Hladká práce pro Bayern. Na svém hřišti porazil Leverkusen 4:0, Schick střídal

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hladká práce pro Bayern. Na svém hřišti porazil Leverkusen 4:0, Schick střídal
Německý reprezentant Jamal Musiala zažívá podařený večer.
Německý reprezentant Jamal Musiala zažívá podařený večer.AFP
Bayern Mnichov zvítězil v 8. kole Bundesligy nad trápícím se Leverkusenem 4:0 a ukončil čtyři zápasy trvající ligovou šňůru bez výhry. Úřadující německý šampion o vítězství rozhodl již v prvním poločase, ve kterém vstřelil tři branky

Domácí začali fantasticky, neboť se již ve 3. minutě dostali do vedení. Musiala poslal přízemní centr do vápna, k míči se dostal Leroy Sané a tečovanou střelou otevřel skóre. V 17. minutě bylo v Allianz Areně ještě veseleji, Musiala si hezky vyměnil balon s Thomasem Müllerem a z hranice vápna propálil Lukáše Hradeckého.

Manuel Neuer měl práci poprvé až po více než půlhodině hry, střelu Moussy Diabyho však s přehledem vyrazil na roh. A tak se ve 39. minutě potřetí trefil celek z Bavorska. Skvěle hrající Musiala našel na hranici vápna Sadia Maného, jenž se za domácí v Allianz Areně trefil poprvé.

Statistiky utkání Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen

Tým Juliana Nagelsmanna začal aktivně i druhý poločas a Leverkusen musel podržet Hradecký, který se postupně zaskvěl proti pokusům Sadia Maného i stopera Matthijse De Ligta. O chvíli později se Mané trefil, ale branka kvůli předcházejícímu útočnému faulu neplatila.

Hosté měli velkou příležitost ke snížení v 65. minutě, kdy ve vápně pálil Amine Adli, jenže Neuer vytáhl skvělý zákrok. Pár minut nato střílel v pokutovém území střídající Serge Gnabry, jeho pokus ale Hradecký vyrazil. Bayern v závěru hru kontroloval, navíc nadále hýřil aktivitou, za kterou byl odměněn po chybě Hradeckého. Finský gólman podklouzl a přímo namazal Müllerovi, jenž se s přehledem trefil do odkryté brány.

Bavorský celek tedy zabral a po čtyřech ztrátách v řadě si připsal vítězství. Na to bude chtít zajisté navázat i v příštím kole, 8. října jej totiž čeká velký zápas na hřišti Borussie Dortmund. Leverkusen se ve stejný den představí doma proti Schalke.

Livesport hráč utkání: Jamal Musiala (Bayern)

Tabulka Bundesligy