Kanada i s přispěním syna české hvězdy deklasovala Lotyše, Finové nestačili na Němce a mají nulu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kanada i s přispěním syna české hvězdy deklasovala Lotyše, Finové nestačili na Němce a mají nulu

Jeden z 10 kanadských gólů do lotyšské sítě.
Jeden z 10 kanadských gólů do lotyšské sítě.Profimedia
Hokejisté Kanady, kteří na mistrovství světa hráčů do 20 let v Göteborgu obhajují zlato, deklasovali dnes v utkání základní skupiny A Lotyšsko 10:0. Finové jsou naproti tomu po překvapivé porážce s Němci po dvou vystoupeních bez bodového zisku. V "české" skupině B zůstali naopak díky triumfu nad Švýcary i po druhém utkání stoprocentní Slováci.

Kanaďané navázali na úvodní vítězství nad Finy (5:2) ve velkém stylu. Nad Lotyši vedli krátce po polovině zápasu už 5:0. Hned pět bodů posbíral Macklin Celebrini, který jednou skóroval a přidal čtyři asistence. Po dvou brankách zaznamenali Conor Geekie a Carson Rehkopf. Nahrávku u třetího gólu Kanady si připsal i obránce Oliver Bonk, syn bývalého vynikajícího českého útočníka Radka Bonka.

Ještě předtím v odpoledním souboji dokázali Němci ve svém prvním utkání na turnaji zaskočit Finy. Přes úvodní vstřelený gól sice v dalším průběhu prohrávali 1:2 a 2:3, ale ještě před koncem druhé třetiny otočili skóre na konečných 4:3 v rozmezí 91 sekund Roman Kechter a Veit Oswald, autor dvou branek.

Slováci si poradili se Švýcary, kteří se v Göteborgu představili rovněž poprvé, především zásluhou bezchybného výkonu brankáře Adama Gajana, jenž vychytal čisté konto díky 36 zákrokům. Skóre otevřel v deváté minutě Samuel Honzek, který pak ve druhé části neproměnil trestné střílení, nicméně v samém závěru pojistili výhru Peter RepčíkServác Petrovský.

Výsledky a program šampionátu