Hokejisté Přerova a Jihlavy postoupili do čtvrtfinále první ligy, Slavia a Pardubice B končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hokejisté Přerova a Jihlavy postoupili do čtvrtfinále první ligy, Slavia a Pardubice B končí
Dukla vyhrála 2:1 na zápasy.
Dukla vyhrála 2:1 na zápasy.Profimedia
Hokejisté Přerova a Jihlavy otočili série předkola play off první ligy a postoupili do čtvrtfinále. Přerov v rozhodujícím třetím utkání doma porazil Pardubice B 3:2 a od soboty bude hrát s druhým týmem tabulky Vsetínem. Jihlava ve svém azylu v Pelhřimově zdolala pražskou Slavii 3:0 a utká se s vítězem základní části Porubou.

Jihlava – Slavia 3:0

Jihlava na úvodní prohru v Praze odpověděla vítězstvím 7:2 a v rozhodujícím duelu vedla od 13. minuty díky gólu Tomáše Harkabuse. Po 175 sekundách závěrečné části posunul Duklu ještě blíže k postupu Šimon Jelínek a dvě vteřiny před koncem pečetil výsledek při power play do prázdné branky Marek Chvátal. Brankář Adam Beran udržel díky 26 úspěšným zákrokům poprvé v letošním play off a podruhé v sezoně čisté konto.

Přerov – Pardubice B 3:2

Přerov, který první duel prohrál v pondělí v Chrudimi na ledě záložního týmu Dynama 0:4 a ve středu doma zvítězil 3:2, se ujal vedení v čase 7:19 díky brance Jakuba Zembola. Ve 13. minutě zvýšil slovenský obránce Vojtech Zeleňák. V polovině druhé třetiny pojistil náskok v přesilové hře David Dobša. Hosté se nevzdali. Ve 49. minutě snížil Ondřej Chabada a v čase 57:22 je dostal na kontakt Michal Pochobradský. Těsný náskok ale už Zubři udrželi.