Hertha letos poprvé bodovala, rozhodl syn bývalého kouče. Uspěl i Kolín

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hertha letos poprvé bodovala, rozhodl syn bývalého kouče. Uspěl i Kolín
Aktualizováno
Hertha konečně zabrala, Gladbach vyprovodila čtyřmi góly.
Hertha konečně zabrala, Gladbach vyprovodila čtyřmi góly.AFP
Hertha ve 20. kole Bundesligy zlomila letošní prokletí a poprvé po zimní přestávce vyhrála, když Mönchengladbach rozebrala 4:1. Úvodní gól sice zařídil přesnou hlavičkou hostující Nico Elvedi, následně však převzal otěže domácí celek. Po půlhodině hry nejdříve vyrovnal Jessic Ngankam a po změně stran potvrdil zlepšený výkon modrobílých Márton Dárdai. Syn trenéra Pála Dárdaie, jenž v minulosti vedl berlínský celek ve více než 200 utkáních, se radoval ze svého prvního bundesligového gólu. Kolín nad Rýnem drží v jarní části neporazitelnost, doma přemohl Frankfurt 3:0. Ten naopak zaznamenal první ligovou prohru od konce října.

Hertha Berlín – Mönchengladbach 4:1

Gladbach od začátku určoval tempo utkání a první velká šance na sebe nenechala dlouho čekat. Konkrétně v deváté minutě, když si na centr od rohového praporku naskočil Marcus Thuman. Jeho hlavička však jen těsně minula břevno soupeře. Od svého kolegy se poučil Elvedi, který se v totožné situaci ocitl v 18. minutě. Ten ale zamířil přesně na zadní tyč, a zaslouženě tak poslal hosty do vedení. Ngankam ovšem ve 30. minutě dokonale zaskočil nepozorná Hříbata, když zůstal osamocený před brankou soupeře a placírkou z bezprostřední blízkosti vyrovnal.

Statistiky zápasu Hertha – Mönchengladbach
Statistiky zápasu Hertha – MönchengladbachOpta by Stats Perform

Hráče Gladbachu ještě více spražil v 52. minutě Dárdai, který vstřelil svou první branku v Bundeslize. Zpoza vápna vyslal svou levačkou ránu, která skončila až v pravé šibenici. Hříbata tak měla co dotahovat, ovšem důsledná obrana domácích s pevnou diváckou kulisou v zádech nenechala papírově lepšímu soupeři žádný prostor. I přes tlak hostů se nakonec znovu prosadila Hertha. Konkrétně Derry Scherhant, který stejně jako Dárdai vstřelil svůj premiérový gól v německé nejvyšší soutěži. Na konečných 4:1 upravil skóre naopak již osvědčený kanonýr Dodi Lukebakio, jenž proměnil v závěrečných vteřinách penaltu.

Kolín n. R. – Frankfurt 3:0

Od úvodních minut se míč nacházel převážně uprostřed hřiště, kde se kupily nepřesnosti hráčů, proto si žádný tým nedokázal vytvořit vážné střelecké příležitosti. První vzrušení přinesl až rohový kop Frankfurtu ze 16. minuty, následně totiž uvnitř šestnáctky odehrál Eric Martel balon ramenem a dlouze se zkoumalo, jestli nedošlo k porušení pravidel. Hlavní rozhodčí se šel dokonce podívat sám k videu, ale penaltu nakonec neodpískal. Ve 24. minutě se vydal Randal Kolo Muani do samotného úniku, avšak na poslední chvíli mu zezadu vypíchl míč Benno Schmitz. V nastaveném čase prvního poločasu se do nadějné šance dostali i Die Geissböcke, ale Jonas Hector poslal střelu z voleje nad bránu.

Statistiky zápasu Kolín n. R. – Frankfurt
Statistiky zápasu Kolín n. R. – FrankfurtOpta by Stats Perform

Po změně stran se ráz utkání změnil. Ve 49. minutě vyšel Kozlům nacvičený signál, Florian Kainz společně s Lintonem Mainou rozehrál nakrátko rohový kop a následně poslal do vápna střílený centr, jenž jemně usměrnil Timo Hübers. Po vstřelené brance svěřenci Steffena Baumgarta kontrolovali hru a nepouštěli Orly do vážných šancí. Naopak oni sami přidali v 71. minutě pojišťovací zásah, když Maina započal rychlý protiútok a po následném zmatku skóroval hlavou Skhiri. O 15 minut později se tuniský záložník prosadil podruhé díky tečované střele z nitra šestnáctky.

Aktuální tabulka Bundesligy
Aktuální tabulka BundesligyLivesport