Knot se po dvou letech vrací do Liberce, s klubem podepsal tříletou smlouvu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Knot se po dvou letech vrací do Liberce, s klubem podepsal tříletou smlouvu

Knot bude opět oblékat dres Liberce.
Knot bude opět oblékat dres Liberce.Profimedia
Hokejový obránce Ronald Knot (28) se po dvou letech vrací do Tipsport extraligy, kde bude oblékat dres Liberce. Člen kádru české reprezentace pro mistrovství světa v Rize a Tampere podepsal s Bílými Tygry smlouvu do 30. dubna 2026. Knot ze severu Čech odešel předloni do Nižněkamsku do KHL a tuto sezonu strávil na farmě Arizony v Tucsonu v AHL.

"Jsem velmi rád, že jsme se dohodli na tříleté spolupráci. Ronald prošel přes naši organizaci do zahraničí a zahrál si i na olympiádě. Svou velikostí splňuje typologii hráče, kterou jsme hledali. Pravostranné držení hole je navíc výhodou do mozaiky naší obrany. Součástí kontraktu je vzájemná dohoda, že Ronymu po sezoně nebudeme bránit v případném zahraničním angažmá," uvedl v tiskové zprávě trenér Liberce Filip Pešán.

Právě pod Pešánem Knot loni v únoru debutoval na velké mezinárodní akci a představil se na olympijských hrách v Pekingu. Teď si může odbýt i premiéru na mistrovství světa pod finským koučem Karim Jalonenem, který Pešána po turnaji pod pěti kruhy nahradil.

Statistiky Ronalda Knota z letošní sezony.
Statistiky Ronalda Knota z letošní sezony.Livesport

S Arizonou podepsal Knot roční dvoucestnou smlouvu na 750 tisíc dolarů a při působení na farmě bral 150 tisíc dolarů. V 64 zápasech základní části za Tucson si připsal 17 bodů za čtyři branky a 13 přihrávek. Ve dvou duelech play off měl asistenci. O sezonu dříve v Nižněkamsku nasbíral v 52 duelech včetně play off také 17 bodů (4+13).

Odchovanec Hvězdy Praha v extralize působil i ve Slavii a Chomutově. V domácí nejvyšší soutěži sehrál 303 utkání a má na kontě 73 bodů (25+48). V devíti utkáních za národní tým jednou skóroval a přidal dvě přihrávky.