Anaheim přišel o Lundeströma. Švédský útočník si v přípravě na sezonu přetrhl achilovku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Anaheim přišel o Lundeströma. Švédský útočník si v přípravě na sezonu přetrhl achilovku

Lundeström bude Anaheimu chybět minimálně do Vánoc.
Lundeström bude Anaheimu chybět minimálně do Vánoc.Profimedia
Hokejisté Anaheimu přišli v NHL na dlouhou dobu o třiadvacetiletého útočníka Isaca Lundeströma (23). Švédský centr si přetrhl achilovku a musel na operaci. Mimo hru má být nejméně do ledna. Podle informací deníku Norrländska Socialdemokraten si zranění přivodil při tréninkových sprintech doma na severu Evropy.

Účastník mistrovství světa 2021 Lundeström odehrál v minulé sezoně za Ducks 61 utkání a připsal si 14 bodů za čtyři góly a deset asistencí. Do NHL si ho vybrali právě zástupci Anaheimu během draftu v roce 2018 ze 23. místa. V elitní lize dosud odehrál 212 utkání s bilancí 58 bodů, 26 branek a 32 nahrávek.

Ztráta třiadvacátého hráč drafru 2018 bude pro Anaheim citelná. Útočník, který v sezoně 2021/2022 nasbíral 29 bodů (16+13), byl stabilním členem třetí útočné formace a pravidelně sbíral důležité minuty v oslabení. 

Anaheim v minulé sezoně nasbíral jen 58 bodů a byl nejhorším celkem soutěže. K lepšímu umístění by Ducks měl pomoct i český bek Radko Gudas, který po vydařené sezoně na Floridě podepsal s klubem tříletou smlouvu. Pražský rodák si v Kalifornii příjde na 4 miliony dolarů ročně.

Další přestupy v NHL