Chytil se blýskl bilancí 1+1, stejně se prezentoval Vrána. Dva body bral také Nečas

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Chytil se blýskl bilancí 1+1, stejně se prezentoval Vrána. Dva body bral také Nečas
Filip Chytil překonal brankáře Floridy a vstřelil vítěznou branku Rangers.
Filip Chytil překonal brankáře Floridy a vstřelil vítěznou branku Rangers.Profimedia
Český hokejový útočník Filip Chytil (23) v NHL zaznamenal dva body za gól a asistenci a pomohl NY Rangers k výhře 4:3 na ledě Floridy. Dvěma nahrávkami se blýskl Martin Nečas (24). Carolina i díky jeho příspěvku porazila Toronto 5:3 a udržela se na druhém místě Východní konference. Jakub Vrána (27) gólem a nahrávkou přispěl k výhře St. Louis 6:3 nad Anaheimem.

Carolina – Toronto 5:3

Už 67 kanadských bodů v sezoně nasbíral Nečas. Druhý nejproduktivnější Čech v lize dvěma asistencemi pomohl Carolině k výhře 5:3 nad Torontem a vylepšil své maximum v základní části již o 26 bodů. Hokejisté Hurricanes i díky příspěvku českého forvarda vyhráli třetí z posledních čtyř duelů a se 102 body na Východě udrželi druhou příčku.

Torontu nepomohla ani výrazná střelecká převaha (44:28). Gólman Pjotr Kočetkov většinu pokusů zlikvidoval a kryl nejvíce střel v dosavadní kariéře. "Chytal skvěle, řekl bych, že jsme vyhráli hlavně díky němu," chválil ruského gólmana trenér Rod Brind'Amour.

Hned 15 střeleckých pokusů Toronta obstaral dvougólový Auston Matthews, jenž v zápase dvakrát vyrovnal. Nejprve dal branku na 2:2 a v 58. minutě trefou na 3:3 přiblížil Maple Leafs k bodům. Sebastian Aho ale prodloužení odmítl. Půl minuty po Matthewsovi vrátil Carolině vedení, které do prázdné branky zpečetil Teuvo Teräväinen.

Florida – NY Rangers 3:4

Florida po první třetině zápasu s NY Rangers vedla 2:0, newyorský celek ale čtyřmi góly za sebou vývoj otočil a vybojoval šestou výhru z posledních sedmi zápasů. Obrat Rangers svými body orámoval Chytil, který nejprve připravil kontaktní branku pro Kaapa Kakka a ve 47. minutě vstřelil vítězný gól Newyorčanů.

"Celá naše formace dnes odehrála výborný zápas. Jsem rád, že jsme náš výkon podpořili třemi body. Řekl bych, že hrajeme dobře celou sezonu, ale v některých zápasech nám to bohužel nepadalo, proto je skvělé, že jsme se dnes prosadili všichni tři," řekl Chytil, jenž byl zvolen první hvězdou zápasu.

Český forvard se ve 28. minutě objevil sám před brankou, jeho zakončení gólman Sergej Bobrovskij vyrazil pouze ke Kakkovi a ten snížil na 1:2. Gólu se Chytil dočkal po propadnutí obránce Aarona Ekblada, díky kterému se dostal do úniku. Souboj s gólmanem Bobrovským zakončil rychlou forhendovou kličkou a dal svou 21. branku v sezoně. Celkově se dostal na 41 bodů a je šestým nejproduktivnějším Čechem v NHL.

"Když jsem viděl, že skákající puk přeskočil Ekbladovu hokejku, věděl jsem, co udělám. Věděl jsem, že budu zakončovat forhendem a jsem rád, že to vyšlo. Je to skvělý pocit," uvedl Chytil.

Anaheim – St. Louis 3:6

Vránovi vstup do angažmá v St. Louis vychází náramně. V úvodních deseti zápasech zaznamenal osm bodů a pomohl týmu k šesti výhrám. Pod sobotní vítězství 6:3 nad Anaheimem se podepsal gólem a asistencí a podruhé v dresu Blues zaznamenal dva body v jednom utkání. Třetí formace Vrána (1+1), Brayden Schenn (2+1), Samuel Blais (1+1) zaznamenala sedm kanadských bodů.

Další výsledky NHL