Bookmakeři před MS: Češi se porvou o medaile, favorité jsou Finové a Kanaďané

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bookmakeři před MS: Češi se porvou o medaile, favorité jsou Finové a Kanaďané

Národní tým patří mezi největší favority na zisk medaile.
Národní tým patří mezi největší favority na zisk medaile.IIHF
Čeští hokejisté jsou stejně jako loni podle bookmakerů čtvrtými největšími favority nadcházejícího mistrovství světa. Největšími adepty na zlato ze šampionátu, který se bude konat od 12. května ve Tampere a Rize, jsou podle sázkových kanceláří Kanaďané a obhájci Finové. Sázky by podle nich mohly být letos rekordní, ale záležet bude hlavně na tom, jak daleko dojde český tým.

"Kurzy se v nadcházejících dnech určitě budou korigovat v návaznosti na to, jak budou zveřejňovány konečné soupisky jednotlivých týmů. V tuto chvíli jsou hlavním favoritem na titul Kanada a Finsko ve shodném kurzu 3,5:1, následuje Švédsko (5,2:1), Česko (6,5:1) a USA (8,5:1). Češi by tak stejně jako v minulém roce neměli scházet v boji o medaile," řekl ČTK mluvčí Fortuny Petr Šrain. Největším outsiderem je Maďarsko s kurzem 1000:1.

Tipsport vidí jako hlavního favorita Finsko s kurzem 3,4:1, následuje Kanada s 3,6:1, Švédsko s 4,8:1 a Česko s kurzem 6,5:1. "Jak podle kurzů, tak i osobně favorizuji Kanadu a Finsko. O medaile by měl bojovat také český a švédský tým. U sázkařů se může favorit s postupem času měnit, ale zatím sázející nejvíce věří Kanadě, následuje český tým," doplnil hlavní bookmaker Betana Jakub Vilikus.

U Sazkabetu jsou podle hlavní bookmakera Aleše Lehovce největším favoritem letošního MS v hokeji jsou obhájci zlata Finové s aktuálním kurzem na vítěze 3,15:1, kteří mají navíc spolu s Lotyšskem výhodu domácího prostředí. S lehkým odstupem se pohybuje tým Kanady s kurzem na vítěze 3,50:1, který je každoročně považován za jednoho z favoritů bez ohledu na složení týmu. Český tým pokládá za čtvrtého největšího kandidáta na titul mistra světa (6,10:1), jen těsně za týmem Švédska (5,75:1).

Nominace českého týmu na MS 2023

Sázkové kanceláře očekávají letos rekordní objem sázek. "Očekáváme náběry 1,3 miliardy Kč, loni to bylo 1,145 miliardy Kč. Zatím je vsazeno jen několik milionů korun, žít hokejem začnou sázkaři až v příštím týdnu a se začátkem šampionátu. Čeká se ještě na soupisky týmů a na zajímavé hráče z NHL. Z našeho pohledu je většinou šampionát tím úspěšnější, čím dál se dostanou čeští hokejisté," řekl ČTK mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

Finskou reprezentaci posílí Mikko Rantanen.
Finskou reprezentaci posílí Mikko Rantanen.@leijonat

U Fortuny loni celkové vklady činily 625 milionů korun. "Letos věříme, že bychom mohli být o deset procent výše," podotkl Šrain. Sázkaři jsou podle něj zejména na těchto jednorázových akcích stále úspěšnější, nezaskočí je ani pár překvapivých výsledků. "Loni jsme na výhrách sázkařům z náběrů vrátili přes 95 procent," poznamenal. Rovněž Lehovec proti loňskému roku předpokládá zvýšený nárůst tržeb, i s ohledem na to, že se letos koná jen jedna velká sportovní událost.

Vše o MS: Program, skupiny a kdy hrají Češi