Byl to poslední zápas kariéry? Krejčí po vyřazení mluvil o rodině, zklamání i hrdosti

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Byl to poslední zápas kariéry? Krejčí po vyřazení mluvil o rodině, zklamání i hrdosti
David Krejčí ještě neví, zda bude v kariéře pokračovat.
David Krejčí ještě neví, zda bude v kariéře pokračovat.Profimedia
Rozhodl se, že zkusí ještě jednu sezonu. Byla parádní. David Krejčí (37) společně s týmem Bostonu vyhrál základní část NHL, a klub zlomil 46 let starý historický rekord v počtu získaných bodů. Jenže v play off skončili Bruins překvapivě už v prvním kole. Byla prohra 3:4 v sedmém zápase prodloužení jeho posledním utkáním kariéry?

Oči měl zalité slzami. Mluvil pomalu, upřímně, někdy ale i tak marně hledal odpovědi. S Bostonem už toho zažil opravdu hodně. V roce 2011 s ním vyhrál Stanley Cup, pak ale zažil i velká zklamání v podobě dvou prohraných finále. I letos měli Bruins opravdu výjimečný tým a patřili k favoritům. Jenže Florida byla nekompromisní.

Nejlepší i nejhorší sezona

"Všichni jsme plánovali, že budeme hrát do května nebo června. Už jsem zažil několik smutných konců sezony, ale tahle prohra je opravdu těžká. Je to hodně podobné jako v roce 2019," vzpomněl český centr na finálovou sérii se St. Louis Blues, kterou Boston prohrál 2:4 na zápasy. "Myslím, že to byla jedna z nejlepších, ale také jedna z nejhorších sezon. Bylo to jako na horské dráze," dodal.

Zklamání z prohry v sedmém utkání série bylo obrovské. "Prostě to teď moc bolí. A pak je tu další věc, mohl to být můj poslední zápas. Nerad o tom mluvím, protože jsme to v posledních dnech se spoustou kluků probírali. Je v tom spousta emocí a ani teď na tuhle otázku nemám připravenou odpověď," dodal.

Co bude dál

Krejčímu je 37 let a návrat do NHL před aktuální sezonou byl mnohými považován jako rozlučka. Poslední zápas sezony se ale vyhrát nepodařilo. I proto, aby utřídil myšlenky, chce Krejčí na nějaký čas úplně vypnout. "Je to všechno strašně čerstvé. Chci teď zmizet, někam odjet a nedělat nic. Ale samozřejmě, to jsou přesně ty otázky, které se mi honí hlavou. Pokusím se na to přijít během příštích pár týdnů. Taky nechci zklamat tenhle tým. Takže je to tak, musím teď od všeho utéct a opravdu si vyčistit hlavu, nechci dělat žádná rozhodnutí, kterých bych litoval," vypráví.

Jeho odpověď naznačuje, že ač by ho čeští fanoušci letos na mistrovství světa rádi viděli, zřejmě se z účasti na světovém šampionátu omluví.

"Mám toho spoustu k přemýšlení. Brzy pojedu domů. Promluvím si s rodinou, ale určitě se chci včas rozhodnout," dodal Krejčí. Mluvil ale hlavně o své budoucnosti. Vzhledem k tomu, na jaké úrovni dokázal odehrát poslední sezonu, je zřejmé, že má stále co nabídnout.

David Krejčí určitě nezklamal.
David Krejčí určitě nezklamal.Livesport

O návratu do české extraligy

Krejčí si loni z NHL na rok odskočil do Olomouce a zahrál si českou extraligu. Když se vracel zpět, možná spousta lidí nevěřila, že by mohl být znovu tak platný. V 70 zápasech, ve kterých nastoupil, zaznamenal 56 kanadských bodů, v play off sice ve třech zápasech chyběl, ale i tak si držel průměr jednoho bodu na zápas. "Bylo tam pár zklamání. Ale kdybych z toho neměl dobrý pocit, prostě bych to zabalil. Takže vlastně z tohoto pohledu bylo dost těžké, jezdit sem každý den a vidět kluky, jak makají. Prostě to stálo za to."

V tuto chvíli je jisté pouze to, že návrat do české extraligy už se konat nebude. "Pokud se vrátím, určitě to bude do NHL. Loni jsem byl v Česku a nemám žádné výčitky. Splnil jsem to, co jsem chtěl udělat," uzavřel Krejčí.