Česko ve finále MS v hokeji: Pro Švýcary je finále speciální bez ohledu na soupeře, prohlásil Fiala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pro Švýcary je finále speciální bez ohledu na soupeře, řekl Fiala a vyzdvihl gólmana Genoniho

Fiala zaznamenal v semifinále proti Kanadě gól a asistenci.
Fiala zaznamenal v semifinále proti Kanadě gól a asistenci. Profimedia
Švýcarský hokejista Kevin Fiala (27) považuje postup do finále mistrovství světa za mimořádnou věc a nezabývá se tím, že v neděli se v Praze utká o zlato s reprezentací pořadatelské země, odkud jeho rodiče pocházejí. Vítězné semifinále s Kanadou, v němž dal gól a proměnil nájezd, podle něj připomínalo horskou dráhu. Řekl to v rozhovoru s novináři.

Švýcaři zabojují o premiérové zlato ze světového šampionátu, jejich doposud nejlepším výsledkem je třikrát stříbro. "Můžeme být na sebe pyšní, jdeme dál. Zítra to bude zase úplně jiný zápas. To, že jsme ve finále, je pro nás speciální bez ohledu na to, proti komu nastoupíme," prohlásil útočník Los Angeles po výhře 3:2 po nájezdech.

Proti Čechům nastoupil už ve skupině. Tehdy šlo o jeho první zápas na turnaji, který měl původně vynechat. Díky dřívějšímu narození dcery ale nakonec na šampionát dorazil a stejně jako dnes i proti Česku zaznamenal gól z přesilovky a proměnil nájezd, čímž přispěl k výhře. Švýcaři dnes proti Kanaďanům vedli po první třetině 2:0, obhájci zlata ale vyrovnali.

Sestřih utkání Kanada – Švýcarsko.
Livesport CZ + SK

"Byl to velmi dobrý zápas. Připomínalo to horskou dráhu, bylo to hodně emotivní. Jsem pyšný na to, jak jsme na konci zareagovali. Na konci zápasu byli na koni, ale poradili jsme si s tím a k ničemu jsme je nepustili," prohlásil Fiala.

"V prodloužení jsme se vrátili zpátky a náš gólman Leo (Leonardo Genoni) byl neuvěřitelný od začátku do konce, což předvádí v celém turnaji," řekl se 13 body druhý nejproduktivnější hráč šampionátu.

Statistiky hráče proti Kanadě.
Statistiky hráče proti Kanadě.Enetpulse

Kanada – Švýcarsko 2:3sn