Chicago přišlo o svou hvězdu, Bedard má po tvrdém střetu zlomenou čelist a čeká ho pauza

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Chicago přišlo o svou hvězdu, Bedard má po tvrdém střetu zlomenou čelist a čeká ho pauza
Po tomto střetu Bedard odstoupil.
Po tomto střetu Bedard odstoupil.Profimedia
Hokejový talent Connor Bedard (18) má zlomenou čelist a vedení Chicaga ho zařadilo na listinu zraněných hráčů. Jednička draftu NHL utrpěla úraz v pátečním utkání s New Jersey při tvrdém hitu od Brendana Smithe (34) a zatím není jasné, jak dlouho bude mimo hru. Mezi zraněnými skončil i Nick Foligno (36), který se později v zápase pustil se Smithem do bitky a má zlomený prst na levé ruce.

Osmnáctiletý Bedard rozehrál premiérovou sezonu v NHL ve velkém stylu, přestože se Chicagu příliš nedaří. Nejlepší nováček ligy je v týmu Blackhawks s 33 body nejproduktivnějším hráčem, s patnácti góly a 18 asistencemi je i nejlepším střelcem a nahrávačem. Za výkony si vysloužil nominaci do All Star Game.

Smith za Bedardovo sražení v první třetině vyvázl u rozhodčích bez postihu, v dalším průběhu zápasu si ho ale hráči Chicaga opakovaně všímali. Šestatřicetiletý Foligno, jenž byl od začátku sezony jedním z Bedardových mentorů, se s ním ve druhé třetině pustil do rvačky, při níž oba shodili rukavice. Zápas pro něj poté skončil a rentgen poté odhalil frakturu jednoho prstu.