Další šance pro Vránu? Zraněný křídelník Kapanen bude St. Louis chybět minimálně měsíc

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další šance pro Vránu? Zraněný křídelník Kapanen bude St. Louis chybět minimálně měsíc

Zraněný Kasperi Kapanen bude chybět hokejistům St. Louis.
Zraněný Kasperi Kapanen bude chybět hokejistům St. Louis.Profimedia
Hokejisté St. Louis přišli v NHL na delší dobu o Kasperiho Kapanena (27). Finský útočník je na marodce s blíže nespecifikovaným zraněním v dolní části těla a má být nejméně čtyři týdny mimo hru, než bude jeho stav znovu přezkoumán. Blues o tom informovali na klubovém webu.

Kapanen se zranil v domácím utkání proti Philadelphii, které jeho tým v noci na úterý prohrál 2:4. Ve třetí třetině zblokoval střelecký pokus hostujícího obránce Nicka Seelera.

Zpátky v sestavě ho lze patrně očekávat až po pauze, kterou budou mít Blues v období na začátku února, kdy se odehraje i Utkání hvězd. První zápas ve druhém měsíci roku mají na programu v sobotu 10. února na ledě Buffala. "Vždy je nějaká šance, že to půjde rychleji, ale zázraky neočekávám. Po té přestávce už by však měl být víceméně připraven," uvedl kouč Drew Bannister.

Kapanen odehrál v této sezoně, po níž mu vyprší dvouletá smlouva na celkem 6,4 milionu dolarů, dosud 42 zápasů a připsal si 13 bodů za čtyři góly a devět nahrávek. Autor vítězného gólu z finále juniorského světového šampionátu před osmi lety proti Rusku má celkem v základní části NHL na kontě 199 bodů (82+117) a 429 startů.

Tabulka NHL