Nejproduktivnějším Čechem na MS byl Červenka, Dostál zazářil vychytanými nulami

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejproduktivnějším Čechem šampionátu byl Červenka, nejvíce bodů nasbíral Američan Boldy

Červenka na šampionátu zaznamenal 11 bodů.
Červenka na šampionátu zaznamenal 11 bodů.Profimedia
Americký útočník Matt Boldy (23) vyhrál produktivitu hokejového mistrovství světa v Praze a Ostravě o bod před krajanem Bradym Tkachukem (24) a Švýcarem Kevinem Fialou (27). Boldy si v osmi zápasech připsal 14 bodů za šest branek a osm asistencí, Tkachuk a Fiala shodně vstřelili sedm gólů a na šest přihráli. Nejproduktivnějším hráčem zlatého českého týmu byl na 11. místě kapitán Roman Červenka (38) s 11 body za tři branky a osm asistencí z 10 utkání.

Švýcarsko – Česko 0:2

Na 14. pozici skončil Lukáš Sedlák s 10 body za pět tref a stejný počet přihrávek z 10 duelů. O pozici nejlepšího nahrávače se podělili Kanaďan John Tavares se švýcarským obráncem Romanem Josim. O třetí místo se dělil Červenka.

Nejproduktivnějším obráncem se stal s 12 body Josi. Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech má s 14 kladnými body švédský útočník Marcus Johansson. Nejtrestanějším hráčem MS byl s 33 minutami Lotyš Oskars Batna, který je čerstvou posilou ofenzivy Hradce Králové.

Sestřih finálového utkání Švýcarsko – Česko.
Livesport CZ + SK

Český brankář Lukáš Dostál jako jediný na turnaji dokázal třikrát udržet čisté konto a skončil druhý s úspěšností zákroků 93,90 procenta, druhý je i s průměrem 1,58 obdržené branky na zápas. Nejvyšší úspěšnost 94,089 procenta i nejnižší průměr 1,39 měl Švýcar Leonardo Genoni.

All Star tým šampionátu, jsou v něm Dostál i Červenka