Hlášky, jež vejdou do dějin, i obdiv slavných kolegů. Dvacítka vyvolala hokejovou horečku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hlášky, jež vejdou do dějin, i obdiv slavných kolegů. Dvacítka vyvolala hokejovou horečku

Hlášky, jež vejdou do dějin, i obdiv slavných kolegů. Dvacítka vyvolala hokejovou horečku
Hlášky, jež vejdou do dějin, i obdiv slavných kolegů. Dvacítka vyvolala hokejovou horečkuProfimedia
Gejzír emocí nevytryskl jen v Halifaxu, kde hokejová reprezentace do 20 let právě po dlouhých 22 letech postoupila do finále mistrovství světa. Vítězná trefa Jiřího Kulicha z poslední minuty prodloužení semifinále proti Švédsku (2:1) ihned rozjásala obyčejné fanoušky, ale i ty z řad slavných českých sportovců.

“Gratulace, super výkon. Ještě jedna výhra,” psal nadšeně na Instagram nejlepší český hokejista současnosti David Pastrňák z Boston Bruins. Cestu dvacítky do finále poctivě sleduje po celý turnaj. Jen čtvrtfinále se mu krylo s Winter Classic.

Mladé krajany ocenil i David Pastrňák
Mladé krajany ocenil i David PastrňákInstagram D. Pastrňáka

A není zdaleka sám, přidal se i Jaromír Jágr. "Kluci a trenéři. Gratuluji! Je radost se na vás koukat. Dominance," vzkázal prostřednictvím Instagramu. "Kdo hokeji fandí – tleská. Kdo hokeji rozumí – mlaská," doplnil.

Pozadu nezústali ani útočník San Jose Sharks Tomáš Hertl, který finálový příběh národního týmu sdílel jen pár vteřin po Kulichově rozhodujícím gólu, či tenistka Petra Kvitová. Dvojnásobná šampionka z Wimbledonu je vyhlášenou sportovní fanynkou. “Jooooo,” slavila také na Instagramu a popřála svěřencům trenéra Radima Rulíka hodně štěstí do finále, kde se střetnou s vítězem duelu Kanada – USA.

"Super zápas z naší strany. absolutně zasloužený vítězství a gratulace celýmu týmu. Tak ještě jedno vítězství," blahopřál na Twitteru také trojnásobný vítěz Stanley Cupu Jiří Hrdina.

Připojil se i současný šéf hokejového svazu Alois Hadamczik, který byl trenérem juniorské reprezentace v roce 2005, kdy Češi naposledy získali cenný kov (bronz). "Mám velkou radost z úspěchu '20'. Gratuluji všem hráčům a realizačnímu týmu ke skvělé práci. Předvádíte vynikající hokej. Finále bude velký zážitek pro vás i pro všechny sportovní fanoušky. Držím palce," napsal Hadamczik na twitter.

A třeba průpovídka “Kulichův teploměr, který rozpoutal hokejovou horečku“, jak vítěznou akci semifinále popsal komentátor ČT Sport Robert Záruba, vejde do dějin. Podobně jako slova doprovázející pozdní vyrovnání Davida Jiříčka ze základní hrací doby s odkazem na obdobný legendární gól Karla Rachůnka.