Fotbalové přestupy ONLINE: Co bude se Škriniarem? Inter chystá vylepšenou smlouvu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Fotbalové přestupy ONLINE: Co bude se Škriniarem? Inter chystá vylepšenou smlouvu
Aktualizováno
Fotbalové přestupy ONLINE: Co bude se Škriniarem? Inter chystá vylepšenou smlouvu
Fotbalové přestupy ONLINE: Co bude se Škriniarem? Inter chystá vylepšenou smlouvuProfimedia
ONLINE | Letní přestupové období je u konce, řada hvězd vyměnila jednu fotbalovou adresu za druhou, ale za nitky se v zákulisí nejpopulárnější hry na světě tahá i nadále. A co víc, lednové okénko se blíží a na povrch tak vyplouvají nové spekulace. Jak budou slavné značky v Premier League řešit své krize a jak do nevyzpytatelného zimního přestupového období promluví světový šampionát v Kataru?

19. PROSINCE

10:00 - PŘESTUP - Londýnský West Ham, ve kterém působí čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal, posílí od nového roku brazilský fotbalista Luizao (20). Stoper Sao Paula podepsal s 16. týmem Premier League smlouvu do léta 2026. "Kladiváři" o první zimní posile informovali na webu, přestupová částka nebyla zveřejněna. Luizao se po příchodu zapojí do přípravy v klubové akademii. Mladý obránce odehrál za Sao Paulo 26 soutěžních utkání, ve kterých jednou skóroval.

9. PROSINCE

10:45 – SPEKULACE – Real Madrid se podle serveru ESPN dohodl na příchodu talentovaného fotbalisty Endricka Felipeho (16). Palmeiras by za brazilského útočníka měl Bílý balet zaplatit 72 milionů eur (asi 1,7 miliardy korun). Real se s hráčovými rodiči domluvil na pětileté smlouvě, do Španělska by však měl Endrick zamířit až za dva roky po dovršení plnoletosti. Do té doby bude hrát za Palmeiras, se kterým letos získal titul a cenu pro nejlepšího nováčka brazilské Série A.

8. LISTOPADU

09:50 – SPEKULACE – Generální ředitel Interu Milán Giuseppe Marotta o Milanu Škriniarovi (27), který byl spojován s PSG a Manchesterem United: "Tento týden se setkáme s jeho agentem, protože plánujeme co nejdříve uzavřít novou smlouvu." Renomovaný italský novinář Fabrizio Romano navíc dodává další slova Marotty: "Škriniar tento klub miluje a doufám, že se nám brzy podaří dosáhnout úplné dohody o nové smlouvě."

30. ZÁŘÍ

08:39 - PRODLOUŽENÍ SMLOUVY - Mexický fotbalista Javier Hernández (34) bude i v příští sezoně MLS hrát za Los Angeles Galaxy. Bývalý útočník Manchesteru United nebo Realu Madrid splnil podmínky pro automatické prodloužení smlouvy. Hernández přišel do kalifornského celku v lednu 2020 a podepsal tříletý kontrakt s ročním příjmem šest milionů dolarů, což z něj tehdy udělalo nejlépe placeného hráče zámořské ligy. Součástí smlouvy byla i klauzule, že pokud v posledním ročníku před vypršením smlouvy nastřílí alespoň 11 branek a odehraje 60 procent minut, bude v Los Angeles automaticky pokračovat. Podmínku Hernández bez potíží splnil, když v aktuální sezoně dosud dal 17 branek a odehrál 2446 minut. Dvojnásobný vítěz Premier League za Galaxy celkem v MLS odehrál 62 zápasů a dal 35 gólů.

21. ZÁŘÍ

12:11 - PODPIS - Newcastle United podepsal dlouhodobý kontrakt s talentovaným mladíkem Elliotem Andersonem (19), který se v této sezoně dokázal prosadit do prvního týmu. Anderson, prošel akademií United a poté v lednu 2021 debutoval za A-tým Newcastlu v zápase FA Cupu na hřišti Arsenalu, přičemž v lednu 2021 se proti stejnému soupeři představil i v nejvyšší soutěži.

17. ZÁŘÍ

10:54 - PODPIS - Andy Carroll (33) si po několika měsících znovu zahraje za Reading. Urostlý útočník barvy druholigového anglického celku hájil už v minulé sezoně a nyní se do něj vrací, s vedením podepsal kontrakt na tři a půl měsíce. Carroll je znám především díky svému transferu z Newcastlu United do Liverpoolu ze zimy 2011, na Anfield Road tehdy nenaplnil očekávání a už po roce a půl odešel. Sedm sezon strávil ve West Hamu United a letos na jaře hrál za West Bromwich Albion, kde mu koncem června nebyla prodloužena smlouva.

15. ZÁŘÍ

16:41 - PŘESTUP - Novým spoluhráčem reprezentačního brankáře Tomáše Vaclíka v Olympiakosu Pireus se stal kolumbijský záložník James Rodríguez (31). Někdejší hráč Realu Madrid či Bayernu Mnichov se vrací do Evropy po ročním angažmá v katarském Rajánu. Rodríguez zazářil na mistrovství světa v roce 2014 v Brazílii, kde se stal se šesti góly nejlepším střelcem turnaje. Real Madrid za něj pak zaplatil Monaku 80 milionů eur (přes dvě miliardy korun). S "Bílým baletem" vyhrál dvakrát španělskou ligu i Ligu mistrů. Dva mistrovské tituly získal i s Bayernem. Působil také v Portu a Evertonu.

14. ZÁŘÍ

12:32 - NOVÁ SMLOUVA - Barcelona prodloužila smlouvu se svým odchovancem Gavim (18). Španělský reprezentační záložník se katalánskému celku upsal do konce června 2026 a součástí kontraktu je i výstupní klauzule ve výši jedné miliardy eur (24,5 miliardy korun).

12. ZÁŘÍ

15:45 - PODPIS - Fotbalisty Jablonce posílil malajsijský reprezentant Dion Cools (26). Pravý obránce nebo záložník naposledy působil v dánském Midtjyllandu, na sever Čech přišel jako volný hráč. Třináctý tým prvoligové tabulky představil novou posilu na Twitteru. Cools je bývalým mládežnickým reprezentantem Belgie, v dospělé kategorii ale nastupuje za rodnou Malajsii. Největších úspěchů dosáhl v Bruggách, se kterými vyhrál třikrát belgickou ligu. Celkem za ně nastoupil ke 106 utkáním a zaznamenal osm branek a deset asistencí. Na kontě má i devět startů v Lize mistrů.

14:19 - PODPIS - Španělský útočník Diego Costa (33) se vrací do Premier League, ve zbytku sezony bude nastupovat za Wolverhampton Wanderers. Costa by měl zastoupit absentujícího Sašu Kalajdžiče. Zkušený kanonýr, jenž byl po lednovém odchodu z Atlética Mineiro volným hráčem, měl problém získat pracovní povolení, nakonec ale dostal výjimku. Costa nejde do neznámého prostředí, mezi lety 2014 až 2018 nastupoval za Chelsea, s níž získal dva mistrovské tituly. Rodák z Lagarta za Blues odehrál 89 ligových zápasů s bilancí 52 gólů.

9. ZÁŘÍ

9:38 - PŘESTUP - Španělský záložník Juan Mata (34) bude hrát za Galatasaray Istanbul. Mistr světa i Evropy s tureckým celkem podepsal dvouletou smlouvu na 1,9 milionu eur a po osmi letech opustil Manchester United. Klub navíc přivedl také argentinského útočníka Maura Icardiho (29). V týmu 22násobného vítěze Süper Ligy bude do konce probíhající sezony hostovat z Paris St. Germain.

8. ZÁŘÍ

18:26 - PODPIS - Už dvaadvacátou letní posilou nováčka anglické fotbalové ligy Nottinghamu Forest se stal obránce Serge Aurier (29). Kapitán reprezentace Pobřeží slonoviny přišel jako volný hráč po vypršení smlouvy s Villarrealem. V Premier League už Aurier působil v letech 2017 až 2021 v Tottenhamu. V minulosti hrál také za Paris St. Germain. Nottingham, který se vrátil do Premier League po 23 letech, se rozhodl kompletně přebudovat kádr. Do nových posil investoval v přepočtu téměř čtyři miliardy korun.

17:36 - HOSTOVÁNÍ - Ostravský Baník posílili v závěru přestupního termínu srbský záložník Srdjan Plavšič (26) ze Slavie a Brazilec Cadu (25) z Plzně. Oba do klubu zamířili na hostování do konce sezony. Poté, co Baník vyjádřil plnou podporu trenérovi Pavlu Vrbovi, přivedl v závěru letního přestupového okna hráče na kraje sestavy, kteří ve svých mateřských klubech momentálně neměli takové vytížení.

15:31 - HOSTOVÁNÍ - Poslední tým první fotbalové ligy Pardubice posílil Martin Chlumecký (25). Stoper přišel k Východočechům na roční hostování bez opce z ostravského Baníku. Pardubice o tom informovaly na svém webu. Chlumecký by měl především pomoci obraně, která je s 19 inkasovanými brankami nejhorší v lize. Pardubice prohrály šest z úvodních sedmi kol sezony. V neděli se představí právě v Ostravě.

15:20 - VÝMĚNA - Fotbalisté Hradce Králové a pražských Bohemians 1905 si v poslední den přestupního období vyměnili útočníky. K Východočechům přišel Matěj Koubek (22), jenž s nimi podepsal tříletou smlouvu. Opačným směrem putoval Erik Prekop (24). Kluby o tom informovaly na svých webech.

10:40 - HOSTOVÁNÍ - Marek Icha (20) odešel ze Slavie do Pardubic. Do posledního týmu prvoligové tabulky zamířil mladý záložník na půlroční hostování. Kluby o tom informovaly na svých webech. Icha debutoval v nejvyšší soutěži v srpnovém utkání se Zlínem, kde k výhře Slavie 4:1 přispěl gólem a asistencí. Poté odehrál za Pražany ještě dva ligové zápasy včetně domácí výhry 7:0 právě nad Pardubicemi. "Doufám, že budu co nejvíc hrát, nasbírám maximum zkušeností a ligových startů. Pochopitelně věřím tomu, že společně vytáhneme tým ze spodních pater tabulky," řekl Icha.

7. ZÁŘÍ

13:21 - PODPIS - Pardubice ukončily smlouvu s Martinem Tomlem (26). Obránce následně zamířil na Slovensko do Zlatých Moravců, kde podepsal roční kontrakt s opcí na další sezonu. Poslední tým české ligy o tom informoval na svém webu. "Měli jsme s Martinem dohodu, že pokud se nedostane do základní sestavy a bude mít zajímavou nabídku, uvolníme ho. To teď nastalo, rozvázali jsme smlouvu, rozešli se jako přátelé a budeme mu držet palce v další fotbalové kariéře," uvedl pardubický sportovní ředitel Vít Zavřel.

6. ZÁŘÍ

15:20 - PŘESTUP - Bosenský fotbalový reprezentant Miralem Pjanič (32) v dresu Barcelony do středečního zápasu Ligy mistrů proti Plzni nezasáhne. záložník se rozhodl katalánský klub opustit a bude hrát ve Spojených arabských emirátech za FC Šardžá.

5. ZÁŘÍ

16:10 - SPEKULACE - Španělský útočník Diego Costa (33) je blízko návratu do Anglie. Bývalý fotbalista Chelsea nebo Atlética Madrid by podle britských médií měl jako volný hráč posílit Wolverhampton.

11:54 - PŘESTUP - Fotbalisty Nice, kteří se ve skupině Evropské konferenční ligy utkají se Slováckem, posílil záložník Ross Barkley (28). Anglický reprezentant přišel jako volný hráč po ukončení smlouvy v Chelsea.

10:50 - PŘESTUP - Defenzivu jabloneckých fotbalistů doplnil nigerijský obránce Joshua Akpudje (24). Stoper zamířil do severočeského prvoligového klubu z litevského týmu FK Panevežys a v novém působišti podepsal smlouvu do 30. června 2024. Jablonečtí o tom informovali na svém webu.

4. ZÁŘÍ

12:47 - PODPIS SMLOUVY - Brazilec Rafinha (29) ukončil smlouvu v Paris Saint-Germain a dohodl se na dvouletém angažmá v katarském Al Arábí. Ofenzivní záložník se ve francouzském klubu dlouhodobě neprosadil a uplynulou sezonu strávil na hostování ve španělské lize v Realu Sociedad. Rafinha, vlastním jménem Rafael Alcántara, je mladším bratrem hvězdy Liverpoolu Thiaga Alcántary a bratrancem Rodriga z Leedsu. Do Paris Saint-Germain přišel v roce 2000 a měl smlouvu ještě na jeden rok. Trenér Christophe Galtier s ním ale ani nadále ve svých plánech nepočítal a zařadil ho na seznam hráčů, kteří měli odejít na hostování nebo na přestup.

3. ZÁŘÍ

08:25 - PODPIS SMLOUVY - Vedení Olympiakosu Pireus připravilo pro své fanoušky pořádnou přestupovou bombu. Řecký klub se dohodl na roční smlouvě s Marcelem (34), který byl dlouhé roky oporou Realu Madrid. Brazilský obránce, který od roku 2007 nastoupil za Real Madrid v 546 zápasech, odešel na konci minulé sezony jako nejúspěšnější hráč ve 120leté historii klubu s 25 trofejemi - včetně pěti titulů v Lize mistrů.

2. ZÁŘÍ

18:36 - PŘESTUP - Fotbalisté Slovácka získali kýženou posilu do obrany. Do týmu z Uherského Hradiště se z turecké Kasimpasy vrací odchovanec Tomáš Břečka (28). Klub o návratu obránce informoval na svém webu. V české nejvyšší soutěži odehrál Břečka v dresu Slovácka a Jablonce 98 ligových zápasů, ve kterých zaznamenal tři branky. Poslední tři sezony strávil v turecké lize, kde v dresu Kasimpasy nastoupil do 60 zápasů a vstřelil jeden gól. Angažmá tam ukončil po dohodě s klubem.

13:01 - HOSTOVÁNÍ - Slavia zúžila kádr o dva mladé fotbalisty. Útočník Daniel Fila (20) bude do konce sezony hostovat v Teplicích, záložník Matěj Valenta (22) byl na půl roku zapůjčen Liberci. Pražané si v zimě podle svých webových stránek mohou Filu stáhnou zpět. Fila přestoupil do Slavie v únoru z Mladé Boleslavi, ale ve vršovickém týmu se neprosadil. V aktuální ligové sezoně zasáhl pouze do dvou prvoligový zápasů jako náhradník. O dva roky starší Valenta se do mateřské Slavie vrátil v létě z Českých Budějovic. V červenobílém dresu zasáhl do obou duelů se St. Joseph, ale v nejvyšší soutěži od trenéra Jindřicha Trpišovského šanci nedostal. 

12:55 - HOSTOVÁNÍ - Justin Kluivert (23) opětovně nehrál roli v plánech AS Řím a italský klub ho odeslal na třetí hostování. Nizozemskému křídelníkovi nevyšel transfer do anglické ligy a řešením se nakonec stalo dočasné angažmá ve Španělsku, vypůjčila si ho Valencia. Fanoušci Netopýrů jméno Kluivert velmi dobře znají. V sezoně 2005/2006 na Mestalle působil jeho otec, Patrick Kluivert. Ten svému synovi nenastavil laťku příliš vysoko, když nastoupil jenom ke čtrnácti zápasům a dal jednu branku. Justin do Valencie přišel na hostování a součástí dohody je opce na přestup za 15 milionů eur (asi 367 milionů eur).

09:53 - PŘESTUP - Podle informací webů iSport.cz a Sport.cz odejde Václav Kadlec (30) z Jablonce do třetiligového Žižkova. Útočník měl v severočeském klubu malé herní vytížení. Kadlec přestoupil do Jablonce na konci ledna z Mladé Boleslavi, kde se loni na podzim vrátil k fotbalu po vleklých zdravotních potížích. V této sezoně pod trenérem Davidem Horejšem jako náhradník zasáhl pouze do dvou ligových zápasů na pár závěrečných minut. Bývalý útočník pražské Sparty, Eintrachtu Frankfurtu nebo Midtjyllandu v únoru 2020 ukončil profesionální kariéru kvůli problémům s kolenem. V české nejvyšší soutěži celkem odehrál 173 zápasů, vstřelil 50 gólů a přidal 12 asistencí.

08:18 - HOSTOVÁNÍ - Stoper Jan Bednarek (26) si vyzkouší hostování v Aston Ville, kam míří ze Southamptonu. Za "Saints" nastoupil ke 153 zápasům, ve kterých se mu podařilo vstřelit sedm branek. Polský reprezentant bude oblékat dres s číslem 20.

08:13 - HOSTOVÁNÍ S OPCÍ - Loïc Badé (22) je jubilejní dvacátou letní posilou Nottinghamu. Francouzský obránce přišel na hostování z Rennes, součástí dohody je i opce na trvalý přestup, která by se měla pohybovat kolem 12 milionů liber.

1. ZÁŘÍ

22:54 - PŘESTUPY - V Ligue 1 se urodila výměna mezi Nice a Rennes, kluby se dohodly na rošádě Amineho Gouiriho (28) a Gaëtana Labordeho (28). Nice za služby bývalého útočníka Montpellieru zaplatí kolem 10 milionů eur (245 milionů korun), Rennes za Gouiriho zaplatí 28 milionů eur (685 milionů).

22:41 - PODPIS SMLOUVY - Martinu Braithwaitovi (31) byla předčasně ukončena smlouva s Barcelonou a na nové se dohodl s konkurenčním Espanyolem, jemuž se zavázal kontraktem do roku 2025. Dánský útočník odehrál za Barcelonu během tří let 58 zápasů, v nichž dal 10 gólů.

21:51 - HOSTOVÁNÍ - Sergiňo Dest (21) si může jako první americký fotbalista zahrát v Serii A za AC Milán. Italští mistři získali obránce na hostování z Barcelony a po sezoně ho mohou koupit za předem stanovenou cenu 20 milionů eur (489 milionů korun). Jediným Američanem v Miláně byl dosud Oguchi Onyewu, jenž v klubu působil 18 měsíců od roku 2009. Zahrál si za něj ale "jen" Ligu mistrů.

20:58 - PODPIS SMLOUVY - Ajax má zdarma posilu do zálohy. Po skončení smlouvy v Hoffenheimu, kde strávil pět let, přichází Florian Grillitsch (27). S nizozemským mistrem podepsal rakouský reprezentant kontrakt do konce sezony s opcí na další rok.

20:51 - HOSTOVÁNÍ - Denis Zakaria (25) odchází z Juventusu na hostování do konce sezony do Chelsea, přičemž Blues budou mít možnost švýcarského záložníka následně koupit. Zakaria přišel do Juventusu z Mönchengladbach teprve letos v lednu a připsal si za něj 11 ligových startů.

20:10 - HOSTOVÁNÍ - Záložník Julian Draxler (28) vyměnil PSG za Benfiku, kam odešel na roční hostování bez opce. Portugalský klub za něj zaplatí 2,5 milionu eur (61 milionů korun). Německý mistr světa z roku 2014 má v PSG smlouvu ještě na dva roky.

20:04 - PŘESTUP - Vytouženou posilou do útoku Realu Sociedad se stal Umar Sadiq (25). Nigerijský reprezentant podepsal smlouvuna šest sezon, opačným směrem putuje 20 milionů eur (490 milionů korun) a dalších pět milionů eur může nováček španělské nejvyšší soutěže vyinkasovat díky bonusům.

18:15 - PŘESTUP - Návrat do Goodison Parku. Idrissa Gana Gueye (32) se vrací z francouzské Ligue One do Premier League. Senegalský defenzivní štít bude znovu oblékat barvy Evertonu, do města Beatles se vrací z PSG a smlouvu podepsal na dva roky.

18:07 - HOSTOVÁNÍ - Hotovo. Manchester United má novou brankářskou dvojku. Na Old Trafford se stěhuje Slovák Martin Dúbravka (33), který dosud hájil barvy Newcastlu United. Bývalý brankář pražské Sparty či Liberce ztratil u Magpies roli jedničky a hledal tak ve své kariéře novou výzvu. Na známou adresu se stěhuje v rámci ročního hostování s opcí.

17:21 - SPEKULACE - Posila číslo 20 a 21? Nottingham Forest po návratu do Premier League vtrhnul na evropský trh jako nenasytná šelma. Z kádru, který postup vykopal, nezůstal na soupisce takřka nikdo. Během dne se dokončil přestup křídelník Blackpoolu Joshe Bowlera (23) za 5 milionů liber. A to ještě není vše. Blízko podpisu je Loic Bade (22) z Rennes, který by nováčka nejslavnější soutěže světa posílil v rámci hostování s opcí v hodnotě 12 milionů liber.

17:15 - HOSTOVÁNÍ - Olympique Marseille zareagoval na odchod Bamby Dienga a na hostování s případnou opcí na přestup přivádí marockého reprezentanta Amina Harita (25). Francouzský rodák, který dosud působil v německém Schalke, byl v minulosti považován za obrovský talent, svůj potenciál však zatím naplno nenaplnil. Restartuje se v Ligue One?

17:10 - HOSTOVÁNÍ - AC Milán vítá novou posilu, do italského města módy se stěhuje v rámci hostování s opcí na následný přestup Aster Vranckx (19). Belgický záložník Wolfsburgu rozšíří možnosti trenéra Stefana Pioliho.

16:42 - SPEKULACE - Tak přeci jen to klapne? Justin Kluivert (23) a AS Řím? Tohle spojení už zřejmě platit nebude. Velmi blízko nizozemskému křídelníkovi byl anglický Fulham, z trasferu však nakonec sešlo. Nyní to ale vypadá, že by syn slavného Patricka Kluiverta mohl zamířit do Španělska, neboť o něj usiluje Valencia. Podle Fabrizia Romana je jeho přesun do La Ligy hotová věc. Detaily přesunu však zatím známé nejsou.

16:36 - HOSTOVÁNÍ - Takřka hotovo. Liverpool posiluje střed hřiště, z Juventusu si zajistil v rámci hostování služby Arthura Mela (26). Bývalý hráč Barcelony nyní podstupuje lékařskou prohlídku, pokud uspěje, jeho přesunu na Anfield už nebude nic bránit.

15:55 - SPEKULACE - Kanonýry trápí zranění uprostřed hřiště a na poslední chvíli se tak hledá nová posila. Na příchod Youriho Tielemanse to nevypadá, aktuálně se Arsenal zaměřil na Douglase Luize (24). Středopolař Aston Villy, který ve středečním vzájemném utkání vstřelil gól do sítě Gunners přímo od rohového praporku, se údajně na Emirates Stadium dohodl na pětileté smlouvě. Přijmou Villans nabídku v hodnotě 20 milionů liber (asi 568 milionů korun)? Toť zatím zůstává otázkou.

15:50 - PODPIS SMLOUVY - Nové angažmá pro Héctora Bellerína (27). Dříve neodmyslitelná součást defenzivy Arsenalu, dnes na Emirates Stadium nevyužívaný hráč, míří zpátky do Španělska. Po ročním hostování v Realu Betis volí prestižnější adresu, podle Fabrizia Romana se už dohodl na osobních podmínkách s Barcelonou! Poté, co po dohodě obou stran rozvázal smlouvu s Arsenalem, podepsal na Camp Nou roční smlouvu.

15:42 - PODPIS SMLOUVY - Další návrat do Premier League. Brazilský křídelník Willian (34), který v minulosti oblékal dres Chelsea či Arsenalu, si zahraje za třetí londýnský klub. Tentokrát však půjde o Fulham, kam zamíří po konci v SC Corinthians jako volný hráč. Na ikonický stadion Craven Cottage se kromě něj stěhuje také Laywin Kurzawa (29) z PSG, Leeds naopak posiluje Bamba Dieng (22) z Marseille.

14:51 - PŘESTUP - Tak přeci jen ano. Pierra-Emericka Aubameyang (33) míří do Chelsea, která nabídla Barceloně 14 milionů eur (asi 342 milionů korun) plus Marcose Alonsa (31). Katalánci nabídku podle Fabrizia Romana přijali a gabonský rychlík se tak vrátí do Premier League!

14:46 - HOSTOVÁNÍ - Salernitanu posílil v poslední den přestupního okna útočník Krzysztof Piatek (27). Polský reprezentant bude z Herthy Berlín tuto sezonu hostovat, italský celek má případně opci na přestup. Salernitana o tom informovala na klubovém webu.

13:50 - NOVÁ SMLOUVA - Fotbalový obránce Lukáš Endl (19) prodloužil s Brnem smlouvu do léta 2025. Zbrojovka oznámila podpis nového kontraktu s odchovancem na oficiálním webu.

11:48 - PŘESTUP - Obránce Manuel Akanji (27) přestoupil z Dortmundu do Manchesteru City. Švýcarský reprezentant podepsal pětiletou smlouvu, úřadující šampioni Premier League za něj zaplatili 17,5 milionu eur (428 milionů korun). Akanji v Dortmundu strávil čtyři a půl roku a odehrál 158 soutěžních utkání, předtím působil v Basileji a Winterthuru.

31. SRPNA

20:22 - HOSTOVÁNÍ - Argentinský záložník Leandro Paredes (28) bude v příští sezoně z Paris Saint-Germain hostovat v Juventusu. V turínském klubu se znovu setká s reprezentačním kolegou Ángelem di Maríou, jenž tam odešel před měsícem po vypršení kontraktu v PSG. Juventus má na základě dohody klubů povinnost na konci sezony Paredese koupit, pokud budou splněny nespecifikované podmínky.

18:30 - SPEKULACE - Dohoda v poslední možný den? Pierre-Emerick Aubameyang (33) má našlápnuto k dalšímu přesunu na deadline day. Naposledy se gabonský rychlík stěhoval z Arsenalu do Barcelony a právě Katalánci by se jej nyní rádi zbavili. Zájem projevila londýnská Chelsea, součástí transferu by měl být Marcos Alonso (31). Oba kluby podle Fabrizia Romana intenzivně jednají, dojde na dohodu?

17:16 - PŘESTUP - Francouzský fotbalový mistr Paris Saint-Germain získal z Neapole španělského záložníka Fabiána Ruize (26). Patnáctinásobný reprezentant podepsal pětiletou smlouvu do roku 2027.

15:26 - PŘESTUP - Obránce Wesley Fofana (21) změnil v anglické lize působiště. Francouzský fotbalista zamířil den před uzávěrkou přestupního termínu z Leicesteru do Chelsea. V londýnském klubu podepsal smlouvu na sedm let. Částka by se měla pohybovat kolem 70 milionů liber (asi 2 miliardy korun).

13:27 - PŘESTUP - Wolverhampton získal před čtvrteční uzávěrkou fotbalových přestupů rakouského útočníka Sašu Kalajdžiče (25). Hráč Stuttgartu se s týmem Premier League dohodl na pětileté smlouvě s opcí na další rok. Podmínky transferu anglický klub nezveřejnil, podle informací médií za Kalajdzice zaplatí 18 milionů eur (442 milionů korun) plus případné bonusy.

12:32 - SPEKULACE - Velká přestupová bomba? Londýnská Chelsea podle Fabrizia Romana uskutečnila nabídku na chorvatského obránce Joška Gvardiola (20). Levý obránce či stoper RB Lipska by měl Blues vyjít na astronomických 90 milionů eur (asi 2,2 milardy korun), v bundesligovém celku by zůstal v rámci hostování do roku 2023.

12:08 - PŘESTUP - Očekávané se stává realitou. Viktoria Plzeň přívádí další posilu do ofenzivy, křídelní prostory rozšíří královéhradecký kapitán Adam Vlkanova (28). S klubem podepsal tříletý kontakt, opačným směrem odchází hostovat stoper Filip Čihák a útočník Matej Trusa.

8:08 - PŘESTUP - Nová adresa pro italského bouřliváka. Svéráz Mario Balotelli (32) má nové angažmá. Po dvou sezonách v tureckém Adana Demirsporu se bývalý útočník Manchesteru City či AC Milán stěhuje do Švýcarska, kde bude oblékat dres FC Sion. V nejbližších hodinách by měl podstoupit zdravotní testy a stát se novým hráčem klubu od řeky Rhôny.

30. SRPNA

18:27 - HOSTOVÁNÍ - Atlético Madrid získalo na roční hostování španělského fotbalistu Sergia Reguilóna (25) z Tottenhamu. Obránce by měl v týmu nahradit Renana Lodiho, který zamířil hostovat do mužstva nováčka Premier League Nottinghamu Forest. Reguilón prošel akademií Realu Madrid vedenou Zinédinem Zidanem. Do Tottenhamu odešel v roce 2020 po ročním hostování v Seville, s níž triumfoval v Evropské lize. Za dvě sezony odehrál v dresu Spurs 67 zápasů.

15:49 - PŘESTUP - Obránce Jakub Pokorný (25) se stal posilou Olomouce, do níž přestoupil z Ostravy. Stoper na Hané podepsal smlouvu na tři roky. Oba kluby to uvedly na svých webech. Pokorný dostal v minulém týdnu od Baníku svolení k vyjednávání o novém angažmá a kluby se dohodly na jeho přestupu do Olomouce. "Po odchodu Václava Jemelky jsme věděli, že potřebujeme kádr na místě stopera doplnit. Intenzivně jsme na tom pracovali od chvíle, kdy bylo jasné, že se nepodaří s Plzní domluvit na hráčské kompenzaci," řekl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář pro oficiální web olomouckého klubu.

14:24 - HOSTOVÁNÍ - Bayer Leverkusen přivedl na roční hostování z Chelsea anglického fotbalového reprezentanta Calluma Hudsona-Odoie (21). Mladý hráč by měl vypomoci při zraněních Karima Bellarabiho a Aminea Adliho, zároveň bude na křídle konkurencí pro českého reprezentanta Adama Hložka. Hudson-Odoi nastoupil v minulé sezoně i vinou zranění pouze k 15 ligovým utkáním, v aktuálním ročníku se do sestavy kouče Thomase Tuchela nedostal. O trojnásobného reprezentanta měly podle médií zájem i Dortmund a Bayern Mnichov.

13:08 - PŘESTUP - Ukrajinský útočník Roman Jaremčuk (26) přestoupil po roce stráveném v Benfice Lisabon do Brugg. Úřadující mistr belgické ligy za něj podle médií zaplatí s případnými bonusy 19 milionů eur (467 milionů korun), což je klubový rekord. Jaremčuk, jenž se během ročního angažmá v Benfice příliš neprosadil, se vrací do známé ligové soutěže. V letech 2017-21 hrál devětatřicetinásobný ukrajinský reprezentant za Gent.

29. SRPNA

23:16 - PŘESTUP - Uruguayský fotbalový útočník Edinson Cavani (35) bude po vypršení smlouvy v Manchesteru United hrát za Valencii. Kanonýr podepsal ve španělském klubu dvouletý kontrakt a své budoucí spoluhráče sledoval z hlediště v ligové dohrávce proti Atléticu Madrid.

20:51 - PŘESTUP - Fotbalisty West Hamu posílil z Lyonu záložník Lucas Paquetá (25). Brazilec bude nejdražší posilou v klubové historii: United za něj Olympiqueu podle britských médií zaplatí 36,5 milionu liber (1 miliardu korun) s případnými bonusy ve výši dalších 14,4 milionu liber (414 milionů korun).

18:11 - PŘESTUP - Rakouský fotbalový reprezentant Sasa Kalajdzic míří ze Stuttgartu do Wolverhamptonu. Podle médií Wolves souhlasili, že za útočníka zaplatí 18 milionů eur (443 milionů korun) plus bonusy. Wolverhampton o Kalajdzice usiloval už několik týdnů, dvoumetrový vídeňský rodák srbského původu by měl být konkurencí pro Mexičana Raúla Jiméneze. Patnáctinásobný rakouský reprezentant za Stuttgart od roku 2019 odehrál 60 soutěžních zápasů a vstřelil 24 gólů.

13:04 - HOSTOVÁNÍ - Obránce Atlética Madrid Renan Lodi (24) bude v této sezoně hostovat v Premier League v dresu Nottinghamu Forest. Nováček anglické nejvyšší soutěže za brazilského fotbalistu zaplatí pět milionů eur (123 milionů korun), a pokud se rozhodne využít opci na přestup, inkasuje španělský klub dalších 30 milionů eur (738 milionů korun). Lodi, jenž přišel do Atlética v roce 2019 z Athletica Paranaense za 25 milionů eur, zároveň ve Španělsku prodloužil smlouvu do roku 2026. V barvách madridského celku odehrál 118 zápasů, připsal si šest gólů a přidal deset asistencí.

10:45 - PŘESTUP - Manchester United nakonec přece jen posílí brazilský záložník Antony (22) z Ajaxu Amsterdam. Podle informací BBC přistoupil nizozemský klub na odstupné 80,75 milionu liber (asi 2,33 miliardy korun) s dalšími bonusy ve výši 4,25 milionu liber. Brazilský reprezentant by měl v příštích dvou dnech absolvovat lékařskou prohlídku. Antony chtěl z Ajaxu, v němž působí od února 2020, už delší dobu odejít za novou výzvou.

28. SRPNA

10:17 - PODPIS SMLOUVY - Velmi blízko nové posile je José Mourinho. Portugalský trenér by měl brzy v AS Řím přivítat novou posilu do útoku. Vlci by měli podepsat smlouvu s volným hráčem Andreou Belottim (28).

8:50 - HOSTOVÁNÍ - Záložník Ander Herrera (33) se vrací do Athleticu Bilbao. Španělský fotbalista bude v baskickém celku do konce sezony hostovat z Paris St. Germain. Oba kluby o dohodě, jejíž součástí je i opce na přestup, informovaly na svých webech.

27. SRPNA

13:01 - SPEKULACE - Obránce Wesley Fofana (21) z Leicesteru je blízko přestupu do Chelsea. Podle britských médií by londýnský celek měl za francouzského fotbalistu zaplatit 70 milionů liber (asi dvě miliardy korun), což by z něj udělalo jednoho z nejdražších obránců historie.

10:43 - HOSTOVÁNÍ - Novým spoluhráčem českého reprezentačního brankáře Tomáše Vaclíka v Olympiakosu Pireus bude korejský fotbalista Hwang I-čo (29). Řecký mistr získal útočníka na hostování z Nottinghamu Forest.

26. SRPNA

16:35 - PŘESTUP - Švédský fotbalista Alexander Isak (22) se stal novou posilou Newcastlu. "Straky" zaplatily San Sebastianu podle britských médií částku kolem 70 milionů eur (přes 1,7 miliardy korun), čímž se dvaadvacetiletý útočník stal nejdražším hráčem klubové historie.

11:27 - HOSTOVÁNÍ - Polský fotbalista Arkadiusz Milik (28) stráví tuto sezonu na hostování v Juventusu. Útočník se z Marseille vrací do italské Serie A po roce a půl, v minulosti nastupoval za Neapol. Juventus o tom informoval na klubovém webu.

8:00 - HOSTOVÁNÍ - Někdejší rekordní posila Arsenalu (27) Nicolas Pépé stráví tuto sezonu na hostování ve francouzské fotbalové lize v dresu Nice bez opce na přestup. V londýnském klubu, kam přišel v roce 2019 za 72 milionů liber z Lille, se útočník nedokázal prosadit podle očekávání a v dosavadních třech zápasech nového ročníku se na hřiště nedostal vůbec. 

7:46 - HOSTOVÁNÍ - Fotbalista Dele Alli (26) se rozhodl opustit Premier League a pokusí se oživit svou kariéru v Turecku. Záložník Evertonu, jenž býval považován za velký talent anglického fotbalu, zamířil na roční hostování do Besiktase. Podrobnosti kluby nezveřejnily.

25. SRPNA

13:26 - HOSTOVÁNÍ - Nigerijec Ubong Ekpai (26) odešel z pražské Slavie na roční hostování do Mladé Boleslavi. Záložník či křídelník, jenž byl v jarní části minulé sezony zapůjčen do Ostravy, v české nejvyšší soutěži působil také v Plzni, Liberci, Zlíně a Českých Budějovicích. V 90 ligových utkáních dosud zaznamenal 13 branek a devět asistencí.

12:05 - HOSTOVÁNÍ - Obránce Samuel Umtiti (28) po šesti letech opustil Barcelonu a zamířil na roční hostování k nováčkovi italské ligy Lecce. Francouzskému mistrovi světa vyprší smlouva s katalánským klubem po této sezoně. Světový šampion přestoupil do Barcelony v roce 2016 z mateřského Lyonu, ale na Camp Nou i kvůli častým zdravotním problémům nenaplnil očekávání.

09:32 - SPEKULACE - Manchester United usilovně shání druhého brankáře k Davidu de Geovi. Poté, co jej odradila vysoká cena u Kevina Trappa z Frankfurtu, vstoupil podle televize Sky Sports do jednání s Newcastlem o příchodu Slováka Martina Dúbravky (33). Bývalý gólman Sparty či Liberce momentálně plní v St. James Parku roli dvojky.  

08:44 - SPEKULACE - West Ham s posilováním nechce skončit, kouč David Moyes potvrdil zájem o brazilského reprezentačního záložníka Lucase Paquetu (24). Lyonu za něj nabízí 40 milionů eur (téměř miliardu korun). Paqueta v minulé sezoně nastoupil ve francouzské lize v 35 zápasech, v nichž dal devět gólů a na dalších šest jich přihrál. Anglický klub, jehož dres oblékají i čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal, už v létě přivedl sedm nových tváří, naposledy ve středu italského reprezentačního obránce Emersona (28).

24. SRPNA

22:40 - HOSTOVÁNÍ - Obránce Eric Bailly (28) odešel z Manchesteru United na roční hostování do Marseille. Francouzský tým může reprezentanta Pobřeží slonoviny na konci sezony získat natrvalo. Bailly přišel do Manchesteru v roce 2016 z Villarrealu, hned v první sezoně s klubem vyhrál Ligový pohár a Evropskou ligu. Jeho působení na Old Trafford ale provázela zranění a za "Rudé ďábly" odehrál za šest let celkově jen 113 zápasů. V minulém ročníku nastoupil Bailly v lize pouze čtyřikrát a pod novým trenérem Erikem ten Hagem si v této sezoně nezahrál. 

16:39 - SPEKULACE - Útočník Alexander Isak (22) je podle médií blízko přestupu z Realu Sociedad do Newcastlu. Anglický klub je údajně připraven za švédského reprezentanta utratit 70 milionů eur (přes 1,7 miliardy korun), čímž by z něj učinil nejdražšího hráče klubové historie. Dosud nejdražší akvizicí Newcastlu se v létě 2019 stal Joelinton. Brazilského ofenzivního hráče pořídil za 40 milionů liber (téměř 1,2 miliardy korun) z Hoffenheimu. Rodák ze stockholmského předměstí Solna nastupoval v minulosti za tamní AIK, Dortmund a Tilburg, než v roce 2019 odešel do Realu Sociedad. Za něj ve 132 soutěžních duelech nasázel 44 branek.

13:50 - PŘESTUP - West Ham získal z jiného londýnského fotbalového klubu Chelsea levého obránce Emersona (28). Člen italského týmu, jenž loni vyhrál mistrovství Evropy, přestoupil za 13 milionů liber (380 milionů korun) a podepsal smlouvu na čtyři roky. Brazilský rodák přišel do Chelsea v roce 2018 z AS Řím. Na Stamford Bridge se nikdy neusadil pevně v základní sestavě a minulou sezonu strávil na hostování v Lyonu. Celkově za "Blues" odehrál 71 zápasů. Emerson se stal sedmou letní posilou West Hamu.

12:40 - PŘESTUP - obránce či záložník Vojtěch Kubista (29) přestoupil z Jablonce do Mladé Boleslavi, kde už působil před sedmi lety. Středočeši využili výstupní klauzule v jeho smlouvě. Kluby o tom informovaly na svých webech. Kubista v minulosti působil i v Jihlavě a v Karviné, za Mladou Boleslav hrál na podzim 2015. V nejvyšší soutěži odehrál 182 zápasů, s výjimkou jediného všechny za rodný Jablonec, a zaznamenal v nich 12 branek.

10:11 - SPEKULACE - Fotbalisty Leverkusenu by mohl posílit na hostování Callum Hudson-Odoi (21) z Chelsea. Informovala o tom televize Sky Sports. Angličan nastupuje nejčastěji na pozici křídla, kde v úvodu sezony hrál v sestavě Bayeru český reprezentant Adam Hložek.

23. SRPNA

14:57 - PODPIS SMLOUVY - Fotbalové Dynamo České Budějovice si pojistilo svého kapitána Martina Králika (27). Slovenský stoper, který působí v klubu třetí sezonu, podepsal smlouvu do konce června 2024.

14:38 - SPEKULACE - Další posila do obrany. West Ham United pracuje na příchodu italského levého beka Emersona Palmieriho (28). Původem brazilský fotbalista by se měl ke Kladivářům přestěhovat z Chelsea za 15 milionů liber (373 milionů korun). S informací přispěchal renomovaný novinář Fabrizio Romano.

22. SRPNA

10:30 - PŘESTUP - Konec spekulacím, fotbalista Dávid Hancko (24) opouští české trávníky. Opora pražské Sparty a slovenský reprezentant přestupuje do Feyenoordu Rotterdam, se kterým podepsal smlouvu do roku 2026. Třetí tým uplynulého ročníku FORTUNA:LIGY inkasuje až 10 milionů eur (asi 247 milionů korun).

6:47 - SPEKULACE - V nejbližších hodinách se velmi pravděpodobně rozhodne o osudu dvou ofenzivních zbraní druholigového Watfordu, který se s nejlepší klubovou soutěží světa rozloučil v uplynulé sezoně. The Hornets aktuálně zvažují nabídku v hodnotě 28 milionů eur (690 milionů korun) na Ismaïla Sarra (24) od Aston Villy a současně 29,5 milionů eur (727 milionů korun) za João Pedra (20) od Newcastlu.

21. SRPNA

11:18 - PŘESTUP - Vedení Neapole během tohoto týdne získalo již druhého útočníka. Ve čtvrtek přišel Giovanni Simeone a o víkendu ho následuje Giacomo Raspadori, rovněž v tomto případě se jedná o hostování s opcí. Italský útočník pro tuto chvíli stojí pět milionů eur (123 milionů korun), dalších 25 milionů (616 milionů korun) pak může Sassuolo vyinkasovat v případě aktivace opce. Raspadori patří do kádru italské reprezentace a loni dal deset soutěžních branek, v národním dresu se ve třinácti duelech trefil třikrát.

20. SRPNA

13:20 - PRODLOUŽENÍ SMLOUVY - Útočník Jamie Vardy (35) prodloužil smlouvu s Leicesterem. Britský fotbalista se klubu, se kterým v roce 2016 získal senzační titul, upsal do konce června 2024.

09:45 - SPEKULACE - Podle novináře Davida Ornsteina z The Athletic měla Chelsea nabídnout Marcose Alonsa (31) a 17 milionů dolarů (asi 417 milionů korun) výměnou za útočníka Barcelony Pierra-Emericka Aubameyanga (33). Bývalý hráč Dortmundu nebo Arsenalu loni za katalánský klub nastoupil do 17 utkání, ve kterých stihl nastřílet 11 branek. Po mohutném posilování Barcelony však nyní na reprezentanta Gabonu nezbývá v sestavě místo.

19. SRPNA

22:14 - PŘESTUP - Manchester United získal z Realu Madrid brazilského defenzivního záložníka Casemira (30). Nejúspěšnější anglický klub za fotbalistu zaplatí s případnými bonusy až 70 milionů eur (1,7 miliardy korun). Podle agentury Reuters podepsal Casemiro s "Rudými ďábly" kontrakt do roku 2026 a vydělá si zhruba 16 milionů eur (394 milionů korun) ročně.

18:57 - PŘESTUP - Londýnská Chelsea představila šestou letní posilu. Z Interu Milán přichází za 12,6 milionu liber (asi 366 milionu korun) Cesare Casadei (19). Střední záložník, který je považován za jeden z nejzajímavějších talentů, kteří se v posledních letech v Itálii objevili, přestože ještě nedebutoval mezi dospělými, se s Blues dohodl na šestileté smlouvě.

11:11 - PŘESTUP - Už šestnáctou letní posilu získal nováček anglické fotbalové ligy Nottingham Forest. Z Wolverhamptonu angažoval záložníka Morgana Gibbse-Whitea (22), za kterého podle BBC zaplatí 25 milionů liber (729 milionů korun). S bonusy se může odstupné za talentovaného hráče vyšplhat až na 42,5 milionu liber (1,24 miliardy korun).

18. SRPNA

12:37 - HOSTOVÁNÍ - Fotbalová Neapol získala útočníka Giovanniho Simeoneho (27). Argentinec přišel z Hellasu Verona na hostování, které se změní v přestup, pokud tým trenéra Luciana Spallettiho postoupí do příštího ročníku Ligy mistrů.

11:50 - SPEKULACE - Uloví přeci jen Newcastle United zajímavou posilu do ofenzivy? Magpies pracují na příchodu Brazilce Joãa Pedra (20) z Watfordu. Talentovaný mladík je podle serveru Transfermarkt hodnocený na 14 milionů liber (asi 408 milionů korun), jeho cenovka bude však reálně vyšší.

09:03 - PŘESTUPSevilla získala z Bayernu Mnichov francouzského fotbalového obránce Tanguye Nianzoua (20) a podepsala s ním pětiletou smlouvu. Podle médií zaplatí španělský klub za stopera 16 milionů eur (392 milionů korun).

08:24 - SPEKULACE - Manchester United a jeho nový šéf Erik ten Hag stále jeví zájem o brazilského křídelníka z Ajaxu Amsterdam Antonyho (22). Nizozemský velkoklub si chce šikovného ofenzivního univerzála ponechat v kádru, klub z Old Trafford však své snažení nevzdává a podle Fabrizia Romana to zkouší znovu.

17. SRPNA

14:29 - PŘESTUP - Fotbalisty West Hamu posílil německý reprezentant Thilo Kehrer (25). Defenzivní univerzál může hrát na pozici stopera i pravého obránce, kde u "Kladivářů" nastupuje Vladimír Coufal (29). Kehrer stvrdil přestup z Paris St Germain podpisem čtyřleté smlouvy s dvouletou opcí.

09:48 - SPEKULACE - Manchester United neuspěl se snahou získat Adriena Rabiota (27) a nově cílí do Španělska. V kádru tamního ligového mistra a čerstvého držitele trofeje pro vítěze Ligy mistrů Realu Madrid si Erik ten Hag (52) a spol. vyhlédli Casemira (30). Brazilský středopolař by se měl stát hlavním cílem klubu z Old Trafford pro zbytek letního přestupového období.

16. SRPNA

12:50 - PŘESTUP - Wolverhampton získal ze Sportingu Lisabon fotbalového záložníka Matheuse Nunese (23), jenž se stane nejdražší posilou v historii klubu. Wanderers za brazilského rodáka reprezentujícího Portugalsko zaplatí 38 milionů liber (1,1 miliardy korun), přičemž Sporting může při splnění určitých podmínek inkasovat další 4,2 miliony liber (122 milionů korun). Dosud nejvíce zaplatil Wolverhampton v roce 2020 za útočníka Fabia Silvu, jenž přišel z Porta za 35 milionů liber.

12:18 - PŘESTUP - Sergio Gómez (21) přišel do Manchesteru City z Anderlechtu za 13 milionů eur (asi 318 milionů korun), přičemž s anglickým klubem podepsal čtyřletou smlouvu. Španělský obránce se stal po Erlingu Haalandovi, Kalvinu Phillipsovi a Stefanu Ortegovi čtvrtou letní posilou City. Gómez je produktem barcelonské mládežnické akademie, odkud v roce 2018 zamířil do Dortmundu. Následně hostoval ve španělské Huesce a minulou sezonu strávil v Anderlechtu pod vedením bývalého kapitána Manchesteru City Vincenta Kompanyho.

11:28 - PŘESTUP - Novou posilou Sigmy Olomouc se stal Vilém Fendrich (31). Zkušený gólman, který v loňské sezoně působil v Hradci Králové, podepsal se Sigmou smlouvu do konce června 2023. Kromě Hradce působil v nejvyšší soutěži rovněž v dresu Opavy. Celkem si v první lize připsal doposud 85 startů.

15. SRPNA

09:44 - PŘESTUP - Obránce Marc Bartra (31) našel nové působiště v Turecku, kde bude hájit barvy Trabzonsporu. Nový klub za přestup španělského hráče zaplatil 1,25 milionu eur (30,5 milionu korun). Bývalý hráč Barcelony nebo Borussie Dortmund odehrál posledních 5 sezon v dresu Realu Betis. Bartra je pětinásobný vítěz španělské ligy a dvojnásobný vítěz Ligy mistrů.

09:37 - PŘESTUP - Defenzivní záložník Mohamed Camara (22) se stal novou posilou Monaka, kam přestoupil za 15 milionů eur (asi 366 milionů korun) ze Salcburku. Reprezentant Mali odehrál za Red Bull 76 zápasů, ve kterých vstřelil čtyři branky. 

09:33 - PŘESTUP - Jan Morávek (31) se po 13 letech vrací do Bohemky. Odchovanec klubu z Vršovic hrál v Německu od roku 2009, kdy přestoupil do Schalke 04. Augsburgu byl pak Morávek věrný celkem 10 let, nikdy však neodehrál více než 21 utkání za sezonu. Kariéru jednoho z největších českých talentů totiž až příliš často brzdila zranění. V minulém ročníku naskočil do 17 zápasů, sezonu předtím dokonce jen do pěti.

14. SRPNA

11:33 - SPEKULACE - Barcelona se zbavuje nepotřebných. Přetlak v ofenzivě Blaugranas by měl odnést nizozemský reprezentant Memphis Depay (28). Bývalý útočník Manchesteru United či Lyonu by měl mít namířeno jako volný hráč do Juventusu.

09:57 - PŘESTUP - Nigerijský útočník Emmanuel Dennis (24) přestoupil z Watfordu do Nottinghamu Forest a bude tak dál hrát v anglické Premier League. Fotbalisté Nottinghamu v minulé sezoně postoupili poprvé po 23 letech zpět mezi elitu, zatímco Watford po roce opět spadl do druhé ligy.

13. SRPNA

12:06 - HOSTOVÁNÍOlympiakos Pireus, kde působí i český brankář Tomáš Vaclík, posílil záložník Konrad de la Fuente (21). Američan přišel z Olympique Marseille na hostování do konce sezony.

10:32 - HOSTOVÁNÍ - Zpátky do Španělska? Záložník Tottenhamu Giovani Lo Celso (26) se podle Fabrizia Romana dohodl na návratu do Villarrealu, v němž minulou sezonu úspěšně působil. I tentokrát se bude jednat o hostování.

12. SRPNA

19:54 - HOSTOVÁNÍ - Kádr královéhradeckých fotbalistů rozšířil záložník Matěj Ryneš (21). Krajní záložník zamířil do východočeského klubu na hostování do konce sezony z pražské Sparty, která má možnost si jej předčasně stáhnout zpět v zimní přestávce. 

15:22 - PŘESTUP - Hotovo! Juventus získal posilu z německé Bundesligy. Kádr úřadujícího vítěze Evropské ligy opouští Filip Kostič (29), který se “Starou dámou” podepsal smlouvu na čtyři roky.

14:32 - HOSTOVÁNÍ - Nigerijský fotbalový útočník Fortune Bassey (23) se po půlroce vrací do české ligy. Bývalý hráč Českých Budějovic bude z maďarského Ferencvárose hostovat tuto sezonu v Plzni, která má i opci na přestup. Úřadující ligoví mistři to uvedli na klubovém webu.

13:57 - HOSTOVÁNÍ - Pardubický fotbalista David Huf (23) bude do konce podzimní části sezony hostovat v druholigové Dukle Praha. Opačným směrem zamířil za stejných podmínek další útočník Marek Červenka (29). Součástí dohody není opce na přestup. Oba celky o výměně informovaly na klubových webech.

11:52 - HOSTOVÁNÍ - Syn italské fotbalové legendy Paola Maldiniho Daniel (20) bude v této sezoně hostovat z AC Milán ve Spezii. Ofenzivní záložník už v novém působišti nastoupil v závěru pohárového duelu s Comem a gólem přispěl k výhře 5:1.

9:26 - SPEKULACE - Nová smlouva na obzoru. AC Milán je blízko dohodě s obránce Fikayem Tomorim (24) Anglický obránce, jehož rodištěm je kanadské Calgary, se připojil k šampionovi italské Serie A minulé léto, akutálně by měl podle Fabrizia Romana prodloužit smlouvu do června roku 2027.

6:27 - PŘESTUP - Takřka hotový je další letní přesun pod Eifellovu věž. PSG si vyhlédlo posilu do záložní řady v Itálii. Z Neapole by velmi rádo získalo do svých služeb Fabiána Ruize (26). Španělský reprezentant se s klubem podle Fabrizia Romana dohodl na pětileté smlouvě a společnou řeč nalezly také kluby, jejichž adresy by si mohl opačným směrem vyměnit brankář Keylor Navas (35).

11. SRPNA

07:41 - PŘESTUP - Zajímavou posilu do svých útočných řad hlásí také Brentford. Ten z italské Sampdorie Janov za 15 milionů eur (asi 355 milionů korun) přivedl Mikkela Damsgaarda (22). Dánský křídelník v minulosti hrával za Nordsjaelland, poslední dva roky ale strávil v Sampdorii. Během minulé sezony toho však moc nenahrál. V říjnu si poranil stehenní sval, nicméně vážnější problém přišel v listopadu, kdy si přetrhl kolenní vazy a po operaci zmeškal drtivou většinu ligového ročníku. 

07:31 - PŘESTUP - Francouzský stoper Issa Diop (25) byl představen jako nová posila Fulhamu, který ho z West Hamu United koupil za 18 milionů eur (asi 426 milionů korun). Diop s velkým fotbalem začínal v domovském Toulouse a za West Ham hrál celkem čtyři roky. V dresu Kladivářů odehrál 119 soutěžních zápasů, v nichž si na své konto připsal i osm branek.

10. SRPNA

21:41 - PŘESTUP - Ondřej Mihálik (25) přestoupil z Plzně do Slovácka. S týmem z Uherského Hradiště podepsal tříletou smlouvu. Úřadující vítěz domácího poháru o tom informoval na klubovém webu. Bývalý mládežnický reprezentant v minulosti vedle Plzně nastupoval i za Jablonec, nizozemský Alkmaar nebo České Budějovice. V české lize odehrál 128 zápasů s 22 vstřelenými brankami.

20:23 - PŘESTUP - Reprezentační útočník Tomáš Pekhart (33) bude po konci v Legii Varšava hrát tureckou fotbalovou ligu za klub Gaziantep. Smlouvu podepsal na dva roky, jako novou posilu ho dnes představil klub na svém webu.

16:33 - PRODLOUŽENÍ SMLOUVY - České Budějovice prodloužily smlouvu se záložníkem Jakubem Horou (31). Dvojnásobný mistr ligy se nově upsal Dynamu do června 2024. Klub o tom informoval na svém webu. Hora patřil minulou sezonu k oporám Jihočechů, v lize odehrál 28 utkání a dal tři góly. V Českých Budějovicích nyní začal čtvrtou sezonu, v klubu působil už v ročnících 2012/13 a 2014/15. Mistrovské tituly získal s Plzní a se Slavií, hrál rovněž za Bohemians a Teplice.

15:44 - PODPIS - Olympique Marseille vítá ve svých řadách chilského reprezentanta Alexise Sáncheze (33). Francouzský klub s bývalým hráčem Barcelony, Arsenalu nebo Interu Milán podepsal roční smlouvu. Poslední tři roky strávil Sánchez v Interu Milán, kterému pomohl v roce 2021 k zisku mistrovského titulu. 

13:23 - HOSTOVÁNÍ - Reprezentant Jakub Jankto (26) je novou posilou pražské Sparty. Odchovanec Slavie přišel na Letnou ze španělského Getafe na roční hostování s opcí. Sparta představila novou posilu na klubovém webu. Ofenzivního záložníka čeká premiéra v české nejvyšší soutěži. Ze Slavie odešel do Itálie už v 18 letech, aniž by si připsal start v A-týmu, a přes Udine a Sampdorii Janov se dostal před minulou sezonou až do La Ligy. V Getafe se ale i vinou zranění neprosadil a nastoupil jen ke 14 ligovým duelům.

09:13 - PŘESTUP - Německý útočník Timo Werner (26) se vrátil z Chelsea do Lipska a ve staronovém působišti podepsal smlouvu do roku 2026. Německý klub to oznámil na svém webu. Na transakci Red Bull finančně vydělá. Před dvěma lety prodal svého kanonýra na Stamford Bridge za 55 milionů eur, nyní za něj zaplatí podle médií 19,5 milionu eur (480 milionů korun) plus bonusy. Werner se během dvou let v londýnském klubu neprosadil. Za Chelsea odehrál 89 soutěžních zápasů a vstřelil 23 gólů. V minulé sezoně se německému trenérovi Thomasi Tuchelovi vešel do základní sestavy jen v 15 ligových duelech.

9. SRPNA

14:50 - PŘESTUP - Anglický Everton posiluje zálohu. V souboji s West Hamem United uspěl klub z Liverpoolu, který si za 33,5 milionů liber (asi 822 milionů korun) zajistil služby Amadoua Onany (20) z Lille. "Vím, že jde o velký klub, jeden z největších v Anglii," nechal se slyšet Belgičan.

13:35 - SPEKULACE - Manchester United by mohl získat novou posilu do středu pole. Vedení anglického velkoklubu je v kontaktu s hráčem Juventusu Adrienem Rabiotem (27), který podle Fabrizia Romana hovořil také s koučem Erikem ten Hagem.

6:04 - PŘESTUP - Další Portugalec ve Wolverhamptonu! Anglický celek posiluje křídelní prostory, z Valencie přichází za 30 milionů eur (asi 735 milionů korun) Goncalo Guedes (25), který tak rozšíří početné zastoupení fotbalistů z jihoevropské země v kádru Wolves.

6:00 - PŘESTUP - Destiny Udogie (19) posílí Tottenham! Spurs si služby talentovaného italského wingbacka zajistí částkou 20 milionů eur (asi 490 milionů korun). Fotbalista Udinese se k severolondýnskému klubu připojí v roce 2023.

5:56 - SPEKULACE - Juventus je blízko další letní posile. Do Turína by se měl stěhovat srbský křídelník Filip Kostič (29) z Frankfurtu, o kterého se mimo jiné zajímal i anglický West Ham United.

8. SRPNA

20:08 - PŘESTUP - Borussia Dortmund už má nahradu za nemocného Sebástiana Hallera (28). Na Signal Iduna Park se stěhuje Anthony Modeste (34). Zkušený střelec z Kolína nad Rýnem, který v uplynulém ročníku Bundesligy nasázel 20 branek, podepsal smlouvu do roku 2023.

18:01 - PŘESTUP - Kromě Tima Wernera (26) zamíří do RB Lipska také Benjamin Šeško (19). Talentovaný slovinský útočník, který poutal pozornost mnoha velkoklubů, se k sesterskému týmu Salcburku připojí v roce 2023. Šeško se zřejmě stane náhradou za Christophera Nkunkua (24), který pravděpodobně dostane svolení odejít.

17:57 - PŘESTUP - Novou posilou fotbalistů Ostravy se stal chorvatský záložník Robert Miškovič (22). Ofenzivní hráč do Baníku přestoupil z NK Istra a s klubem podepsal dvouletou smlouvu s opcí.

11:23 - SPEKULACE - Velmi brzy představí Barcelona další letní posilu. Stane se tak alespoň podle renomovaného italského zdroje Fabrizia Romana, který na svém Twitteru upozornil, že katalánský velkoklub posílí Marcos Alonso (31). Zkušený španělský obránce londýnské Chelsea vyjde Blaugranas na 10 milionů eur (asi 245 milionů korun).

9:00 - SPEKULACE - Nová posila pro Olympique Marseille? Do kádru francouzského vicemistra by se měl přestěhovat zkušený křídelník z Chile Alexis Sánchez (33). Bývalé hvězdě Arsenalu či Barcelony vypršel kontrakt v Interu milán a další zastávkou v bohaté kariéře by tak měla být Ligue One. Podle Fabrizia Romana podepíše v Marseille šikovný ofenzivní univerzál smlouvu do roku 2024.

8:16 - SPEKULACE - Velký návrat do Bundesligy? RB Lipsko dotahuje podle renomovaného novináře Fabrizia Romana přestup Tima Wernera (26)! Útočník londýnské Chelsea by se tak domů do Německa vrátil po dvou sezonach v Anglii, kde se nedokázal prosadit do základní sestavy.

7. SRPNA

14:29 - PODPIS - Španělský reprezentant Isco (30) posílí Sevillu FC, se kterou podepsal dvouletou smlouvu. Ofenzivní záložník přišel do Realu Madrid z Malagy před devíti lety za 30 milionů eur (asi 736 milionů korun) a vyhrál s ním pětkrát Ligu mistrů, třikrát La Ligu a jednou Copa del Rey. V minulé sezóně měl Isco problémy se zády a odehrál pouze 17 zápasů.

11:31 - SPEKULACE - Vážně nemocného Sébastiena Hallera (28) by měl v Dortmundu nahradit francouzský útočník Anthony Modeste (34) z Kolína nad Rýnem. Podle televize Sport1 jsou jednání mezi oběma kluby na dobré cestě a Borussia je už s fotbalistou rámcově domluvená. Francouzský útočník v minulé sezoně nastřílel 20 branek a v bundesligové tabulce střelců obsadil dělené čtvrté místo za Robertem Lewandowským, Patrikem Schickem a Erlingem Haalandem.

6. SRPNA

10:01 - HOSTOVÁNÍ - Slovenský reprezentant Martin Škrtel (37) se po skončení profesionální kariéry vrací do klubu FK Hajskala Ráztočno, tedy do oddílu ve kterém vyrůstal. Škrtel se v rámci hostování přesouvá až do VIII. ligy „A”, soutěže patřící pod Oblastní fotbalový svaz Prievidza. Bývalý hráč Trenčína, Zenitu Petrohrad, Liverpoolu nebo Fenerbahce koncem května letošního roku oznámil konec kariéry. Hlavním důvodem byly vleklé zdravotní problémy, které mu už nedovolovaly pokračovat dále na takové úrovni, na jaké by si představoval. 

09:55 - PŘESTUP - Fotbalový útočník Christian Benteke (31) po deseti letech v Premier League přestoupil do amerického týmu DC United, s nímž podepsal smlouvu na dva a půl roku. Belgický reprezentant je druhou letní posilou klubu z Washingtonu, který nedávno převzal bývalý anglický kanonýr Wayne Rooney, po Islanďanu Víktoru Pálssonovi. Benteke odehrál za Aston Villu, Liverpool a Crystal Palace 280 ligových zápasů, v nichž vstřelil 86 gólů.

06:56 - PŘESTUP - Krajní záložník Maxwel Cornet (25) se stal novou posilou West Hamu United, kam přestoupil z Burnley za 17,5 milionů euro (asi 429 milionů korun). Reprezentant Pobřeží slonoviny přišel do Burnley teprve loni v létě z Lyonu za částku, která se pohybovala kolem 15 milionů eur. Cornet vstřelil v 26 zápasech za Burnley devět gólů, ale nedokázal zabránit jeho sestupu do Championship.

5. SRPNA

17:35 - PŘESTUP - Obránce Alex Telles (29) odešel z Manchesteru United do FC Sevilla na roční hostování bez opce. Brazilský hráč přišel do Manchesteru v říjnu 2020 z Porta. V 50 soutěžních zápasech za "Rudé ďábly" zaznamenal jeden gól a osm asistencí. Pevné místo v sestavě si ale nevybojoval a nový trenér Erik ten Hag (52) na pozici levého beka upřednostňuje Lukea Shawa (27) a Tyrella Malaciu (22), letní posilu z Feyenoordu Rotterdam.

13:29 - PŘESTUP - Chelsea získala do svých řad krajního obránce Marca Cucurellu (24) z Brightonu za 63 milionů liber (asi 1,84 miliardy korun), čímž se stal třetím nejdražším hráčem španělské národnosti, za kterého byla tak vysoká částka v Premier League vyplacena. Cucurella přišel do Brightonu loni v létě ze španělského Getafe za 15 milionů liber a okamžitě se mu podařilo získat ocenění pro nejlepšího hráče Brightonu v sezoně.

10:56 - HOSTOVÁNÍ - Záložník Filip Souček (21) opustil pražskou Spartu a zamířil na roční hostování bez opce k prvoligovému nováčkovi z Brna. Oba kluby o tom informovaly na svých webových stránkách. "Domluva byla docela rychlá, řešilo se to od minulého týdne a definitivně jasno bylo v pondělí večer. Těším se a věřím, že budu Zbrojovce co nejvíce platný," řekl Souček pro web Brňanů.

07:37 - PŘESTUP - Velmi zajímavou posilu hlásí v Atalantě. Tam bude od nové sezony nastupovat Ademola Lookman (24), který přichází z Lipska za 9 milionů euro (asi 221 milionů korun). Podle dostupných informací nigerijský útočník podepsal s italským klubem čtyřletou smlouvu. V minulé sezoně Lookman nastupoval za Leicester, kde byl na hostování. Na King Power Stadium vstřelil osm gólů a přidal osm asistencí ve 42 zápasech, které zahrnovaly Premier League, FA Cup, Anglický ligový pohár a Evropskou ligu.

06:02 - PŘESTUP - Záložník Renato Sanches (24) přestoupil ve francouzské fotbalové lize z Lille do Paris St. Germain, s kterým uzavřel smlouvu na pět let. Úřadující mistr za něj podle médií zaplatil 15 milionů eur (369 milionů korun). Portugalec má na kontě 32 reprezentačních zápasů a tři góly. Je mistrem Evropy z roku 2016. Hrával za Benficu, Bayern Mnichov a Swansea, v Lille strávil tři roky a loni pomohl týmu k titulu.

4. SRPNA

13:04 - PŘESTUPChelsea získala talentovaného záložníka Carneyho Chukwuemeku (18) z Aston Villy. Londýnský klub s mladým fotbalistou podepsal šestiletou smlouvu a podle médií za něj zaplatil 20 milionů liber (580 milionů korun).

9:50 - SPEKULACE - Zajímavý návrat do Premier League na spadnutí? Londýnská Chelsea údajně zahájila diskuze s gabonským rychlíkem Pierrem-Emerickem Aubameyangem (33). Bývalý hráč Arsenalu patří momentálně Barceloně, kde by se však přes velkou konkurenci nemusel příliš často dostávat na zelený pažit.

3. SRPNA

21:16 - PŘESTUP - Dánský gólman Kasper Schmeichel (35) po 11 letech opustil Leicester a přestupil do Nice. V pátém týmu minulé sezony francouzské ligy podepsal smlouvu na tři roky, přestup syna legendárního brankáře Petera Schmeichela měl Nice vyjít jen na milion eur (25 milionů korun). 

11:34 - SPEKULACE - Velmi blízko nové posile jsou fotbalisté PSG. Francouzský ligový mistr dotahuje příchod Renata Sanchese (24), za nějž by mělo do Lille putovat 15 milionů eur (370 milionů korun). Portugalský středopolař by mohl pod Eiffelovou věží zalepit díru po odcházejícím duu Wijnaldum, Gueye.

11:32 - PŘESTUP - AS Řím kompletuje příchod další hvězdy! Po dotažení podpisu Paula Dybaly se na slavný Stadio Olimpico podle renomovaného novináře Fabrizia Romana přestěhuje také Gino Wijnaldum (30) z PSG. Mělo by se jednat o hostování s opcí na budoucí přestup.

8:24 - PŘESTUP - Bernd Leno (30) opouští po čtyřech letech Arsenal. Zkušený německý brankář mění dres Gunners za ten Fulhamu. "Ahoj, Gooners, chci vám říct, že je na časej jít dál. Bylo mi potěšením být součástí tohoto skvělého klubu. Ohromně děkuji za vaší podporu," pronesl Leno na rozloučenou. "Kanonýři" za svého druhého brankáře získaji 3 miliony liber (88,5 milionů korun) a případných 5 milionů v bonusech (147 milionů korun).

2. SRPNA

16:45 - HOSTOVÁNÍ - Arthur Masuaku (28) bude v nadcházející sezoně hájit barvy Besiktase, kam přichází na hostování z West Hamu United. Krajní obránce, který přišel ke "Kladivářům" v roce 2016 z Olympiakosu, stráví v tureckém klubu celou sezonu a součástí dohody je i opce na trvalý přestup. Masuaku si v minulém ročníku připsal pouze šest startů v Premier League a od nového angažmá si slibuje větší herní vytížení.

16:12 - HOSTOVÁNÍ - Fotbalisty Českých Budějovic těsně po začátku prvoligové sezony posílil záložník či útočník Lukáš Čmelík (26). Bývalý slovenský mládežnický reprezentant bude v Dynamu hostovat do konce roku z druholigové Karviné a součástí dohody je i následná opce. Čmelík má na kontě v české lize 39 startů a čtyři góly za Karvinou, s níž v uplynulé sezoně sestoupil z nejvyšší soutěže. Působil také v Žilině, Sionu, Gliwicích a Dunajské Stredě. V Karviné ho v minulosti vedl nynější trenér Dynama Jozef Weber.

10:34 - PODPIS - Velšský reprezentant Aaron Ramsey (31) bude po konci v Juventusu pokračovat v kariéře v Nice. Pátý tým uplynulé sezony francouzské ligy představil novou posilu na klubovém webu. Ramsey hrál za Juventus od února 2019, kdy přišel z Arsenalu. I vinou častých zranění ale nenaplnil očekávání a nastupoval převážně jako střídající hráč. Poslední půlrok strávil na hostování u glasgowských Rangers a po sezoně se v Itálii dohodl na ukončení smlouvy.

1. SRPNA

17:43 - PODPIS - Italskou Serii B si v nadcházející sezoně vyzkouší Cecs Fabregas (35), který podepsal dvouletý kontrakt s týmem Como. Španělského záložníka v Monaku výrazně limitovaly zdravotní problémy, přesto byl o jeho služby zájem, kromě Como ho chtěly podepsat Lecce nebo Las Palmas.

07:14 - PŘESTUP - Fotbalisty Lipska posílil obránce David Raum (24)z Hoffenheimu. Přestupovou částku kluby nezveřejnily, podle médií čtvrtý tým uplynulého ročníku bundesligy za transfer zaplatil 25 milionů eur (615 milionů korun). Německý reprezentant, který podepsal pětiletou smlouvu, v uplynulé sezoně za Hoffenheim odehrál 35 zápasů s bilancí tří branek a třinácti asistencí.

30. ČERVENCE

16:57 - PŘESTUP - Přestup Daniela Samka (18) do Lecce je oficiálně potvrzen. Prodej hradeckého odchovance, který do Prahy odešel v roce 2018, přinese Slavii zhruba dva miliony eur (50 milionů korun). Nováček Serie A na Twitteru zveřejnil teenagerovu fotku s klubovou šálou, v sobotu talentovaný středopolař úspěšně podstoupil zdravotní prohlídku a podepsal smlouvu na pět let.

29. ČERVENCE

21:42 - PRODLOUŽENÍ SMLOUVY - Fotbalová Slavia si pojistila pravého beka či záložníka Lukáše Masopusta (29). Český reprezentant prodloužil s pražským klubem smlouvu do června 2025, původní kontrakt by mu vypršel za rok. Český vicemistr o tom informoval na svých internetových stránkách.

6:23 - SPEKULACE - Slávistický talent Daniel Samek (18) by měl podle renomovaného novináře Fabrizia Romana přistát v nejbližších hodinách v Itálii. Středopolař, kterému se v kádru Jindřicha Trpišovského nepodařilo získat stálou pozici v základní sestavě, má namířeno do Lecce. Nováčkovi Serie A by se český mládežnický reprezentant měl upsat do roku 2026. Výše nabídky by měla přesahovat dva miliony eur (asi 50 milionů korun).

28. ČERVENCE

19:45 - PŘESTUP - Barcelonu posílí obránce Jules Koundé (23) ze Sevilly. Katalánský celek o dohodě informoval na svém webu. Po lékařské prohlídce by měl podle médií za třiadvacetiletého fotbalistu zaplatit 55 milionů eur.

06:01 - PŘESTUP - Americký reprezentant Chris Richards (22) bude nově oblékat barvy Crystal Palace, kam za 12 milionů eur (asi 295 milionů korun) přestoupil z Bayernu Mnichov. Mladý obránce podepsal s anglickým klubem pětiletou smlouvu a v rozhovoru pro klubový web neskrýval nadšení. "Vyrůstal jsem při sledování Premier League a vyrůstal jsem samozřejmě i při sledování Zahy, takže bude super strávit s hráči nějaký čas na hřišti a být součástí tohoto historického klubu. Jsem z toho opravdu nadšený," uvedl Richards. Urostlý stoper nastoupil desetkrát za první tým Bayernu a během dvou následných hostování odehrál 34 zápasů za TSG Hoffenheim.

27. ČERVENCE

15:56 - PŘESTUP - Neapol oznámila příchod Min-jae Kima (25) z Fenerbahçe. Partenopei za jihokorejského reprezentanta, jenž podepsal tříletou smlouvu s dvouletou opcí, zaplatí 18 milionů eur (asi 442 milionů korun). Pod Vesuvem má nahradit Kalidoua Koulibalyho (31), jenž odešel do Chelsea.

15:09 - PŘESTUP - Manchester United dokončil přestup obránce Lisandra Martíneze (24) z Ajaxu Amsterdam. Anglický celek za argentinského fotbalistu zaplatí s bonusy až 67 milionů eur (1,65 miliady korun). Martínez s United podepsal pětiletou smlouvu. V týmu se sedminásobný reprezentant potká s trenérem Erikem ten Hagem, který ho před třemi lety do Amsterdamu přivedl.

13:55 - HOSTOVÁNÍ - Nové posily hlásí z Teplic. Severočeši získaly krajního obránce Matěje Hybše (29) na hostování z Plzně. "Usilovali jsme o příchod levonohého hráče se zkušenostmi, který by posílil naši obrannou řadu, což se příchodem Matěje podařilo. Věříme, že pro nás bude velkou posilou," uvedl ředitel teplického klubu Rudolf Řepka. Teplice těsně před startem nové prvoligové sezony podle klubového webu posílil také slovenský útočník Roman Čerepkai (20) a záložník Adam Čičovský (19). Klub, který se loni zachránil až v baráži dotáhl také příchod senegalského ofenzivního hráče Abdallaha Gninga (23).

11:49 - PŘESTUP - Mladá Boleslav získala záložníka Patrika Žitného (23) z Teplic. Středočeši s ofenzivním hráčem podle klubového webu podepsali tříletou smlouvu. Teplického odchovance považovali odborníci za velký talent českého fotbalu, ale jeho kariéru přibrzdilo vážné zranění kolena. Loni v dubnu si Žitný přetrhl přední zkřížený vaz a po operaci absolvoval dlouhou rekonvalescenci. "Musel jsem se smířit s osmi měsíci bez fotbalu, ale teď už s kolenem nemám žádný problém," uvedl Žitný, který ve 101 ligových zápasech zaznamenal 13 gólů a sedm asistencí.

09:42 - PODPIS - Bývalý útočník Liverpoolu nebo Barcelony Luis Suárez (35) se vrací do uruguayského Nacionalu, kde odstartoval kariéru. Prvotřídní střelec se s klubem z Montevidea dohodl na předběžné smlouvě. Suárez po sezoně skončil v Atléticu Madrid, se kterým v sezoně 2020/2021 vyhrál španělskou ligu. Další čtyři tituly přidal s Barcelonou, s níž bývalý hráč Ajaxu Amsterodam v roce 2015 ovládl i Ligu mistrů. Nejlepší střelec v historii uruguayské reprezentace s 68 góly ve 132 zápasech proslul i jako velký provokatér. V minulosti obdržel vysoké tresty například za rasismus či kousnutí protihráče.

26. ČERVENCE

19:21 - KONEC SMLOUVY - Velšský záložník Aaron Ramsey (31) skončil v Juventusu. Turínský celek o tom, že se se zkušeným fotbalistou dohodl na ukončení smlouvy, informoval na svém webu.

18:13 - PŘESTUP - Fotbalisty Teplic posílil těsně před začátkem nejvyšší soutěže senegalský útočník Abdallah Gning (23). Do severočeského celku přestoupil hráč z druholigové Vlašimi, kde strávil půl roku. Podmínky transferu kluby nezveřejnily.

18:10 - PODPIS SMLOUVY - Kariéra Jana Vodháněla (25) nabrala opět český směr. Po neúspěšném angažmá v Rakousku se bývalý křídelník Bohemians 1905 upsal Sigmě Olomouc.

10:26 - SPEKULACE - Sparta by se poprvé od sezony 2013/2014 ráda vrátila na mistrovský trůn a ke splnění cíle by Letenským mohla pomáhat jedna zajímavá posila. V hledáčku pražského klubu je Jakub Jankto (26), s nímž nadále nepočítá Getafe. Madridský klub přivedl před rokem českého křídelníka za 6 milionů eur (asi 148 milionů korun).

25. ČERVENCE

15:55 - PŘESTUP - Kluby i samotný hráč jsou domluveni. West Ham United dostal zelenou a přivádí Gianlucu Scamaccu (23). Hammers za italského útočníka pošlou do Sassuola 36 milionů eur (asi 885 milionů korun) a případné bonusy ve výši 6 milionů eur (asi 147 milionů korun).

14:29 - HOSTOVÁNÍ - Fotbalisty Zlína posílí útočník Jan Silný (27). Ofenzivní hráč bude v moravském prvoligovém klubu hostovat z Jablonce, který si jej může v případě zájmu v zimě stáhnout zpět.

14:27 - PŘESTUP - Bývalý fotbalový reprezentant Daniel Pudil (36) se rok po konci profesionální kariéry domluvil na angažmá v týmu Hallam FC, který bude od nové sezony hrát devátou anglickou ligu. Druhý nejstarší klub světa, jenž byl oficiálně založen roku 1860, to oznámil na svém twitterovém účtu.

13:21 - PŘESTUP - Fotbalisty Pardubic posílil Brazilec Leandro Lima (20). Ofenzivní hráč přestoupil z klubu Uniao Mogi a s Východočechy podepsal tříletou smlouvu. Pardubičtí o tom informovali na svých internetových stránkách.

13:02 - HOSTOVÁNÍ - Na větší herní vytížení se snad může těšit Matouš Trmal (23). Český brankář plnil roli dvojky ve Vitórii SC Guimarães a nakonec mění dres, na hostování si ho vypůjčilo konkurenční Marítimo.

24. ČERVENCE

15:10 - KONEC SMLOUVY - Fotbalisty Neapole opustí po devíti letech kanonýr Dries Mertens (35), který je nejlepším střelcem (148 gólů) v klubové historii. Šéf třetího týmu minulého ročníku italské ligy Aurelio De Laurentiis uvedl, že s belgickým útočníkem či záložníkem nenašel společnou řeč při jednání o prodloužení smlouvy. Klub podle něj nemohl vyhovět Mertensovým finančním požadavkům. Podle spekulací italských médií by bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2018 mohl zamířit do Lazia Řím za trenérem Mauriziem Sarrim, který ho dříve vedl v Neapoli.

11:47 - PŘESTUP - Bundesligový mistr Bayern Mnichov koupí útočníka Mathyse Tela (17) z Rennes, za kterého může zaplatit až 28,5 milionu eur (699 milionů korun). O dohodě klubů informovaly listy L'Équipe a Bild. Talentovaný fotbalista podepíše s německým klubem smlouvu na pět let. "Mojí představou je, že jednou nasází 40 gólů. Ale když dá v příští sezoně deset branek, budeme rádi," řekl se smíchem agentuře SID trenér Julian Nagelsmann.

10:02 - PŘESTUP - Fotbalisty Paris St. Germain posílí obránce Nordi Mukiele (24) z Lipska. O dohodě klubů informovala agentura AFP. Podle médií francouzský mistr zaplatí za francouzského hráče kolem deseti milionů eur (245 milionů korun). Mukiele působil v Lipsku od roku 2018, kdy přišel z Montpellier za 16 milionů eur. S týmem letos získal Německý pohár a loni mu pomohl k titulu vicemistra bundesligy.

23. ČERVENCE

16:43 - PODPIS - Bývalý hráč pražské Sparty Benjamin Tetteh (25) našel nové působiště v Championship, kde bude hájit barvy Hull City. Ghanský útočník s podepsal s anglickým klubem dvouletou smlouvu s opcí na další rok. Tetteh přichází do Hullu z Turecka, kde oblékal dres Yeni Malatyasporu. V loňské sezoně nasázel ve 27 zápasech 8 branek a na další 4 přihrál.

14:10 - PŘESTUP - Olympique Lyon se letos bude koncentrovat výhradně na francouzskou scénu, jeho hlavním úkolem bude kvalifikace do Ligy mistrů a ke splnění mise má pomoci i Nicolás Tagliafico (29). Argentinský obránce přišel na přestup z Ajaxu, dnes v poledne bylo vše oficiálně potvrzeno. Francouzský klub za levého obránce zaplatí 4,2 milionu eur (103 milionů korun).

22. ČERVENCE

19:52 - PŘESTUP - Ukrajinský reprezentant Oleksandr Zinčenko (25) se stal hráčem Arsenalu, ve čtvrtek podepsal dlouhodobou smlouvu. V minulé sezoně se stal mistrem Premier League s Manchesterem City. Finanční podrobnosti nebyly zveřejněny, ale Sky Sports uvádí, že Arsenal za obránce zaplatí 30 milionů liber (864 milionů korun) a případné dva miliony liber v bonusech.

18:56 - Baník Ostrava dotáhl příchod brankáře Jiřího Letáčka (23) z Pardubic, Východočeši rovněž na roční hostování s opcí získali z Baníku jiného gólmana Viktora Budinského (29) a útočníka Ondřeje Chvěju (24). Slezané o tom informovali na svých webových stránkách.

14:21 - Obránce Ben Mee (32) po odchodu z Burnley, s kterým v minulé sezoně sestoupil do druhé anglické ligy, jako volný hráč posílil Brentford. Anglický stoper v novém působišti podepsal dvouletou smlouvu. "Dodá našemu týmu hodně kvality a zkušeností. V Burnley odehrál povedených šest let v Premier League. Opravdu se mi líbí jeho defenzivní nastavení. Ví, jak bránit v šestnácte, jak blokovat střely a jak vyhrávat osobní souboje," uvedl trenér Brentfordu Thomas Frank

11:35 - SPEKULACE - Podle německých médii získá Lipsko z Hoffenheimu reprezentačního krajního obránce Davida Rauma (24), kterého chtěly i Bayern Mnichov a Dortmund. Hoffenheim by za něj měl dostat 30 až 35 milionů eur (asi 736 až 859 milionů korun). Raum, který do Hoffenheimu přišel loni z Fürthu jako volný hráč, má za sebou povedenou sezonu. Ve 32 bundesligových utkáních zaznamenal tři góly a s 11 asistencemi byl na děleném pátém místě mezi nejlepšími nahrávači soutěže.

09:27 - PŘESTUP - Fotbalisty Southamptonu posílí francouzský reprezentant do 21 let Sékou Mara (19) z Bordeaux, se kterým letos sestoupil do druhé ligy. Podle britských médií anglický klub zaplatí za mladého útočníka 13 milionů eur (318 milionů korun). Mara v uplynulé sezoně odehrál ve francouzské lize 26 zápasů a dal šest gólů.

08:50 - PODPIS - Bývalý hráč Barcelony Dani Alves (39) bude pokračovat ve své kariéře. Po odchodu z katalánského klubu se dohodl na angažmá v mexickém klubu Pumas UNAM, který o tom informoval na twitteru. Alves působil v Barceloně už v letech 2008 až 2016 a získal s ní šest titulů a třikrát vyhrál Ligu mistrů. Letos v lednu se do klubu vrátil a pomohl mu z devátého místa ve španělské lize ke konečné druhé příčce.

21. ČERVENCE

13:22 - SPEKULACE - Velice blízko nové posile do obrany je londýnská Chelsea. Třetí tým uplynulého ročníku Premier League cílí na stopera Sevilly Julese Koundého (23). Reprezentant Francie by Blues mohl stát až 55 milionů liber (asi 1,58 miliardy korun), píše Fabrizio Romano. O hráče Andalusanů má zájem rovněž Barcelona.

11:48 - PŘESTUP - Ukrajinský fotbalista Olexandr Zinčenko (25) míří v anglické lize z Manchesteru City do Arsenalu. Podle britských médií zaplatí londýnský klub za levého obránce či záložníka zhruba 32 milionů liber (921 milionů korun). V Arsenalu je Zinčenko domluven na smlouvě do roku 2026.

6:17 - PŘESTUP - První vlastní posilu vítá na Letné Brian Priske (45). Dánský kouč může nově využít služby svého krajana Asgera Sörensena (26), který do pražské Sparty zamířil z Norimberku. Vytáhlý střední obránce podepsal vyšel český klub asi na 1 milion eur (24,5 milionů korun) a podepsal dlouholetou smlouvu. "Museli jsme reagovat poté, co se ukázalo, že zranění Ondry Čelůstky je vážnější a vyžádá si delší dobu léčby. Asger je z předchozích působišť zvyklý na velmi soubojové a fyzicky náročné zápasy. Má nezbytné předpoklady pro to, aby byl úspěšný v našem stylu hry," řekl Tomáš Rosický (41) pro klubový web.

20. ČERVENCE

22:30 - PŘESTUP - Gleison Bremer (25) vyměnil dres turínského FC za Juventus a podepsal v novém působišti smlouvu na pět let. Juventus za Brazilce zaplatí 41 milionů eur, dalších osm milionů může Turín inkasovat na bonusech.

20:15 - PŘESTUP - Olympique Marseille má nového pravého beka. z RC Lens přichází Jonathan Clauss (29). Hráč, o kterého měl zájem i Manchester United, podepsal na tři roky.

15:08 - SPEKULACE - PSG loví v německých vodách. Francouzský mistr má spadeno na krajního beka Lipska Nordiho Mukieleho (24). Podle Fabrizia Romana je pařížský klub s hráčem domluvený na dlouhodobé spolupráci, zbývá doladit podmínky přestupu s RB.

14:14 - PŘESTUP - Ajax Amsterdam hlásí novou posilu do defenzivy. Lisandra Martíneze (24) nahradí ve středu obrany Calvin Bassey (22). Mistr nizozemské Eredivisie pošle za reprezentanta Nigérie Rangers 22 milionů eur (asi 539 milionů korun).

13:35 - PODPIS SMLOUVY - Oficiálně, potvrzeno. Paulo Dybala (28) má po skončení v Juventusu nové angažmá. A znovu v Itálii, kde argentinský ofenzivní univerzál obleče dres AS Řím. K Vlkům a pod taktovku trenéra Josého Mourinha zamíří jako volný hráč. Ve věčném městě by Dybala měl podepsat smlouvu do června 2025.

13:09 - SPEKULACE Villarreal letos loví posily mezi zkušenými fotbalisty a třetím do party by se údajně měl stát Edinson Cavani (35). Uruguayskému útočníkovi skončila smlouva v Manchesteru United a stal se volným hráčem, s vedením valencijského celku údajně má být slovně domluven na podmínkách.

12:35 - HOSTOVÁNÍ - Švýcarský fotbalista Haris Seferovic (30) odešel z Benfiky Lisabon na roční hostování do Galatasaraye. Útočník působil v portugalském velkoklubu od roku 2017, v sezoně 2018/19 byl nejlepším ligovým střelcem.

9:11 - PODPIS SMLOUVY - Další česká stopa v Indonésii? Za slávistickým duem Krmenčník, Kúdela míří Júsuf Hilál (29). Persija Jakarta získala bahrajneského útočníka poté, co mu ve Slavii Praha skončila smlouva. "Bude to nová výzva, poznám novou ligu. Možná pro mě bude snažší, že se potkám s dvěma hráči z Česka. Ondřeje Kúdelu navíc dobře znám ze Slavie, jsem rád, že si s ním znovu zahraju,“ řekl Júsuf agentuře Sport Invest.

19. ČERVENCE

16:00 - PŘESTUP - Japonec Takefusa Kubo (21) skončil po třech letech v Realu Madrid, za který si ale nezahrál jediný soutěžní zápas. Křídelní hráč nicméně zůstal ve Španělsku a přestoupil do Realu Sociedad. S šestým týmem uplynulého ročníku si Kubo zahraje i Evropskou ligu a doufá, že se probojuje do kádru japonské reprezentace pro podzimní mistrovství světa v Kataru. 

15:47 - HOSTOVÁNÍ - Matěj Hanousek (29) odešel ze Sparty na hostování do Gaziantepu. Patnáctý celek minulé sezony turecké ligy má na českého univerzála opci. Pražané o tom informovali na svém webu. Bývalý hráč Jablonce v uplynulém ročníku hostoval ve Wisle Krakov, s níž sestoupil do druhé polské ligy. Se Spartou zahájil letní přípravu a nastoupil do utkání proti Opavě, na soustředění do Rakouska ale neodjel a dostal svolení hledat si nové angažmá.

10:31 - PŘESTUP - Anglický Tottenham hlásí novou posilu v podobě Djeda Spence (21). Za krajního obránce vyinkasuje Middlesbrough 14,7 milionů eur (asi 360 milionů korun). Mladý Angličan strávil uplynulou sezonu na hostování v Nottinghamu, kde odehrál 46 soutěžních duelů, přičemz si připsal tři branky a dalších pět jich připravil.

18. ČERVENCE

15:40 - PODPIS - Také v další sezoně uvidíme na fotbalových pažitech Zlatana Ibrahimoviče (40). Bývalý hráč Machesteru United nebo PSG o rok prodloužil smlouvu s AC Milán, kterému v minulé sezoně pomohl ukončit jedenáctileté čekání na italský titul. "Je nám potěšením oznámit, že jsme podepsali se Zlatanem Ibrahimovičem novou smlouvu do 30. června 2023. Švédský útočník bude i nadále nosit dres s číslem 11," uvedl italský klub v krátkém prohlášení. Ibrahimoviče minulou sezonu často trápila zranění, přesto zasáhl do 23 ligových utkání a vstřelil osm branek.

09:45 - PODPIS - Zkušený záložník Arturo Vidal (35) se po dlouhých letech strávených v Evropě vrací do Jižní Ameriky, kde bude nastupovat za brazilské Flamengo. Tam se potká například Davidem Luizem. Chilský reprezentant má za sebou angažmá v Juventusu, Bayernu Mnichov, Barceloně nebo Interu Milán.

09:47 - PŘESTUP - Manchester United získal do svých služeb argentinského stopera Lisandra Martíneze (24). Ajax by za něho měl vyinkasovat 57,37 milionů eur (asi 1,4 miliardy korun) a potenciálních dalších 10 milionů v bonusech. Podle novináře Fabrizia Romana měl Martínez podepsat smlouvu na pět let s opcí na další. Argentinec se stal třetí posilou Ten Hagova United, do Austrálie však za zbytkem týmu neodcestuje - místo toho zůstane v Anglii a bude se zatím individuálně připravovat s Christianem Eriksenem. Zbývajícím novicem v týmu je nizozemský obránce Tyler Malacia.

05:58 - PŘESTUP - Bayern Mnichov získal z Juventusu Turín obránce Matthijse de Ligta (22). Podle televize Sport1 se kluby na přestupu nizozemského stopera dohodly, italský klub by měl dostat 70 milionů eur (1,7 miliardy korun) a případné bonusy ve výši dalších deseti milionů eur (245 milionů korun). De Ligt by se měl v Bayernu stát šéfem obrany a podepsat smlouvu do roku 2027.

17. ČERVENCE

15:00 - HOSTOVÁNÍ - Matěj Kovář (22) se podle všeho za týden připojí k Cheltenhamu Town, naposledy 15. týmu anglické League One, a zahájí tak už své třetí hostování v třetí nejvyšší anglické soutěži. Ve věhlasném Manchesteru United má smlouvu do příštího léta s opcí na další rok.

9:00 - PODPIS SMLOUVY - Novým spoluhráčem českého fotbalového obránce Jakuba Brabce v Arisu Soluň se stal někdejší záložník Arsenalu či AS Řím Gervinho (35). Reprezentant Pobřeží slonoviny podepsal jako volný hráč s řeckým klubem dvouletou smlouvu.

6:29 - SPEKULACE - Zlatan Ibrahimovič (40) a italské město módy? Tohle spojení by mělo trvat další rok. Švédský svéráz má podle renomovaného novináře Fabrizia Romana v nejbližších dnech prodloužil smlouvu s AC Milán do června 2023, díky čemuž si přijde na roční plat ve výši až 1,5 milionů eur (asi 37 milionů korun) plus bonusy. "Ibra" v říjnu oslaví už jednačtyřicáté narozeniny.

16. ČERVENCE

20:31 - PŘESTUP - Dominik Preisler (26) má z Mladé Boleslavi namířeno do Liberce. Český obránce už dnes nastoupil za Slovan v přípravném utkání proti Újpesti a oba kluby dotahují jednání o přestupu. Severočeši o tom informovali na sociální síti.

20:25 - PŘESTUP - Francouzský útočník Hugo Ekitike (20) bude hostovat z Remeše v PSG. O autora deseti branek z minulé sezony se zajímal i anglický Newcastle, nakonec jej ale získali francouzští šampioni, mají i opci na jeho odkup.

17:22 - PŘESTUP - Fotbalisty Hradce Králové posílil Vojtěch Smrž (25). Český záložník přestoupil do šestého týmu uplynulé sezony nejvyšší soutěže z druholigové Karviné, opačným směrem zamířil jiný středopolař Dominik Soukeník (23). Oba kluby o tom informovaly na svých webech.

16:14 - NOVÁ SMLOUVA - Robert Lewandowski (33) přestupuje do Barcelony, v Bayernu Mnichov naopak bude pokračovat Serge Gnabry (27). Německý křídelník měl kontrakt na poslední rok a spekulovalo se o jeho odchodu, dnes odpoledne ale bylo oznámeno prodloužení spolupráce do června 2026.

14:40 - HOSTOVÁNÍ - Stoper David Heidenreich (22) bude v nadcházejícím ročníku opět hostovat v české lize, tentokrát v Jablonci. Kmenový hráč italské Atalanty Bergamo už dříve hostoval v Teplicích.

12:32 - PŘESTUP - Záložník Dominik Janošek (24) dostal od Plzně svolení připravovat se s Pardubicemi, forma jeho působení na východě Čech se ladí. Rodák z Brna strávil jaro na hostování v Baníku Ostrava, mnoho příležitostí ale nedostával.

10:44 - PŘESTUP - Posilou Wolfsburgu se stal švédský záložník Mattias Svanberg (23). Rodák z Malmö přestoupil z Bologni za 9 milionů eur (cca 220 milionů korun).

9:52 - PŘESTUP - Druhou letní posilou Chelsea po anglickém útočníkovi Raheemu Sterlingovi je senegalský obránce Kalidou Koulibaly (31) z Neapole. Senegalský fotbalista přestoupil do londýnského klubu za 32 milionů liber (zhruba 920 milionů korun), smlouvu podepsal na čtyři roky.

9:51 - PŘESTUP - Přestupu kanonýra Roberta Lewandowského (33) z Bayernu Mnichov do Barcelony už nic nebrání. Podle agentury SID kluby uzavřely dohodu a německý celek by měl za polského fotbalistu dostat 50 milionů eur (asi 1,23 miliardy korun).

5:52 - PŘESTUP - Fotbalový útočník Breel Embolo (25) přestoupil z Mönchengladbachu do Monaka. Oba kluby to potvrdily na webu. Přestupová částka podle magazínu Kicker činí 12 milionů eur (295 milionů korun). Monaku se reprezentant Švýcarska upsal na čtyři roky.

15. ČERVENCE

19:10 - PŘESTUP - Zkušený zadák Toby Alderweireld (33) se vrací do rodné Belgie. Bývalý stoper Tottenhamu, Atlétika Madrid či Southamptonu podepsal tříletou smlouvu s týmem Royal Antverpy. Poslední sezonu strávil v katarském celku Al Duhail.

19:05 - HOSTOVÁNÍ - Stoper Maksym Talovierov (22) se zapojil do přípravy Liberce, Slovan momentálně se Slavií finalizuje jeho hostování.

18:17 - NOVÁ SMLOUVA - Ofenzivní opora Manchesteru City Riyad Mahrez (31) si vysloužila novou smlouvu. Alžířan, který v minulé sezoně nastřílel 24 branek ve 47 zápasech napříč všemi soutěžemi, prodloužil kontrakt do roku 2025.

16:12 - PŘESTUP - Je to oficiální, Christian Eriksen (30) je po odchodu z Brentfordu novou posilou Manchesteru United. Dánský playmaker podepsal tříletou smlouvu.

13:13 - PŘESTUP - Bývalý fotbalový reprezentant Petr Jiráček (36) se po více než dvou letech vrací do Zlína. Záložník s bundesligovou zkušeností bude v třetiligovém B-týmu "Ševců" působit jako hrající asistent trenéra. Zlínský klub o tom informoval na svých webových stránkách.

12:25 - PŘESTUP - Fotbalový mistr světa i Evropy Cesc Fábregas (35) bude v nové sezoně hrát druhou italskou ligu za Como. Španělský záložník s klubem podepsal dvouletou smlouvu.

9:45 - SPEKULACE - Posílí Arsenal o ukrajinského univerzála? Na ostrovech se stále více skloňuje jméno Olexandra Zinčenka (25) v souvislosti s Gunners. Levý bek či středopolař Manchesteru City je pro tým Mikela Artety podle Fabrizia Romana prioritou číslo jedna na pozici druhého levého obránce, částka za přestup by se mohla pohybovat okolo 27 milionů liber (asi 780 milionů korun).

9:43 - SPEKULACE - Londýnská Chelsea by měla v nejbližších hodinách přivítat další letní posilu. Do defenzivní řady celku ze Stamford Bridge zamíří Kalidou Koulibaly (31). Do Neapole by za Senegalce mělo putovat 40 milionů eur (asi 979 milionů korun).

14. ČERVENCE

14:09 - PODPIS - Po dvou sezonách opouští Mesut Özil (33) Fenerbahce a stěhuje se do Basaksehiru, který bývalého hráče Arsenalu či Realu Madrid získal jako volného hráče. Vedení klubu oznámilo, že Özil podepsal v novém působišti roční smlouvu s opcí. Německý reprezentant vstřelil během svého působení v Fenerbahce devět branek a na tři přihrál.

11:52 - PRODLOUŽENÍ SMLOUVY - Francouzský útočník Ousmane Dembélé (25) bude pokračovat v Barceloně. S katalánským gigantem dohodl na prodloužení končící smlouvy, a to do června 2024. Španělský klub o tom informoval na svém webu. Přitom ještě před pár měsíci se zdálo, že Dembélé Barcelonu opustí. Klub mistra světa z roku 2018 v lednu vyřadil z kádru poté, co se s ním nedohodl na prodloužení smlouvy. Rychlonohý fotbalista přestoupil do katalánského velkoklubu v srpnu 2017 z Dortmundu, ale i kvůli častým zraněním svůj potenciál zatím zcela nenaplnil. Za pět let odehrál za Barcelonu 150 zápasů, v nichž vstřelil 32 gólů.

10:52 - HOSTOVÁNÍ -  Ani nadcházející sezonu nestráví útočník Trincao (22) v Barceloně, která ho předloni získala z Bragy za 31 milionů eur (tehdy 782 milionů korun). Portugalského fotbalistu nyní poslala na roční hostování do Sportingu Lisabon, který má opci na přestup mladého reprezentanta. Za katalánský tým Trincao nastupoval jen v sezoně 2020/21, kdy odehrál 42 soutěžních zápasů a dal tři góly. 

08:45 - PODPIS -  Dvouletou smlouvu s Fenerbahce podepsal norský reprezentant Joshua King (30), který do Turecka přišel jako volný hráč. Majitel 53 gólů v Premier League prošel týmy jako jsou Manchester United, Blackburn Rovers, Bournemouth, Everton nebo Watford.

13. ČERVENCE

18:46 - PŘESTUP - Nový přírůstek do svých řad hlásí také Chelsea, která za 50 milionů liber (asi 1,4 miliardy korun) přivedla Raheema Sterlinga z Manchesteru City. Rychlonohý hráč podepsal s Chelsea pětiletý kontrakt. V uplynulé sezoně nastoupil za Citizens do 47 zápasů, ve kterých vstřelil 17 branek a přidal 9 asistencí. "V Londýně jsem doma. Je super, že teď budu moct hrát před rodinou a přáteli," uvedl na klubovém webu Sterling.

15:10 - PŘESTUP - Barcelona hlásí další zvučnou posilu. Z Leedsu United míří na Camp Nou Raphinha (25), za kterého může anglický celek i s bonusy obdržet až 67 milionů eur. Podmínkou dohody je, že brazilský křídelník projde lékařskou prohlídkou. Raphinha podepíše smlouvu do roku 2027. Kromě Leedsu United, jemuž 11 góly výrazně pomohl k záchraně, působil tento produktivní hráč také ve Vitórii SC, Sportingu CP nebo Stade Rennes.

11:23 - PODPIS - Novou posilu do svých řad hlásí České Budějovice, které posílil slovenský střední záložník Jakub Grič (26). Ten s Dynamem podepsal tříletou smlouvu. Grič naposledy působil v Trnavě, se kterou získal v minulé sezoně Slovenský pohár. V létě mu vypršela smlouva a do Českých Budějovic přišel jako volný hráč. V minulosti hrál také za Michalovce a krátce hostoval v polském Novém Sadci.

10:43 - PODPIS - Kapitán ukrajinské fotbalové reprezentace Andrij Jarmolenko (32) bude příští sezonu působit ve Spojených arabských emirátech. Zkušený útočník podepsal roční smlouvu s mistrovským Al Ajnem. Jarmolenko do Al Ajnu přišel jako volný hráč po konci smlouvy ve West Hamu, kde nastupoval i s českými fotbalisty Tomášem Součkem, Vladimírem Coufalem a Alexem Králem. Ke "Kladivářům" zamířil před čtyřmi lety z Dortmundu za půl miliardy korun, vysoká očekávání ale nenaplnil. V 84 soutěžních zápasech dal 13 branek.

09:02 - PODPIS - Lazio začíná posilovat a jednou z jeho prvních akvizic se stal Alessio Romagnoli (27). Italský obránce, který přišel zdarma z AC Milán v hlavním italském městě prošel zdravotní prohlídkou a podepsal pětiletý kontrakt. Lazio o bývalého kapitána AC Milán usilovalo několik měsíců a nakonec se s ním dohodlo na kontraktu s ročním platem 3,5 milionu eur (asi 85,5 milionu korun).

08:15 - JEDNÁNÍ - Velmi blízko angažmá v německém Schalke 04 je podle všeho Alex Král (24). Bundesligový klub uvedl na svém twitterovém účtu, že mají v úmyslu Krále podepsat, stále se však řeší formální záležitosti. Český záložník, který je stále pod smlouvou ve Spartaku Moskva v minulé sezoně působil ve West Hamu, kde se však většího herního vytížení nedočkal.

12. ČERVENCE

13:27 - SPEKULACE - Barcelona je blízko zisku dvou vysněných posil. Katalánský velkoklub chystá nabídku na Roberta Lewandowského (33) v hodnotě 50 milionů eur (1,2 miliardy korun). Polský kanonýr navíc podle Sky Sports dostal od Bayernu svolení k odchodu. Na velmi dobré cestě je i příchod Raphinhy (25), za nějž by podle Fabrizia Romana měla Barca zaplatit až 68 milionů eur (asi 1,7 miliardy korun).

12:32 - NOVÁ SMLOUVA - Španělský středopolař Rodri spojil svou budoucnost s Manchesterem City. U svého stávajícího zaměstnavatele podepsal smlouvu do roku 2027. "Připojit se k City bylo moje nejlepší rozhodnutí, které jsem ve své kariéře udělal. Miluju tady každou vteřinu. Cítím naprostou podporu klubu i manažera," uvedl pro klubový web bývalý hráč Atlética Madrid.

7:58 - PODPIS SMLOUVY - Bývalý ofenzivní univerzál Manchesteru United Nani (35) bude hrát fotbal v Austrálii. Mistr Evropy z roku 2016 podepsal dvouletou smlouvu s Melbourne Victory. Do A-League zamířil poté, co minulý týden předčasně ukončil kontrakt s Benátkami. S italským klubem někdejší portugalský reprezentant v uplynulé sezoně sestoupil do Serie B.

7:42 - PŘESTUP - Záložník Arturo Vidal (35) odchází z Interu Milán. Italský klub oznámil, že se s chilským fotbalistou na ukončení smlouvy. Nyní by měl Vidal posílit brazilské Flamengo.

7:38 - SPEKULACE - Velice blízko druhé vysněné posile jsou v Amsterdamu. Po několika odchodech totiž Ajax vítá i další posilu. Vedle Stevena Bergwijna si nizozemský mistr pořídil levého obránce z AZ Alkmaar Owena Wijndala (22). O přestupu informoval Fabrizio Romano, oficiálně by měl být kontrakt do roku 2027 potvrzen ještě dnes.

11. ČERVENCE

19:27 - PŘESTUP - Brazilský záložník Andreas Pereira (26) opustil Manchester United a podepsal na čtyři roky s opcí s nováčkem Premier League Fulhamem. Pereira patřil United od roku 2012, do základní sestavy se ale nikdy nastálo neprosadil. Za "Rudé ďábly" nastoupil k 75 soutěžním utkáním a dal čtyři góly, v minulých letech hostoval v Laziu, Valencii, Granadě a naposledy ve Flamengu.

17:42 - PŘESTUP - Fotbalisty Nottinghamu posílil obránce Neco Williams (21) z Liverpoolu. velšský reprezentant podepsal s nováčkem Premier League čtyřletou smlouvu. Přestupová částka se podle agentury Reuters pohybuje kolem 16 milionů liber (asi 466 milionů korun).

11:31 - PODPIS SMLOUVY - Oficiálně, potvrzeno. Paul Pogba (29) znovu mění dres Manchesteru United za ten Juventusu Turín. Francouzský středopolař podepsal Staré dámě kontrakt v hodnotě 8 milionů eur (197 milionů korun), který bude platit do června 2026. Na podpisovém bonusu si kontroverzní záložník přijde na 2,5 milionů eur (61,5 milionů korun).

10:55 - HOSTOVÁNÍ - Z Třince do mistrovské Viktorie. Útočník René Dedič (28) mění druhou ligu za dres Plzně. Do kádru obhájce titulu přichází Slovák na hostování s opcí jako možná alternativa na pozici devítky.

9:54 - PODPIS SMLOUVY - Fotbalisty Českých Budějovic posílil obránce David Broukal. Stoper, který naposledy oblékal dres druholigové Vlašimi, uspěl v Dynamu na zkoušce a v novém působišti podepsal dvouletou smlouvu. Jihočeský prvoligový klub o tom informoval na sociálních stítích.

6:08 - NOVÁ SMLOUVA - Rozluštění další velké tajenky? Podle posledních informací z Katalánska se Barcelona dohodla na novém kontraktu s Ousmane Dembélém (25) navzdory nižšímu platu. Hráč i trenér Xavi trvali na setrvání, smlouva poběží do roku 2024 a brzy by měla být oficiálně potvrzena.

10. ČERVENCE

8:50 - PŘESTUP - Velice blízko novému angažmá je Raheem Sterling (27). Křídelník Manchesteru City by se mohl stěhovat v rámci Anglie na Stamford Bridge, kde sídlí londýnská Chelsea. Blues by za reprezentanta Albionu zaplatili 45 milionů liber (1,3 miliardy korun) jako základ, dalších deset milionů (291 milionů korun) pak v bonusech. Podle renomovaného italského novináře Fabrizia Romana by Sterling s Chelsea podpsal kontrakt do roku 2027.

9. ČERVENCE

20:43 - PŘESTUP - Někdejší velký fotbalový talent Luka Jovič (24) opouští Real Madrid, který za něj před třemi lety zaplatil 60 milionů eur (1,5 miliardy korun), a bude hrát za Fiorentinu. Srbský útočník do madridského kubu přestoupil v létě 2019 z Eintrachtu Frankfurt, ale v "Bílém baletu" se neprosadil.

8. ČERVENCE

20:43 - HOSTOVÁNÍ - Tottenham posílil francouzský fotbalista Clément Lenglet (27). Střední obránce do londýnského klubu zamířil na roční hostování bez opce z Barcelony.

16:39 - HOSTOVÁNÍ - Brankář Jan Čtvrtečka (23) stráví příští sezonu na hostování v druholigové Dukle. Kmenový hráč Sparty v minulém ročníku hostoval v Teplicích.

14:26 - PODPIS SMLOUVY - Martin Nešpor (32) bude od příští sezony oblékat dres Táborska, kde podepsal roční smlouvu. Rychlonohý útočník naposledy působil v Jablonci, kde se ovšem výrazněji neprosadil.

13:52 - PŘESTUP - Brankáře Sergia Asenja (33), který odešel do Valladolidu, nahradí ve Villarrealu ještě zkušenější kolega. Španěl Pepe Reina (39) se vrací po 17 letech coby volný hráč, utvoří dvojici s Gerónimem Rullim (30). Reina v minulosti chytal za Liverpool či Bayern Mnichov a prostřídal tři italské kluby - Neapol, AC Milán a naposledy Lazio Řím.

13:28 - HOSTOVÁNÍ - Obránce Libor Holík (24) bude i v nadcházející sezoně hostovat z Jablonce v Plzni. Úřadující ligový mistr to uvedl na klubovém webu. Součástí dohody s krajním obráncem je i opce na přestup. "Své kvality prokázal již během jara, kdy nám pomohl k úspěchu. Jedná se o kvalitního a talentovaného hráče, který se rychle stal součástí týmu a je pro nás velkým přínosem," uvedl generální ředitel Plzně Adolf Šádek. Na soustředění v Rakousku se k Západočechům připojil slovenský útočník René Dedič (28) z druholigového Třince.

10:09 - PŘESTUP - Křídelník Steven Bergwijn (24) se vrací z Anglie zpět do Nizozemska. Z Tottenhamu jej kupuje Ajax Amsterdam za 31,25 milionů eur (774 milionů korun). Reprezentant Nizozemska a bývalý hráč PSV, který Ajaxem prošel už v mládeži, podepsal pětiletou smlouvu.

7. ČERVENCE

15:10 - PŘESTUP - Kolumbijský fotbalista Luis Sinisterra (23) přestoupil z Feyenoordu Rotterdam do Leedsu. Anglický klub za produktivního křídelníka, který si v minulém ročníku Evropské konferenční ligy zahrál proti pražské Slavii, podle médií zaplatí zhruba 21 milionů liber (612 milionů korun).

14:01 - NOVÁ SMLOUVA - Brankář mistrovské Viktorie Plzeň Jindřich Staněk (26) na západě Čech setrvá až do roku 2025. Poslední vítěz Fortuna ligy si služby českého reprezentanta pojistil novou smlouvou. "Chci si s týmem zahrát v Evropě, a tak jsem moc rád, že o to mohu zabojovat a pokračovat v Plzni i v dalších letech," řekl pro web Viktoránů bývalý brankář Evertonu či Českých Budějovic.

10:55 - PODPIS SMLOUVY - Konžský fotbalový reprezentant Joel Kayamba (30) definitivně skončil v Plzni a odešel do tureckého Bolusporu. Křídelník v jarní části minulé sezony hostoval v jiném druholigovém celku Samsunsporu. Viktoria o tom informovala na svém webu.

9:54 - PŘESTUP - O první letní posilu se intenzivně snaží londýnská Chelsea. Do kádru Blues by posledních zpráv měl zamířil křídelník Manchesteru City Raheem Sterling (27). Reprezentační stálice Albionu ztratila pevné místo. vsestavě Pepa Guardioly a hledá tak novou výzvu. Klub ze Stamford Bridge by měl do pokladničky úřadujícího mistra Premier League přispět částkou 45 milionů liber (asi 1,3 miliardy korun).

9:12 - PŘESTUP - Nováček anglické fotbalové ligy Nottingham Forest získal další posilu. Z bundesligové Mohuče přišel francouzský stoper Moussa Niakhaté (26), který podepsal smlouvu na tři roky. Podle médií za něj německý klub dostane deset milionů liber (290 milionů korun).

6. ČERVENCE

18:40 - PŘESTUP - Oficiálně! Sebastián Haller (28) mění Ajax za Dortmund, s nímž podepsal smlouvu do léta 2026. Reprezentant Pobřeží Slonoviny nahradí v Signal Iduna Parku hvězdného Erlinga Haalanda (21), jenž odešel do Manchesteru City. Vestfálský celek za třetího nejlepšího střelce uplynulého ročníku LM zaplatí 31 milionů eur (asi 768 milionů korun). Nový kouč BVB Edin Terzič si však bude muset poradit bez zkušeného středopolaře Axela Witsela (33), který se přesunul do Atlética Madrid.

10:24 - PODPIS SMLOUVY - Další zajímavá posila zdarma pro Juventus Turín. Stará dáma ulovila zkušeného křídelníka Ángela Di Maríu (34), kterému vypršel platný kontrakt v PSG. Bývalý hráč Realu Madrid či Manchesteru United podepsal v Itálii podle renomovaného novináře Fabrizia Romana jednoletou smlouvu. Argentince by měl v nejbližších dnech následovat i Paul Pogba (29).

5. ČERVENCE

17:21 - PŘESTUP - José Mourinho vítá novou akvizici na pravý kraj obrany. Do kádru AS Řím se stěhuje reprezentační bek Turecka Zeki Celik (25), který dosud působil v kádru Lille. Vítěz francouzské Ligue One uzavřel s úřadujícím šampionem Evropské konferenční ligy smlouvu na čtyři roky. Vlci za novou posilu pošlou Dogám zhruba sedm milionů eur (asi 173,5 milionů korun).

16:50 - PODPIS SMLOUVY - Nová ofenzivní zbraň a konkurence pro Zlatana Ibrahimoviče (40). Zatímco švédský svéráz prodloužil na San Siru smlouvu o jeden rok, AC Milán ulovil na volném trhu dalšího nebezpečného útočníka. Divock Origi (27) ukončil své angažmá v Liverpoolu a jako volný hráč podepsal s Rossoneri. Klub z italského města módy informoval na svém webu o kontraktu trvajícím do konce června 2026.

4. ČERVENCE

13:49 - HOSTOVÁNÍ - Na spadnutí je další přesun do pražské Slavie. Záložník Christ Tiéhi (24) totiž dostal svolení od Liberce a zapojil se do přípravy úřadujícího vicemistra v Rakousku. V pražském celku by měl hostovat s opcí na přestup, podmínky se dolaďují. Kluby o tom informovaly na twitteru.

13:29 - PODPIS SMLOUVY - Přeci jen ano! Christian Eriksen (30) má podle renomovaného novináře Fabrizia Romana nové angažmá. Reprezentant Dánska, který restartoval kariéru po srdeční zástavě v Brentfordu, má zamířit do Manchesteru United. Tvořivý záložník by měl na Old Trafford podepsat smlouvu do roku 2025.

13:24 - PŘESTUP - Barcelona dotahuje další skvělý přestup zdarma! Na Camp Nou se stěhuje Franck Kessié (26) z milánského AC. Středopolař z Pobřeží Slonoviny by měl být následován Andreasem Christensenem (26) z Chelsea, za nějž Katalánci do Londýna nepošlou ani korunu.

12:17 - PŘESTUP Manchester City získal záložníka Kalvina Phillpse (26) z Leedsu. Úřadující anglický mistr s fotbalistou podepsal šestiletou smlouvu a podle médií za něj zaplatil 45 milionů liber (asi 1,3 miliardy korun). Pep Guardiola v reprezentantovi Albionu získal náhradu za bývalého kapitána Fernandinha (37), který odešel zpět do rodné Brazílie.

11:10 - PŘESTUP - Kanonýři hlásí posilu do ofenzivy! Útočník Gabriel Jesus (25) přestoupil z mistrovského Manchesteru City do londýnského Arsenalu, s nímž podepsal dlouholetou smlouvu. Kluby o tom informovaly na svých webech. Podle britských médií přivedli Gunners brazilského reprezentanta za 45 milionů liber (asi 1,3 miliardy korun).

3. ČERVENCE

23:02 - PŘESTUP - Manchester United vítá novou posilu. Nizozemský trenér Erik ten Hag si s sebou na Old Trafford přivádí prvního krajana. Z Feyenoordu je posílí Tyrell Malacia (22), levý obránce, o nějž nový lodivod Red Devils usiloval už v barvách Ajaxu Amsterdam. Rodák z Rotterdamu vyjde anglický velkoklub na 15 milionů eur (asi 371 milionů korun) plus případné bonusy ve výši 2 milionů eur (asi 49,5 milionů korun).

2. ČERVENCE

21:10 - SPEKULACE - Přestupová bomba v Anglii? Cristiano Ronaldo (37) podle britských médií požádal vedení Manchesteru United o možnost opustit klub. Důvodem je údajně skutečnost, že až šestý celek minulého ročníku anglické ligy nebude hrát Ligu mistrů a pro portugalského útočníka by to bylo poprvé po 19 sezonách, co by v elitní soutěži chyběl. Uvedly to ve svých online vydáních Daily Mail, The Athletic a televize Sky Sports.

18:05 - PŘESTUP - Fotbalisty Slavie posílil záložník Matěj Valenta (22). Odchovanec klubu se vrací z Českých Budějovic, kde působil poslední dvě sezony. Šestá letní posila „sešívaných“ podepsala v Edenu smlouvu do června 2026.

15:37 - PŘESTUP - Nizozemský velkoklub PSV Eindhoven zbrojí na novou sezonu, Ajax bude chtít sesadit z trunů i za pomoci hvězdné posily do útoku. Luuk de Jong (31) se po třech ve Španělsku, které rozdělil mezi Sevillu a Barcelonu, vrací do klubu, ve kterém zažil svá nejlepší léta. PSV za něj Seville mělo zaplatit kolem 3,5 milionů eur.

15:35 - PŘESTUP - Nováček Premier League Nottingham Forest má novou brankářskou jedničku. Z Manchesteru United přichází na hostování anglický reprezentant Dean Henderson (25). O gólmana, který byl dříve oporou Sheffieldu United, stál i Newcastle, ten nakonec ulovil jiného reprezentanta Albionu, Nicka Popea (30) z Burnley.

14:49 - PŘESTUP - Zajímavou brankářskou posilu hlásí AS Řím. K velezkušenému Rui Patríciovi (34) přibyl Mile Svilar (22), který přestoupil z Benfiky Lisabon. Talentovaný gólman se narodil v Antverpách, kde v té době působil jeho otec Ratko, a v mládeži reprezentoval Belgii, v dospělém fotbale se ale vydal v otcových stopách a obléká dres Srbska.

14:30 - PŘESTUP - Zkušený stoper James Tarkowski (30) po šesti letech opouští Burnley. Z klubu, který sestoupil do Championship, odchází jako volný hráč do Evertonu.

12:01 - PŘESTUP - Novou posilu do branky ulovil Hradec Králové. Ze Slovácka přichází slovenský gólman Pavol Bajza (30), který jaro odchytal v sestupivší Karviné.

9:05 - PŘESTUP - Pražskou Spartu oficiálně posílil záložník Lukáš Sadílek (26) ze Slovácka. S klubem se již připravoval a odehrál za něj přátelský zápas, transfer byl dotažen až teď. Do Uherského Hradiště se naopak po sedmi letech vrací Michal Trávník (28), tamní odchovanec, kterého Sparta Slovácku zapůjčila na roční hostování.

1. ČERVENCE

13:46 - PODPIS SMLOUVY - Fotbalisty Slovácka posílil irácký reprezentant Mirčás Duskí (22). Levý bek či záložník přišel do čtvrtého týmu uplynulé ligové sezony jako volný hráč a v novém působišti podepsal smlouvu na tři roky. Klub z Uherského Hradiště o tom informoval na svém webu.

13:37 - PŘESTUP Manchester City přivedl jako brankářskou dvojku k Brazilci Edersonovi Němce Stefana Ortegu (29), který nezachránil Bielefeld od pádu do druhé bundesligy. V hvězdném fotbalovém klubu trenéra Pepa Guardioly podepsal smlouvu na tři roky.

12:45 - PŘESTUP - Fotbalisty pražské Slavie už po roce opouští dánský záložník Mads Emil Madsen. Čtyřiadvacetiletý středopolař, který měl v Edenu ještě tři a půl roku smlouvu, přestoupil do dánského Aahusu a v novém působišti podepsal čtyřletý kontrakt. Oba kluby o tom informovaly na svých internetových stránkách.

11:04 - PŘESTUPY - Před dvěma dny oznámil Inter návrat ofenzivní zbraně. Na San Siru se bude znovu prohánět Romelu Lukaku. Nebude však jedinou letní posilou milánského velkoklubu. Klub z italského města módy totiž vítá hned trio dalších noviců: Henricha Mchitarjana (33), Andrého Onanu (26) a Kristjana Asllaniho (20). První dva jmenovaní přicházejí jako volní hráči. Další posilou Nerazzurri má být podle Fabrizia Romana Raoul Bellanova (22) z Cagliari.

10:50 - PODPIS SMLOUVY - Francouzský reprezentační záložník Corentin Tolisso se po konci v Bayernu vrátil do Lyonu, odkud v roce 2017 za tehdejší bundesligovou rekordní sumu do mnichovského klubu přestoupil. V Olympique podepsal mistr světa z roku 2018 smlouvu na pět let.

9:37 - PŘESTUP - První letní posilu hlásí v hlavním městě Francie. Úradující mistr tamní Ligue One si pořídil záložníka Vitinha (22) z Porta. Odchovanec portugalského velkoklubu, který minulé sezoně získal ligový titul i domácí pohár, by měl PSG vyjít na 40 milionů eur (asi miliarda korun).

30. ČERVNA

13:55 - KONEC SMLOUVY - Tomáš Pekhart (33) skončil po dvou a půl letech v Legii Varšava. Nejúspěšnější klub historie polské ligy to potvrdil na sociálních sítích. Reprezentační útočník pomohl Legii ke dvěma mistrovským titulům a v sezoně 2020/21 se stal nejlepším střelcem soutěže. Jeho další působiště je zatím neznáme. "Děkujeme za reprezentaci našich barev a všechny vstřelené góly za Legii. Hodně štěstí v další kariéře," vzkázal polský klub bývalému hráči Slavie, Sparty, Jablonce, Norimberku či AEK Atény

9:19 - PŘESTUP - Další velkou posilu do ofenzivy chystá Tottenham. Spurs v nejbližších dnech podle renomovaného novináře Fabrizia Romana představí jako novou útočnou zbraň Brazilce Richarlisona (25). Severolondýnský klub by měl do Evertonu poslat částku ve výši 50 milionů liber (asi 1,44 miliardy korun), Toffees v případě naplnění budoucích bonusů zbohatnou o dalších 10 milionů liber (asi 288 milionů).

29. ČERVNA

14:06 - PŘESTUP - Záložník Slovanu Liberec Martin Koscelník (27) přestoupil do Rapidu Vídeň. Slovenský reprezentant podepsal s rakouským celkem smlouvu do roku 2025. Kluby o tom informovaly na svých webech.

13:12 - PŘESTUP - Černohorský křídelník Vladimir Jovovič (27) se po roční pauze vrátil do Jablonce, kde působil v letech 2017 až 2021. "Jsem rád, že jsem zpátky v Jablonci. Nečekal jsem, že to bude tak rychle, ale přemýšlel jsem o tom, že se do Jablonce někdy vrátím. Tady jsem doma, znám to tu a znám i český fotbal," uvedl Jovovič pro klubový web.

8:54 - HOSTOVÁNÍ - Romelu Lukaku (29) podle Sky Sports přistál v Miláně a během dne zkompletuje své hostování v Interu Milán. "Jsem opravdu šťastný, že tu jsem," pronesl Belgičan, který se na San Siro vrací po roční přestávce v Chelsea. Londýnský klub by měl za roční zápujčku inkasovat 8 milionů eur (asi 197 milionů korun).

28. ČERVNA

22:30 - SPEKULACE - Jako loupež za bílého dne. Londýnská Chelsea se vložila do hry o Brazilce Raphinhu, o nějž se intenzivně zajímala Barcelona a také Arsenal. V současné chvíli to vypadá, že křídelník Leedsu zamíří skutečně na Stamford Bridge, neboť Blues jsou ochotni na Elland Road poslat až 65 milionů liber (asi 1,87 miliardy korun).

15:40 - SPEKULACE - Blízko finální dohodě se podle renomovaného novináře Fabrizia Romana dostala Barcelona s Manchesterem United, který by rád vykoupil z Katalánska Frankieho de Jonga (25). Nizozemský středopolař, který v minulosti působil pod novým trenérem Red devils Erikem ten Hagem, by klub z Old Trafford vyšel až na 85 milionů eur (asi 2,2 miliardy korun). Jednání však budou ještě pokračovat.

12:30 - PŘESTUP - Velký přestup pro Česko? Andrea Stašková (22), nejlepší fotbalistka tuzemska, mění adresu. Místo té italské bude nově užívat španělskou, neboť mění Juventus Turín za Atlético Madrid. Po třech letech na Apeninách podepsala rodačka ze Znojma v Madridu dvouletý kontrakt.

9:10 - SPEKULACE - Opravdu blízko nové adrese je Divock Origi (27). Belgický útočník, kterému 30. června vyprší smlouva v Liverpoolu, má nakročeno do mistrovského kádru AC Milán, kam by zamířil jako volný hráč.

9:03 - SPEKULACE - Krůček od nového angažmá je Ángel Di María. Dlouholetá ofenzivní zbraň Realu Madrid či PSG má namířeno do kádru Juventusu Turín. Stará dám se tak zřejmě zaslouží o další skvělý podpis "zdarma", neboť na spadnutí i příchod Paula Pogby.

27. ČERVNA

16:01 - SPEKULACE - Ze Sparty do Slovácka? S prvním týmem úřadujícího vítěze Českého poháru se připravuje nově Michal Trávník (28). Zatímco na Strahově aktuálně trénuje Lukáš Sadílek, obě strany dotahují i transfer záložníka, jenž strávil minulou sezonu v turecké Kasimpase. Informaci potvrdily na sociálních sítích oba kluby.

12:20 - PŘESTUP - Z New Jersey do severního Londýna. Arsenal oznámil další letní posilu, jako zajímavá alternativa mezi tři tyče přichází ze zámořské MLS Matt Turner (28). Z New England odchází Američan na první zahraniční angažmá. V dresu Gunners by měl krýt záda Aaronu Ramsdaleovi, což by znamenalo definitivní konec Bernda Lena.

26. ČERVNA

10:25 - PŘESTUP - Bývalý nejdražší fotbalista světa Gareth Bale (32) potvrdil, že jeho novým působištěm bude Los Angeles FC v zámořské lize MLS. Kapitán velšské reprezentace skončil v Realu Madrid. Podle serveru The Athletic se v kalifornském klubu dohodl na ročním angažmá s opcí na další rok a půl.

25. ČERVNA

18:03 - SPEKULACE - Mikel Arteta neskrývá svůj úsměv. Arsenal totiž dotahuje přestup další velké posily. Z Manchesteru City se na Emirates Stadium přestěhuje brazilský reprezentant Gabriel Jesus (25). Vysněná posila do ofenzivy vyjde Gunners na 45 milionů liber (asi 1,3 miliardy korun). Zbývá lékařská prohlídka a oficiální představení, podle Fabrizia Romana je ovšem hotovo.

14:30 - HOSTOVÁNÍ - Nad Českem se přehnala bouřka a blesky pořádně udeřily také na Letné. Sparta Praha šokuje fotbalové obecenstvo a velmi kvalitně posiluje útočnou řadu. Vedle Tomáše Čvančary bude mít totiž nově k dispozici reprezentačního útočníka Jana Kuchtu (25), kterého získala z Lokomotivu Moskva na roční hostování s opcí. Bývalý hráč pražské Slavie vyjde třetí tým uplynulého ročníku Fortuna ligy na milion eur (asi 25 milionů korun), v případě budoucího přestupu pak na další 4 miliony eur (asi 100 milionů korun). „Líbila se mi vize, kterou mi klub nastínil,“ prozradila překvapivá posila.

24. ČERVNA

21:30 - PŘESTUP - Adam Hložek a Patrik Schick ztrácejí konkurenci do ofenzivy. Soupisku Bayeru Leverkusen totiž opouští argentinský forvard Lucas Alario (29), který po pěti letech v BayAréně přestupuje do Eintrachtu Frankfurt za 6 milionů eur (asi 148 milionů korun). Úřadující vítěz Evropské ligy tak získal k Mariu Götzemu další zajímavou posilu.

20:44 - SPEKULACE - Opravdu blízko dalšímu přestupu jsou v Manchesteru City. Do kádru úřadujícího mistra anglické Premier League by se měl stěhovat záložník Leeds United Kalvin Phillips (26). Reprezentant Albionu by měl ve středu pole zalepit díru po dlouholeté stálici a kapitánovi Fernandinhovi. Za velmi žádané zboží mají Citizens podle renomovaného novináře Fabrizia Romana poslat na Elland Road 58 milionů eur (asi 1,43 miliardy korun).

17:59 - PŘESTUP - Jan Král (23) přestoupil z Hradce Králové do Eupenu. Patnáctý tým uplynulé sezony belgické ligy podepsal se stoperem tříletou smlouvu. Kluby o tom informovaly na svých webech. "Je to přestup, který pro nás přišel jako blesk z čistého nebe. Příliš mnoho jsme s ním dělat nemohli, celek z Beneluxu se rozhodl uplatnit výstupní klauzuli. My Honzovi děkujeme za zápasy, které v týmu odehrál a za vše, co pro klub udělal. Přejeme mu do budoucna hodně štěstí," řekl sportovní ředitel Hradce Králové Jiří Sabou.

23. ČERVNA

21:32 - PŘESTUP - Posilou Newcastlu se stal anglický reprezentační brankář Nick Pope (30), který v minulé sezoně s Burnley sestoupil do druhé anglické ligy. Smlouvu podepsal na čtyři roky, podle stanice Sky Sports za něj Newcastle zaplatil 10 milionů liber (asi 290 milionů korun). V Newcastlu bude o pozici jedničky bojovat se Slovákem Martinem Dúbravkou. Za národní tým Pope nastoupil osmkrát, jako první anglický gólman udržel čisté konto ve svých úvodních šesti reprezentačních duelech.

17:17 - NOVÁ SMLOUVA - Bundesliga slaví dnes už podruhé, její scénu totiž neopustí ani další hvězda. Smlouvu s RB Lipsko do roku 2026 prodloužil ofenzivní univerzál Christopher Nkunku (24), po němž pokoukával nejeden evropský velkoklub. Francouz, který se v uplynulém ročníku nejvyšší německé soutěže zasloužil o 20 gólů a 13 asistencí ve 34 zápasech, byl spojován s přesunem do Manchesteru United či PSG, odkud právě do Lipska před časem odešel.

16:37 - NOVÁ SMLOUVA - Konec spekulacím, talent zůstává v Německu. Florian Wirtz (19) prodloužil smlouvu s Bayerem Leverkusen až do roku 2027! Spoluhráč Patrika Schick a nově také Adama Hložka patří přes nízký věk k tahounům bundesligového celku, v jehož barvách se momentálně zotavuje z nepříjemného zranění kolene. „Z mého pohledu byl vývoj v uplynulých dvou letech téměř dechberoucí a v této podobě rozhodně nepředvídatelný. Vím, že za něj musím týmu také poděkovat,“ řekl pro klubový web Wirtz.

14:30 - PODPIS SMLOUVY - Jako volný hráč mění působiště slovenský reprezentant Juraj Kucka (35). Středopolař, který byl dlouho spojován s návratem do pražské Sparty, se nakonec upsal Slovanu Bratislava. „Je to velmi pěkný pocit, že se po tak dlouhé době vracím tam, kde to vše začalo - na Slovensko. Těším se na spolupráci a věřím, že to bude fungovat. Doufám, že dosáhneme na ty největší úspěchy,“ řekl na tiskové konferenci Kucka po podepsání dvouletého kontraktu.

22. ČERVNA

14:14 - PŘESTUP - Oficiálně! Sadio Mané (30) mění Anglii za Německo. Senegalský útočník podepsal tříletý kontrakt se slavným Bayernem Mnichov, který na oplátku zaplatí Liverpoolu 32 milionů eur (asi 790 milionů korun) plus případné bonusy ve výši devíti milionů eur (asi 222 milionů korun). "Nebylo pochyb, chtěl jsem pouze Bayern," nechal se slyšet hvězdný ofenzivní univerzál. Znamená jeho příchod konec Roberta Lewandowského? Podle vedení Bayernu ne. "Robert má smlouvu do léta 2023. Očekávám, že se 12. července objeví v tréninkovém centru," řekl Bildu Hasan Salihamidžić.

12:01 - PODPIS SMLOUVY - Teplice přilákaly do svých řad stopera Soufiana Dramého. Francouzský obránce, který byl v uplynulé sezoně součástí kádru Karviné, podepsal se Severočechy blíže nespecifikovanou smlouvu. "Věříme, že se mu podaří nahradit Mohameda Tijaniho. Byl pro nás jednou z přestupových priorit," řekl sportovní ředitel klubu Štěpán Vachoušek.

11:40 - SPEKULACE - Opravdu rušno je kolem křídelníka Leeds United Raphinhy. Brazilec při své premiérové sezoně v Premier League zaujal nejeden velkoklub. S nabídkou před časem přispěchala Barcelona, s níž se sice dohodl hráč, nikoliv však klub. V posledních dnech se do hry vložil také Arsenal, Chelsea a Tottenham. Velký zájem je znatelný především od Gunners, nabídka ze severu Londýna však vedení Leedsu neuspokojila. Jasněji by mělo být v příštích dnech.

10:36 - PŘESTUP - Velmi blízko dohodě jsou tábory Liverpoolu a Monaka. Knížecí klub by si rád z města Beatles pořídil do svých řad posilu do ofenzivy. Má se jí stát Japonec Takumi Minamino (27), který účastníka Ligue One vyjde na 18 milionů eur (asi 444,5 milionů korun) včetně bonusů. Bývalý hráč Southamptonu měl už odsouhlasit i osobní podmínky.

9:40 - PŘESTUP - Výměna na trase Bohemians, Mladá Boleslav. Klokani získali do svého kádru Ladislava Mužíka (24), opačným směrem pak míří bývalý mládežnický reprezentant Antonín Vaníček (24). "Má kvalitu i zkušenosti z tuzemské nevyšší soutěže i mládežnických reprezentací. Znám jej ze svého působení u dorostenecké reprezentace s jeho plusy i minusy a především předpoklady využitelnosti na různých postech v ofenzivní činnosti," pronesl na adresu ex-jabloneckého hráče trenér Středočechů Pavel Hoftych.

9:32 - SPEKULACE - Na rok by nové působiště mohl najít také Luka Jovič (24). Útočník, který před třemi roky posílil s velkou pompou Real Madrid za 63 milionů eur (asi 1,56 miliardy korun), se v kádru úřadujícího vítěze Ligy mistrů i španělské La Ligy neprosadil a nově by mohl působit ve Fiorentině. Italský klub by Srba rád získal na roční hostování, na němž by se z poloviny podílel i Bílý balet, což by znamenalo, že si oba kluby rozdělí Jovičův plat ve výši 6 milionů eur (asi 148 milionů korun).

 

9:08 - SPEKULACE - Schlotterback, Süle, Adeyemi, Braaf, Özcan a nyní i Sebastian Haller (28). Borussia Dortmund přivádí náhradu za Erlinga Haalanda. Z Ajaxu Amsterdam si německý velkoklub pořídil za 35 milionů eur (asi 863 milionů korun) třetího nejlepšího střelce uplynulého ročníku Ligy mistrů.