Vaněček dotáhl v NHL New Jersey k vítězství nad Chicagem, Bedard nedohrál kvůli zranění

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vaněček dotáhl v NHL New Jersey k vítězství nad Chicagem, Bedard nedohrál kvůli zranění
Aktualizováno
Bedard si na Vaněčka nepřišel.
Bedard si na Vaněčka nepřišel.Profimedia
Brankář Vítek Vaněček (27) 23 zákroky pomohl New Jersey k výhře 4:2 nad Chicagem. Carolina bez zraněného Martina Nečase (24) šesti góly otočila zápas ve Washingtonu a došla si pro vítězství 6:2.

NJ Devils – Chicago 4:2

Vaněček vychytal čtrnáctou výhru v sezoně a po třech zápasech vytáhl úspěšnost zákroků nad 90 procent. Český gólman inkasoval jen v první a druhé třetině. Ve třetím dějství uzavřel branku, kryl všech sedm pokusů Blackhawks a výrazně přispěl k obratu z 1:2 na 4:2.

Dvěma body se na pátém vítězství Devils z posledních šesti zápasů podílel slovenský bek Šimon Nemec. Talentovaný obránce se pod výhru podepsal gólem a asistencí a podruhé v kariéře v NHL odehrál dvoubodový zápas.

Oba týmy v zápase přišly o své ofenzivní tahouny. Nejproduktivnější hráč Devils Jack Hughes odstoupil po nepříjemném pádu ze závěru utkání. Jednička letního draftu Connor Bedard nedohrál po naražení od Brendana Smithe z poloviny první třetiny.

"Nejsem si jistý, jestli ten hit byl čistý nebo ne. Connor sledoval puk a nevšiml si soupeře, který ho tvrdě trefil. Neřekl bych, že proti němu vystoupil, prostě jen zastavil a Connor do něj narazil hlavou. Podle prvních vyšetření nemá otřes mozku, po návratu do Chicaga ale projde detailnějším vyšetřením," uvedl k Bedardovu stavu trenér Blackhawks Luke Richardson.

Zákrok na osmnáctiletého hokejistu spustil sérii několika tvrdých střetů, které vyústily v bitku mezi Smithem a Nickem Folignem. Ani Foligno nakonec zápas nedohrál a Chicago přišlo o pátého útočníka během posledních pěti zápasů.

"To je NHL. Když se podíváte na ostatní týmy v lize, zjistíte, že zdaleka nejsme jediní, kdo musí řešit problémy se zraněními. Možná na tom jsme v posledních zápasech trochu hůř, ale rozhodně nejsme jediní," řekl obránce Blackhawks Jarred Tinordi.

Washington – Carolina 2:6

Carolina ve Washingtonu po úvodní třetině prohrávala 0:2, poté ale šesti brankami bez odpovědi otočila vývoj zápasu a došla si pro páté vítězství v řadě. Obrat Hurricanes pečetili ve třetí dvacetiminutovce, v níž nasázeli pět branek. Třemi body se pod výhru podepsali Sebastian Aho (0+3), Brent Burns (2+1) a Andrej Svečnikov (1+2).

Poprvé v aktuální sezoně chyběl v sestavě Caroliny Martin Nečas. Čtvrtého nejproduktivnějšího českého hokejistu dosavadního průběhu sezony do zápasu nepustilo zranění v horní části těla.

Vydařený debut v NHL za sebou má ruský útočník Vasilij Ponomarjov. Jednadvacetiletý hokejista byl povolán na poslední chvíli před zápasem a do Washingtonu přiletěl jen dvě a půl hodiny před úvodním vhazováním. Svůj první start ozdobil gólem a asistencí.

"Jako malý jsem koukal na Ovečkina s Crosbym a snil jsem o tom, že jednou budu dávat góly jako oni. Dnes jsem se po několika letech dočkal a sen se mi splnil," řekl Ponomarjov.

Anaheim – Winnipeg 1:3

Anaheim doma proti Winnipegu vedl 1:0, ale nakonec podlehl 1:3. Ducks prohráli počtvrté za sebou a v tabulce Západní konference jsou čtrnáctí. Radko Gudas za poražený tým odehrál 16 minut a nebodoval. Při jeho vyloučení Winnipeg vstřelil gól na 3:1.

Kompletní výsledky NHL