Špaček mění ve Švýcarsku dres, produktivní reprezentant bude hrát za Servette Ženeva

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Špaček mění ve Švýcarsku dres, produktivní reprezentant bude hrát za Servette Ženeva

Michael Špaček posbíral v základní části National League 50 kanadských bodů.
Michael Špaček posbíral v základní části National League 50 kanadských bodů.Profimedia
Útočník Michael Špaček (26) mění ve švýcarské hokejové lize dres a nově bude hrát za Servette Ženeva. Český reprezentant, o jehož služby měla v minulých měsících zájem i Sparta, podepsal v novém působišti dvouletou smlouvu. Klub o jeho příchodu informoval na svém webu.

Účastník olympijských her v Pekingu 2022 a tří světových šampionátů doposud hrál za Ambrì-Piotta. V aktuální sezoně byl třetím nejproduktivnějším hráčem základní části, když posbíral 50 kanadských bodů za 17 branek a 33 asistencí. Ve Švýcarsku bude Špačka čekat třetí a čtvrtá sezona.

"Michael je jedním z nejlepších centrů v lize a my jsme nadšeni, že bude hrát za Servette. Patří k nejkreativnějším hráčům v Evropě, skvěle čte hru a výborně připravuje šance spoluhráčům," řekl sportovní manažer Marc Gautschi. "I přes svůj věk má velké množství zkušeností a očekáváme, že bude ještě dominantnější," uvedl Gautschi.

Extraligový šampion v dresu Třince z roku 2021, který o rok později získal na MS bronzovou medaili, v minulosti hrál za Tapparu Tampere a Frölundu. V letech 2015 až 2020 působil v zámoří, do kádru Winnipegu v NHL, který jej draftoval, se ale neprosadil.