Highlighty víkendu: Rekordman Kane, peklo v Amsterdamu a malá domů bez gólmana

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Highlighty víkendu: Rekordman Kane, peklo v Amsterdamu a malá domů bez gólmana

Harrymu Kaneovi se v Německu daří.
Harrymu Kaneovi se v Německu daří.Livesport / Profimedia
Fotbalový víkend je pestrý a nabitý zajímavými momenty. To nejlepší, nejhorší, nejzajímavější a nejdivnější budou pro vás Livesport Zprávy shromažďovat v novém týdeníku. Tentokrát budeme obdivovat formu Harryho Kanea a střelců Newcastlu, ale uvidíme taky hodně nešťastný vlastní gól Juventusu nebo kam až se propadl gigant jménem Ajax Amsterdam.

Gól víkendu

Manchester United se po třech prohrách (dvou v Premier League a jedné v Lize mistrů) konečně vrátil na vítěznou vlnu. Proti nováčkovi Burnley vyválčil výhru 1:0, kterou zařídil kapitán Bruno Fernandes výstavní ránou.

Smolař víkendu

Jiný gigant svoji bodovou sérii ukončil, Juventus prohrál v Sassuolu, kde dostal čtyři góly. I když se slůvkem dostal buďme opatrní, minimálně jeden si totiž turínský klub dal sám. Stoper Federico Gatti v páté minutě nastavení druhého poločasu měl začít protiútok, díky kterému by se Juventus mohl pokusit o gól na 3:3, ale ocitl se pod tlakem a zahrál malou domů. Jenže brankář Wojciech Szczesny vůbec nebyl na svém místě a Gattiho přihrávka se dokutálela do prázdné branky…

Ze sociálních sítí

Newcastle si proti Sheffieldu United zastřílel – nováčkovi nasázel osm branek, které si rozdělil stejný počet střelců. Kapitán Kieran Trippier z pozice pravého beka zaznamenal hattrick nahrávek. Bývalý útočník Gary Lineker na sociální síti X (dříve Twitter) po trefě na 7:0 vtipně glosoval jednostranný zápas slovy: "Dávám hlavu na špalek, ale myslím, že tohle už Newcastle zvládne."

Statistika víkendu

Dva góly během 14 minut stačily Manchesteru City na výhru proti Nottinghamu. Tentokrát nebudeme poukazovat na žádný rekord přírodního úkazu jménem Erling Haaland, ale na branku Phila Fodena. Ta totiž byla encyklopedickou ukázkou guardiolovského fotbalu, trefě šikovného Angličana totiž předcházelo hned 46 nahrávek!

Dlouhá sekvence přihrávek skončila Fodenovým gólem
Dlouhá sekvence přihrávek skončila Fodenovým gólemOpta by StatsPerform / Profimedia

Příběh víkendu

Když Harry Kane přestupoval do Bayernu Mnichov, kritici řešili, jestli 30letý hráč skutečně stojí za 100 milionů eur, jestli bude hrát na stejné úrovni i mimo Anglii… A kapitán Albionu zatím všechny pochyby suverénně smetává ze stolu. Proti Bochumi byl mužem zápasu, zapsal 3+2. Celkově v pěti bundesligových zápasech nastřílel už sedm gólů a stanovil tak nový klubový rekord. K tomu přidal i tři asistence, takže se stal vůbec prvním hráčem Bundesligy, který za prvních pět kol měl prsty v deseti brankách. Bavoři evidentně našli víc než důstojnou náhradu za Roberta Lewandowského…

Fotka víkendu

Ajax Amsterdam v létě prošel velkou obměnou kádru pod dohledem nového sportovního ředitele Svena Mislintata. Ta se ale zatím míjí účinkem, posily vybrané novým bossem nepřesvědčují. Ajax šel do De Klassiekeru, nejprestižnějšího nizozemského derby proti Feyenoordu, až z 12. místa, a na hřišti to bylo poznat. Rotterdamský celek už v 37. minutě vedl 3:0, konečné skóre jsme se ale doteď nedozvěděli. Kvůli řádění naštvaných fanoušků Ajaxu se zápas přerušil, pak na neurčito odložil, amsterdamští chuligáni pak navíc demolovali vlastní stadion. Radši bychom vybrali "fotbalovější" fotku, ale stojí za to ukázat, kam až může nespokojenost fanoušků velkoklubu vyeskalovat. Pro Mislintata, který navíc dost válčil s hlavním trenérem Steijnem, to byl poslední zápas ve funkci, po utkání byl odvolán.

Derby mezi Ajaxem a Feyenoordem ukončili fanoušci.
Derby mezi Ajaxem a Feyenoordem ukončili fanoušci.Profimedia