Kousková předvedla nejlepší kolo turnaje a získala na Indian Open páté místo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kousková předvedla nejlepší kolo turnaje a získala na Indian Open páté místo

Kousková se blýskla nejlepším kolem turnaje.
Kousková se blýskla nejlepším kolem turnaje.AFP
Golfistka Sára Kousková (24) vybojovala páté místo na Indian Open a dosáhla nejlepšího výsledku ve své první sezoně na Ladies European Tour. Na závěr soutěže v Dillí předvedla nejlepší kolo celého turnaje a díky výkonu 65 ran si polepšila o 14 míst. Navíc má jistotu, že získá plnou hrací kartu na okruh LET i pro další rok.

"A to byl cíl číslo jedna pro finálovou část sezony," uvedla v tiskové zprávě. "Jsem šťastná, že se práce celého našeho týmu zúročila. Celá tahle sezona je pro mne primárně o učení a poznávání nového. Jsem ráda, že budu moct startovat příští sezonu ještě s lepším statusem a budu moct naplno přetavit zkušenosti, které jsem doposud získala. Cílem samozřejmě zůstává kromě bojů na turnajích LET i kvalifikace na olympijské hry v Paříži a úspěch na nich," dodala Kousková.

Premiérové vítězství na elitním evropském okruhu si připsala Němka Aline Krauterová, která zakončila turnaj s celkovým skóre 15 úderů pod par. O pět ran porazila druhou Švédku Saru Kjellkerovou. Třetí skončila o další dva údery zpět domácí favoritka Dikša Dagarová, vítězka červnového Czech Ladies Open v Berouně.

Kousková zaostala za Krauterovou o devět ran. Česká golfistka byla zatím nejlépe 10. v květnu ve West Palm Beach na Floridě. V posledním kole Indian Open zahrála osm birdie a jediné bogey. Páté místo jí vyneslo přes 13 tisíc eur (více než 330 tisíc korun).

"Tohle byla ohromná zkouška! Nikdy jsem nezažila podobné hřiště, kde by každá rána vyžadovala plnou pozornost a stoprocentní soustředění, protože případný neúspěch by znamenal velké ztráty. Greeny byly nevyzpytatelné a rychlé, ale ohromně nám pomohlo, že jsme měli možnost přijet o týden dříve a na hřišti trénovat. Celkově bylo velmi poutavé a plné výzev, kde se každá jamka dala hrát několika způsoby," dodala Kousková.

Výsledky Indian Open