Fury je zpět: Anthony, můžeme se utkat. V prosinci budu připraven, odvětil Joshua

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Fury je zpět: Anthony, můžeme se utkat. V prosinci budu připraven, odvětil Joshua
Aktualizováno
Fury je zpět: Anthony, můžeme se utkat. V prosinci budu připraven, odvětil Joshua
Fury je zpět: Anthony, můžeme se utkat. V prosinci budu připraven, odvětil JoshuaProfimedia
Minulý měsíc oznámil odchod do boxerského důchodu, teď je však všechno opět úplně jinak. Tyson Fury (34) nabídl v pondělí Anthonymu Joshuovi (33) prostřednictvím sociálních sítí šanci bojovat o titul World Boxing Council v těžké váze – a to jen několik dní poté, co prohlásil, že má zájem utkat se s dalším boxerským šampionem v těžké váze Oleksandrem Usykem (35). Joshua však narozdíl od Ukrajince výzvu nepřímo přijal. Bude se v prosinci skutečně boxovat?

Ve videu zveřejněném na Twitteru Fury uvedl, že hodlá brzy znovu bojovat. Mezitím nezapomněl zmínit ani Joshuu: "Anthony Joshuo, vím, že jsi právě prohrál zápas s Usykem a momentálně jsi bez pásu. Rád bych ti dal příležitost, aby ses se mnou v několika příštích měsících utkal o titul mistra světa v těžké váze organizace WBC."

Vzápětí doplnil: "Máš za sebou zápas s dvanácti koly, takže máš zápasovou kondici, jsi připravený. Oznamuji ti to několik měsíců dopředu," dodal britský boxer.

"Pokud máš zájem, pošlu ti termín a můžeme se utkat. 'Britská bitva' o titul WBC. Dej mi vědět, jestli máš zájem, pokud ne, vyberu si jiného soupeře," burcoval svého krajana.

Fury měl jednat také s Usykem, který podle jeho slov o zápas v aktuálním roce nestál. V rozhovoru, který se uskutečnil minulý týden v Cardiffu během akce společnosti World Wrestling Entertainment pojmenované Clash at the Castle, Fury novinářům řekl, že mu Usyk nedal odpověď do 1. září – termínem, který si Brit sám stanovil.

"Usyk mi volal po svém posledním zápase s Joshuou, odpověděl jsem mu a řekl, ať se ten zápas uskuteční letos, ať už ho chce udělat kdekoliv," pronesl Fury a dodal: "Čekal jsem na nabídky z několika zemí a najednou Usyk prohlásil, že už letos nechce zápasit, že se chce utkat až příští rok."

To se však Furymu, který před měsícem oznámil odchod do důchodu, nelíbilo. "Já nehodlám na nikoho čekat, příští týden oznámím zápas," upozornil.

V pátečním rozhovoru pro Sky Sports Usyk uvedl: "Jsem rád, že jsem se dočkal. Chce se mnou zápasit. Chce, aby se o něm mluvilo. Ještě neodešel do důchodu, to je jen hra. Pořád chce vydělávat peníze."

Gypsy King, jak si sám Fury přezdívá, aktuálně trvá na tom, že na Usyka čekat nebude. Místo toho vyzve k souboji, který boxerský svět už dlouho očekává, Anthonyho Joshuu.

Ten se souboji údajně nebrání. "Nebudeme ale diskutovat on-line. Obrať se na mé manažery, v prosinci budu připraven," napsal Joshua na Instagram.

Joshua a Usyk nejsou jedinými bojovníky, které Fury v poslední době vyzval. Dodal také, že by rád dokončil trilogii zápasů proti dalšímu Britovi, Dereku Chisorovi (38), čímž by navázal na svůj další třízápasový souboj s Deontayem Wilderem (36).