V Turecku se po restartu dlouho nehrálo. Obnovený rozjezd ligy přinesl další blamáž

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V Turecku se po restartu dlouho nehrálo. Obnovený rozjezd ligy přinesl další blamáž

Hráči Trabzonsporu na hřišti zůstali, dokud rozhodčí zápas neukončil.
Hráči Trabzonsporu na hřišti zůstali, dokud rozhodčí zápas neukončil.Profimedia
Po aféře, která oblétla celý svět, se turecký fotbal koupe v další blamáži. Hned první hrací den po restartu Super Lig se totiž nedohrál zápas, tentokrát byl na vině výkon rozhodčího. Favorizovaný Trabzonspor totiž vstřelil vedoucí branku na půdě posledního Istanbulsporu, které předcházel sporný moment v jeho vlastním vápně. Když systém VAR rozhodl ve prospěch hostů, kteří šli místo hrozby inkasovaného gólu z penalty do vedení, domácí tým na rozkaz vedení klubu opustil hřiště.

Hráči domácího týmu přitom trávník opustit nechtěli, někteří z nich dokonce byli vyloženě proti. Právě takový názor zastával bývalý stoper pražské Slavie Simon Deli, kterého "rozkaz" z vedení klubu očividně vytočil.

Fotbalisté Istanbulsporu ale nakonec hřiště přeci jen opustili a zamířili do útrob stadionu, načež hlavní rozhodčí utkání Ali Sansalan zápas přerušil za stavu 1:2 pro Trabzonspor.

Klíčová situace, která měla rozlítit vedení istanbulského celku, nastala v 68. minutě. Domácí tým se tlačil do vápna favorizovaného Trabzonsporu, zatímco na hraně šestnáctky došlo k diskutabilnímu střetu. Hra ale pokračovala dál a hosté vstřelili zásluhou Paula Onuachua vedoucí branku. Následovaly velké protesty, ani systém VAR ale nenašel v dostupných kamerových záznamech zásadní pochybení rozhodčího Sansalana a gól tudíž platil.

Ještě chvíli se poté hrálo, dokud k hrací ploše nesestoupil prezident Istanbulsporu Ecmel Faik Sarialioglu. Na jeho rozkaz po vášnivých debatách domácí opustili hřiště a další aféra tureckého fotbalu byla na světě.

Přehled utkání Istanbulspor – Trabzonspor 1:2 nedohráno