V přípravě na MS nepokračují Gazda nebo Černoch. Rulík povolal posily ze Sparty i zámoří

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
V přípravě na MS nepokračují Gazda nebo Černoch. Rulík povolal posily ze Sparty i zámoří
Trenér Rulík po výhře nad Rakouskem oznámil změny v českém týmu.
Trenér Rulík po výhře nad Rakouskem oznámil změny v českém týmu.Profimedia
V přípravě českých hokejistů na květnové mistrovství světa v Praze a Ostravě nebudou pokračovat obránci Daniel Gazda s Jakubem Sirotou a útočníci Jiří Černoch a Adam Kubík. Tým naopak doplní beci Michal Kempný s Jakubem Krejčíkem z pražské Sparty a David Špaček z týmu Iowa Wild v zámořské AHL či útočníci Ondřej Kaše z Litvínova, sparťané Filip Chlapík s Pavlem Kousalem a Matyáš Kantner z finské KalPy.

Kouč Radim Rulík oznámil změny během rozhovoru s novináři po dnešním utkání v Linci, kde Češi porazili domácí Rakušany 3:2 a během závěrečné přípravy na šampionát vyhráli i čtvrtý zápas.

"Těžké rozhodování je to vždycky, protože to není nic příjemného. Ale udělali jsme tohle rozhodnutí, na němž jsme se shodli," řekl Rulík. "Dva hráče máme nemocné, jeden z nich má vedle toho problém v dolní polovině těla. U nich nevíme, jak to bude ohledně plné zátěže. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet."

Zatímco Kempný s Krejčíkem, jimž skončila klubová sezona se Spartou po obratu Třince v semifinále extraligového play off ze stavu 0:3 na 4:3, jsou zkušenými reprezentanty, Špaček bude v reprezentačním A-týmu nováčkem. Žádný start si dosud nepřipsali ani další poražený semifinalista z Litvínova Ondřej Kaše či Kantner, jenž skončil ve stejné fázi play off ve Finsku.

Vedle Špačka, syna bývalého vynikajícího obránce Jaroslava Špačka, žádná další jména zámořských posil kouč neoznámil. "Přijde mi to fér po všech stránkách. Neumím si ani představit, že bych teď říkal něco, co nevím, protože ti kluci z NHL ještě neprošli zdravotními prohlídkami, nemáme žádný výstup, ještě ani nepřijeli do Prahy. V momentě, kdy je zařadíme do nominace, tak se to následně i oznámí," řekl Rulík.

Další změny v týmu plánuje zveřejnit po dvou zápasech, které jeho tým absolvuje příští týden na Slovensku proti domácímu výběru. "Zase to oznámíme po tom druhém utkání," uvedl Rulík.

Program mistrovství světa