Villegas zvítězil na Bermudách, titul z PGA Tour slaví po devíti letech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Villegas zvítězil na Bermudách, titul z PGA Tour slaví po devíti letech

Camilo Villegas slaví triumf.
Camilo Villegas slaví triumf.Profimedia
Po více než devíti letech vyhrál kolumbijský golfista Camilo Villegas (41) znovu turnaj PGA Tour. Pátý titul na prestižním americkém okruhu získal na Bermudách, kde porazil o dvě rány druhého Švéda Alexe Noréna (41), jenž vedl po prvním, druhém i třetím kole.

Závěr turnaje však vyšel nejlépe Villegasovi, jenž zahrál 65 úderů, sedm pod par hřiště. Celkově vyhrál se skóre -24. Norén si dnes připsal 68 úderů a premiérový triumf na PGA Tour mu unikl. Radost z vítězství Švéd poznal naposledy před pěti lety, kdy vybojoval na Open de France svůj desátý titul na elitním evropském okruhu.

Jednačtyřicetiletý Villegas naznačil dobrou formu už minulý týden, kdy obsadil dělené druhé místo v Los Cabos a ve světovém žebříčku vyletěl ze 752. místa na 318. příčku. Nyní ho čeká další výrazné zlepšení. Díky vítězství na Bermudách si navíc zajistil plnohodnotnou účast na PGA Tour i na příští sezonu.

"Těžko se to teď dá vyjádřit slovy. Je to jízda, člověče," řekl Villegas novinářům. "Miluju tuhle hru. Dává mi tolik úžasného a během toho ti nakope zadek," prohlásil Villegas.