Česko ve finále MS v hokeji: Zraněný Krejčík je v péči lékařů, proti Švýcarsku chce ale nastoupit

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Změna na české soupisce. Na finále šampionátu bude připraven obránce Ščotka. Krejčík nastoupí

Aktualizováno
Ščotka byl dopsán na českou soupisku.
Ščotka byl dopsán na českou soupisku.Profimedia
Na soupisku české hokejové reprezentace byl před večerním finále mistrovství světa proti Švýcarsku dopsán obránce Jan Ščotka (28). V utkání bude plnit roli sedmého beka. Na soupisce nahradil nemocného útočníka Jakuba Fleka (31). Jiný zadák Jakub Krejčík (32) navzdory zranění ze semifinále se Švédskem do zápasu zasáhne. Finále začne ve 20:20.

Švýcarsko – Česko (20:20)

Trenéři už určitě přišli o jednoho beka. Jan Rutta byl za faul loktem na Isaca Lundeströma ve druhé třetině semifinále potrestán disciplinární komisí turnaje zákazem startu na jeden duel, o finále tak přijde. Krejčík inkasoval přibližně ve stejné době ránu pukem do nosu, odešel do kabiny, nicméně na třetí část se vrátil a odehrál ji s ochranným košíkem přes obličej.

Po utkání však zamířil na vyšetření do nemocnice. "De facto od toho momentu je v péči lékařů. Tady hraje roli každá minuta. Doktoři se o něho starají, Kuba chce hrát, ale zdraví je vždycky na prvním místě. Ještě je určitý prostor počkat, jak se vše vyvine. Uvidíme, jaký bude jeho stav před utkáním a zda bude moct nastoupit. Podle toho se zařídíme," uvedl po ranním rozbruslení asistent trenéra Jiří Kalous.

I proto se realizační štáb rozhodl pojistit a na soupisku zařadil Ščotku. Ten byl dosud v dějišti turnaje s týmem coby náhradník. Zaujme místo svého spoluhráče z Komety Fleka, který před play off ulehl s horečkami. "Už nemůže pokračovat v turnaji. Lékařská komise mistrovství světa vše potvrdila ve zrychleném režimu a díky tomu jsme mohli dopsat nového hráče. Ščotka tak může nastoupit do finále," uvedl manažer reprezentace Milan Hnilička.

Přesto je pravděpodobné, že národní tým odehraje utkání na šest obránců. A Krejčík mezi nimi chybět nebude.

Pravděpodobná sestava Česka: Dostál – Gudas, Krejčík, Špaček, Kempný, Kundrátek, Hájek – Pastrňák, Zacha, Palát – Nečas, Kämpf, Kubalík – Kaše, Sedlák, Červenka – Stránský, Tomášek, Beránek – Voženílek.

Preview utkání Švýcarsko – Česko.
Livesport