Není Superliga jako Superliga. Dánská nejvyšší soutěž vyhrála evropský spor o ochrannou známku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Není Superliga jako Superliga. Dánská nejvyšší soutěž vyhrála evropský spor o ochrannou známku

Brondby je současným mistrem dánské Superligy.
Brondby je současným mistrem dánské Superligy.AFP
Případná budoucí evropská Superliga si nebude moci zaregistrovat název "The Super League" jako ochrannou známku v Evropské unii (EU) poté, co soud rozhodl ve prospěch dánské Superligy. Ochrannou známku tamější soutěže společně vlastní místní kluby. O výsledku řízení ve středu informovali zástupci ligy.

Společnost European Super League Company S.L. se pokusila zaregistrovat svou ochrannou známku v EU, ale zástupci společnosti Superligaen A/S se domnívají, že by tím došlo k porušení jejich ochranné známky "Superliga", která je ve společném vlastnictví dánských klubů.

Úřad Evropské unie pro duševní vlastnictví jim dal ve středu za pravdu. "Jsme velmi rádi, že orgán EU pro ochranné známky souhlasil s tím, že použití názvu 'The Super League' je v rozporu s hodnotou, kterou dánské kluby vydobyly 3F Superlize," uvedl generální ředitel soutěže Claus Thomsen.

Představitelé European Super League Company S.L. a společnosti A22, která s realizací projektu kontinentální uzavřené soutěže pomáhá, se mohou proti rozhodnutí odvolat, nebo se pokusit zaregistrovat jinou ochrannou známku.

"Jsme přesvědčeni, že musí existovat možnost kvalifikovat se na mezinárodní klubové turnaje prostřednictvím národních soutěží. Fotbal by neměl být večírkem jen pro zvané týmy, které si netroufají účastnit se otevřených soutěží, takže nás toto vítězství mimo hřiště těší o to víc," dodal Thomsen.

Tabulka dánské Superligy