Česko na MS U20: O bronz si junioři zahrají v pátek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kdy hrají Češi na juniorském mistrovství světa? V pátek je čeká bitva o bronz

Aktualizováno
Čeští hokejisté si v pátek zahrají o bronz.
Čeští hokejisté si v pátek zahrají o bronz.Profimedia
Čeští hokejisté v semifinále mistrovství světa do 20 let v Göteborgu prohráli ve čtvrtek s domácími Švédy po nepovedené třetí třetině 2:5 a v pátek od 15 hodin je tak čeká zápas o bronz. O druhou medaili z juniorského MS v řadě si zahrají proti Finsku, které ve druhém semifinále podlehlo týmu USA.

Další program turnaje

Finále

USA – Švédsko (5.1. 19:30)

O 3. místo

Česko – Finsko (5.1. 15:00)

Česká cesta turnajem

Slovensko – Česko 6:2

Tak to byl hodně nepovedený start do turnaje. Ačkoliv český tým už v čase 1:01 vedl díky trefě Dominika Rymona, soupeř převzal ve druhé části hry otěže utkání, Čechy díky individuální kvalitě výrazně přehrával a snad každý jeho pokus skončil v brance. Zasloužená prohra.

Norsko – Česko 1:8

Tady se parta trenéra Patrika Augusty uklidnila, nepodařený zápas hodila za hlavu a naladila se na další cestu šampionátem. Právě Kulich a Eduard Šalé vstřelili oba hattrick, celkově si bod připsalo čtrnáct hráčů.

Česko – USA 3:4sn

Ostrý test proti asi největšímu favoritovi turnaje. Češi vedli 2:1 a 3:2, ale nakonec se muselo prodlužovat. V nastaveném čase branka nepadla, i když Američané měli výhodu přesilové hry. Rozhodli až v sedmé sérii nájezdů, český soubor ale ukázal, že ani silných soupeřů se nezalekne.

Česko – Švýcarsko 4:2

V polovině utkání zvyšoval Robin Sapoušek na 2:0, ale do šaten se po dvou třetinách šlo za vyrovnaného stavu. Vedení zařídil v 53. minutě kanonýr Kulich a o chvíli později ho trefou na 4:2 navýšil obránce Tomáš Hamara. Hotovo.

Kanada – Česko 2:3

Perfektní vstup do zápasu a vedení 2:0 vystřídal kanadský tlak, který ale gradoval jen dvěma vstřelnými brankami. Ačkoliv zámořský soupeř měl převahu, nakonec poprvé po čtyřech letech odjíždí z turnaje bez medaile, a to díky zásahu Jakuba Štancla z poslední minuty utkání.

Švédsko – Česko 5:2

Mladí Češi vstoupili do semifinále ideálně, už v sedmé minutě se ujali vedení. Domácí sice skóre otočili, ovšem díky trefě Tomáše Cibulky byl po dvou třetinách stav 2:2. Závěrečná část však svěřencům trenéra Patrika Augusty hrubě nevyšla, prohráli ji 0:3. Na rozdíl od čtvrtfinále s Kanadou tým nepodržel brankář Michael Hrabal, který se podepsal pod první dvě branky.