Nominace na MS v hokeji: Finální soupiska odtajněna

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nominace na MS: Finální soupiska odtajněna, reprezentace bude bez Pastrňáka s Krejčím
Aktualizováno
Kdo se nakonec objeví na mistrovství světa?
Kdo se nakonec objeví na mistrovství světa?Profimedia
Hokejové mistrovství světa je takřka za dveřmi, odstartuje v pátek 12. května a v akci bude rovnou také jeden z favoritů skupiny B, tedy český tým. Na úvod se v regionálním derby utká se Slovenskem. Poté, co Kari Jalonen (63) v neděli večer odtajnil nominaci, je už jasné, kdo má účast na prestižním šampionátu v kapse. Stále je však šance, že český výběr doplní některý z hráčů působící v NHL nebo AHL. Sledujte náš aktualizovaný nominační speciál.

V tuto chvíli má finský trenér národního týmu Kari Jalonen ve svém výběru 25 hráčů, a to tři brankáře, 8 obránců a 14 útočníků. V týmu, který se představí ve skupině B, jež je hrána v Rize, nechybí ani Dominik Kubalík z Detroitu, Filip Chytil z NY Rangers nebo Daniel Voženílek z mistrovského Třince, pro kterého to bude premiérová účast na mistrovství světa.

Na světovém šampionátu naopak neuvidíme talentovaného obránce Davida Jiříčka z Columbusu, který doplatil na zranění kotníku. Do finální nominace se poměrně překvapivě nedostal ani pardubický útočník Tomáš Hyka, jenž dlouho tvořil nerozlučnou dvojici s Lukášem Sedlákem, jehož však nominace neminula. Důvodem jeho neúčasti je podle Kariho Jalonena nevyužití v přesilovkových formacích.

Vše o MS: Program, skupiny a kdy hrají Češi

Čeští fanoušci se na MS nedočkají ani vysněných posil z Bostonu. David Pastrňák, David Krejčí i Tomáš Nosek na světový šampionát nedorazí kvůli zranění. Pavel Zacha se pak Karimu Jalonenovi omluvil z osobních důvodů.

Zároveň ale platí, že vedení české hokejové reprezentace bude bedlivě sledovat druhé kolo playoff NHL ve kterém stále bojují například Martin Nečas, Ondřej Palát nebo Radko Gudas.

Nominace Česka na MS

Brankáři: Šimon Hrubec (Curych/Švýc.; 31 zápasů), Marek Langhamer (Ilves Tampere/Fin.; 13), Karel Vejmelka (Arizona/NHL; 12).

Obránci: Tomáš Dvořák (20 zápasů/1 branka), Jan Košťálek (oba Pardubice; 19/4), Michal Kempný (70/7), David Němeček (oba Sparta Praha; 24/1), Tomáš Kundrátek (Kometa Brno; 98/11), Michal Jordán (Rapperswil-Jona/Švýc.; 110/5), Ronald Knot (Tucson/AHL; 9/1), Jakub Zbořil (Boston/NHL, 2/0),

Útočníci: Ondřej Beránek (38/7), Jiří Černoch (oba Karlovy Vary; 38/8), David Tomášek (44/13), Vladimír Sobotka (oba Sparta Praha; 57/10), Filip Chlapík (27/6), Michael Špaček (oba Ambri-Piotta/Švýc.; 48/9), Lukáš Sedlák (Pardubice; 20/5), Jakub Flek (Kometa Brno; 61/15), Daniel Voženílek (Oceláři Třinec; 4/1), Roman Červenka (Rapperswil-Jona/Švýc.; 182/50), Filip Chytil (New York Rangers/NHL; 30/8), Martin Kaut (San Jose/NHL; 13/2), Dominik Kubalík (Detroit/NHL; 75/26), Jiří Smejkal (Oskarshamn/Švéd.; 57/10).