Galvas se rozhodl vrátit ze zámoří do Evropy, nově bude oblékat dres Malmö

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Galvas se rozhodl vrátit ze zámoří do Evropy, nově bude oblékat dres Malmö
Jakub Galvas se vrací do Evropy.
Jakub Galvas se vrací do Evropy.Profimedia
Jakub Galvas (23) se po dvou sezonách v zámoří vrací do Evropy a nově bude hrát za švédské Malmö. Český obránce, který se neprosadil do sestavy Chicaga, podepsal s Redhawks smlouvu na dva roky. Klub o tom informoval na svém webu.

"Švédská liga je pravděpodobně nejlepší liga v Evropě, takže pro mě bude výzva se v ní prosadit. Malmö bylo jedním z prvních klubů, které mě kontaktovaly, a po rozhovoru se sportovním manažerem Björnem Liljanderem jsem cítil, že chci být součástí týmu a pomoc mu k postupu do play off," uvedl Galvas.

Odchovanec olomouckého hokeje podepsal v roce 2021 dvouletou smlouvu s Chicagem, které jej o čtyři roky dříve draftovalo. V NHL ale odehrál jen šest zápasů v první sezoně, jinak působil ve farmářském týmu v Rockfordu hrajícím nižší AHL. Po aktuálním ročníku se proto rozhodl vrátit do Evropy.

Statistiky Jakuba Galvase v letošní sezoně.
Statistiky Jakuba Galvase v letošní sezoně.Livesport

"Jsme velmi rádi, že se tak Jakub rozhodl a vybral si náš tým. Je to obránce schopný hrát v útočné i obranné třetině, který velmi dobře bruslí a hraje s pukem," uvedl Liljander. Hráč se podle něj zapojí do přípravy mužstva v polovině června.

Galvas má na kontě i 16 startů za seniorskou reprezentaci. Před odchodem do zámoří dvě sezony působil ve Finsku a hrál za tým Jukurit Mikkeli.