Highlighty víkendu: Rekordní výprask Zlína, Mourinhův kašel a dvě trefy z půlky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Highlighty víkendu: Rekordní výprask Zlína, Mourinhův kašel a dvě trefy z půlky

Zlín dostal devět branek, osm z nich za druhý poločas.
Zlín dostal devět branek, osm z nich za druhý poločas.Profimedia / Livesport
Fotbalový víkend je pestrý a nabitý zajímavými momenty. To nejlepší, nejhorší, nejzajímavější a nejdivnější budou pro vás Livesport Zprávy shromažďovat v týdeníku. Dnes projdeme mizérii Zlína i Ajaxu, pevnou obranu Interu i štiplavé poznámky Josého Mourinha.

Gól víkendu

Dilema o nejlepší trefě tentokrát necháme na čtenářích. O víkendu se totiž zrodily hned dvě trefy z půlky hřiště. Jednou se blýskl Florent Muslija při remíze Paderbornu se St. Pauli ve druhé bundeslize, další Lamine Camara z Mét, jeho rána ale jen mírnila prohru s Monakem.

Smolař víkendu

Dát pět gólů v zápase a stejně prohrát? To se jen tak nestává. Tím spíš, když ta prohra je o čtyři branky... Tahle hororová událost se "povedla" fotbalistům Zlína, kteří s Mladou Boleslaví prohráli 5:9. Ještě ve 46. minutě přitom vedli 3:1, jenže Boleslav se ve druhém poločase trefila osmkrát. Čtrnáctigólový zápas dosud česká liga nezažila...

Ze sociálních sítí

José Mourinho je bezedná studnice hlášek a nebojí se rýpnout, tím spíš rýpnutí vrátit. Když se před vzájemným zápasem Říma s Monzou opřel hráč Monzy Alejandro "Papu" Gómez s tím, že si na něj vzpomíná jen díky tomu, že ho porazil ve finále Evropské ligy, Mourinhovi přistála do klína možnost trefné odpovědi. "Mám kašel, ale radši si nebudu dávat sirup nebo prášky. Ještě bych mohl mít problém projít dopingovou kontrolou," utrousil. Právě Gómez totiž teď má kvůli dopingu zákaz činnosti.

Statistika víkendu

San Siro, resp. Stadion Giuseppeho Meazzy, to je svatostánek. Jeden z "jeho" týmů, Inter, je ale letos paradoxně silnější venku. Svěřenci Simoneho Inzaghiho vyhráli pět posledních zápasů a ve všech udrželi čisté konto. To se mu stalo jedinkrát v historii, a to velmi dávno, v roce 1966. Zkušený brankář Yann Sommer tak dává zapomenout na Andrého Onanu, který se naopak v Manchesteru United trápí.

Příběh víkendu

Barcelona vypadá, že umí za každé situace vytáhnout z rukávu mladý talent, který z ničeho nic začne zářit a rozhodovat zápasy. Od začátku sezony se mluví hlavně o jméně Lamine Yamal, 16letý šikula už dokonce patří do kádru španělské reprezentace. Tentokrát se ale blýskl někdo jiný. 17letý útočník Marc Guiu naskočil do vůbec prvního zápasu v dospělém fotbale, sotva minutu poté první střelou mezi dospělými utkání s Bilbaem rozhodl. Snovému debutu navíc přihlíželi jeho rodiče, kteří se nemohli ubránit slzám.

Fotka víkendu

Trenérské křeslo v Ajaxu Amsterdam, to má být cíl ambiciózních koučů, kteří chtějí bojovat o titul a slávu v pohárové Evropě. Jenže v téhle sezoně se všechno obrátilo vzhůru nohama. Nizozemský gigant táhne sérii čtyř proher v řadě a je předposlední! Nálada ve značně obměněném kádru je mizerná, o čež vypovídá i snímek trenéra Maurice Steijna po prohře s Utrechtem. Jedna z jeho posledních fotek v této roli, klub jej v pondělí odvolal...

Maurice Steijn to má v Ajaxu hodně nahnuté.
Maurice Steijn to má v Ajaxu hodně nahnuté.Profimedia