Česko - Kazachstán: Sedlák varoval po druhé třetině, Jalonen chválil přesilovky i nováčky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jalonen chválil přesilovky i nováčky. Druhá třetina? Varování, ví Sedlák

Lukáš Sedlák opět zazářil
Lukáš Sedlák opět zazářilProfimedia
Trenér české hokejové reprezentace Kari Jalonen (63) si po vítězství 5:1 nad Kazachstánem pochvaloval výkon svých svěřenců. Radost mu udělaly hlavně přesilovky, ze kterých Češi dali tři góly. On i zápasové hvězdy Lukáš Sedlák (30) a Dominik Kubalík (27) si ale uvědomují, že zápas navzdory konečnému skóre nebyl vůbec snadný. Kazaši kousali hlavně ve druhé třetině.

"Skóre vypadá dobře, ale nebyl to lehký zápas. Jestli měl soupeř po dvou třetinách deset střel, bylo to moc. To je takový zápas, kdy dominujete, držíte puk, ale pak to začnete přehánět a hrajete až příliš ofenzivně. Líbili se mi obránci, jaký dali vzkaz týmu, že musíme hrát lépe a s řádem. Ve třetí třetině jsme si už zápas pohlídali," prohlásil Jalonen.

Statistiky zápasu Česko - Kazachstán

"Je dobré, že nám fungovaly přesilovky, ve kterých jsme dali góly. Posílili jsme si sebevědomí," dodal.

Pochválil i dva hráče, kteří na MS debutovali. "Líbilo se mi, jak hráli na téhle úrovni Kaut s Voženílkem. Budeme je potřebovat. Filip Chytil dostal pukem do tváře a necítil se dobře. Nebyl v nemocnici, ale teprve zítra uvidíme, jak na tom bude," dodal ke stavu českého centra, a druhého hráče za dva zápasy, který musel vinou zranění odstoupit.

Nikdo se neporazí sám

Mezi hlavní hvězdy českého týmu podruhé patřil pardubický Lukáš Sedlák. Dal gól, na další dva nahrál a celkově už za první dva zápasy posbíral pět bodů. "V první třetině to bylo tak půl na půl, nějaké dobré věci, některé špatné. Druhá třetina se nám vůbec nepovedla. Musíme se z toho poučit - nikdo se neporazí sám," hodnotil třicetiletý útočník.

"Jsem rád, že jsme to zvládli bez nějakých úplně velkých nervů, ale ta druhá třetina pro nás byla do dalších zápasů velkým varováním. Takových útlumů se musíme vyvarovat, musíme hrát náš hokej a jednoduše. Dělali jsme věci, které byly úplně zbytečné," upozornil Sedlák.

Dvěma góly, oběma v přesilovce, se blýskl Dominik Kubalík. Prolomil tak svoje čekání na reprezentační gól, od příletu z Detroitu totiž zatím sbíral pouze asistence. "Samozřejmě to pomůže, sebevědomí se nastartuje a přijde i klid na hokejce. S góly to z člověka vždycky drobet spadne. Je dobře, že se v přesilovkách prosadily obě formace a obě lajny fungují. Je ale úplně jedno, kdo góly dává. Jsem rád, že teď to napadalo mně, ale důležitá je výhra," řekl odchovanec Plzně.

MS v hokeji: Program, skupiny a kdy hrají Češi