Hložek vítěznou trefou rozesmutnil Pavlenku, Hoffenheim prodloužil bídnou sérii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hložek vítěznou trefou rozesmutnil Pavlenku, Hoffenheim prodloužil bídnou sérii
Aktualizováno
Jiří Pavlenka inkasoval v zápase s Leverkusenem třikrát, jednou i od Adama Hložka.
Jiří Pavlenka inkasoval v zápase s Leverkusenem třikrát, jednou i od Adama Hložka.AFP
Leverkusen vyhrál ve 24. kole Bundesligy na hřišti Brém 3:2 i zásluhou přesné hlavičky Adama Hložka (20) z 83. minuty. Z českého souboje tak odešel smutnější Jiří Pavlenka (30), jenž musel čelit vyložené šanci reprezentačního kolegy už v prvním dějství, bývalý útočník Sparty ale netrefil bránu. Patrik Schick (27) se ze zdravotních důvodu nenacházel ani na lavičce. Freiburg porazil Hoffenheim 2:1 a dál se drží v boji o Ligu mistrů, modrobílí, jejichž dresu si celé střetnutí vytrpěl i Pavel Kadeřábek (30), tak natáhli šňůru bez vítězství na 15 utkání a míří za sestupem.

Freiburg – Hoffenheim 2:1

Špatnou formou zbídačený Hoffenheim prohrával už od konce páté minuty. Po špatném výběhu brankáře hostů se totiž balon odrazil k dobře postavenému Maximilianu Eggesteinovi, který zblízka jednoduše propálil vše na cestě do sítě. Po půlhodině hry mělo Hoffe blízko ke srovnání, ale přihrávku Ihlase Beboua před prázdnou bránu zastavil na poslední chvíli Matthias Ginter perfektně načasovaným skluzem.

Byť na hostech byla znát snaha o vyrovnání, srážela je v tomto úsilí zejména nepřesná finální fáze. Skóre se tak do pauzy již nezměnilo. Prohrávající celek se začal po pauze výrazně osmělovat, což však většinou vedlo pouze k polovičatým šancím. To se ale změnilo ve 49. minutě hry, kdy si Angelo Stiller udělal prostor a přízemní střelou z hranice vápna srovnal skóre.

Statistiky zápasu Freiburg – Hoffenheim
Statistiky zápasu Freiburg – HoffenheimOpta by Stats Perform

Freiburg v druhé půli působil, jako by mu případná ztráta bodů nevadila, a hra se tak proměnila na utkání bez větších šancí, které měli v režii spíše hosté než domácí favorit. Šance na zisk tří bodů zmařil Hoffenheimu v závěru Ozan Kabak naprosto zbytečnou druhou žlutou kartou, kterou dostal za dětinské nesportovní chování. Bývalý hráč Liverpoolu tak nabídl Freiburgu možnost celý zápas vyhrát, což v samém závěru zařídil Japonec Ritsu Doan.

Werder – Leverkusen 2:3

Brémy vstoupily do utkání aktivně, přímo ohrozit Lukáše Hradeckého se jim ale přes urputnou defenzivu nedařilo. To kontrům Leverkusenu zakončení nescházelo. Do zajímavé příležitosti se dostal Amine Adli, míč ovšem poslal jen do boční sítě. Ve 28. minutě se do zakončení ve velké šanci propracovali také domácí, jenže střela Marvina Ducksche těsně minula levou tyč.

Stejný hráč dostal záhy možnost složit reparát po přiťuknutí od Niclase Füllkruga a napodruhé se už 29letý útočník ranou pod břevno nemýlil. Inkasovaný gól Bayer nakopl. Ve 33. minutě ještě selhal v zakončení Hložek, chvíli nato však už jeho kolega z české reprezentace musel lovit míč ze sítě. Po závaru se totiž dostal k balonu Mitchel Bakker, jenž prudkou střelou z halfvoleje do levého horního rohu nedal Pavlenkovi šanci.

Statistiky zápasu Brémy – Leverkusen
Statistiky zápasu Brémy – LeverkusenOpta by Stats Perform

Zamezit míči v přejití brankové čáry neměl možnost Pavlenka ani po změně stran. V 56. minutě tvrdě vypálil Jeremie Frimpong, jehož pokus se ještě odrazil od blokujícího obránce, který jej nešťastně usměrnil mimo dosah českého gólmana. O chvíli později mohlo být opět srovnáno po střele Füllkruga, Hradecký ale vytáhl skvělý zákrok.

Zdálo se, že definitivní tečku za výhrou Leverkusenu udělal v 83. minutě Hložek, který dobře umístěnou hlavičkou překonal bezmocného Pavlenku, jenže hned nato dostaly Brémy možnost penalty. Tu proměnil Füllkrug a zadělal na drama. Závěrečný nápor už ovšem Werderu k vyrovnání nestačil.

Wolfsburg – Union Berlín 1:1

Berlínský celek na vážnější příležitost dlouho čekal, 20 minut před koncem ovšem dostal možnost zahrávat penaltu. S tou si poradil Chorvat Josip Juranovič, čímž navázal na svoje trefy z Evropské ligy a ukončil třízápasové čekání hostů na ligový gól. Domácí si vytvořili podstatně větší množství šancí, jenže ve většině z nich selhal Omar Marmoush. Zastoupil jej tak až v 84. minutě Patrick Wimmer, kterého trenér Niko Kovač poslal na trávník přibližně 120 vteřin předtím, než vystřelil Vlkům bod.

Tabulka Bundesligy
Tabulka BundesligyLivesport