Dostál v NHL prožil hororový večer, v Coloradu inkasoval osm gólů. Hronek vstřelil první branku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dostál v NHL prožil hororový večer, v Coloradu inkasoval osm gólů. Hronek vstřelil první branku

Lukáš Dostál musel ze své sítě vytáhnout hned osm puků.
Lukáš Dostál musel ze své sítě vytáhnout hned osm puků.Profimedia
Lukáš Dostál (23) inkasoval v NHL poprvé v kariéře osmkrát a s Anaheimem podlehl v Coloradu vysoko 2:8. Český brankář pustil pět gólů ve třetí třetině. Debakl Ducks mírnil jednou asistencí Radko Gudas (33). Filip Hronek (26) pomohl prvním gólem sezony Vancouveru k obratu proti New York Islanders z 1:3 na 4:3 v prodloužení. Elitní bek bodoval v jedenáctém zápase za sebou a vyrovnal český rekord v soutěži mezi obránci, který vytvořil Jiří Bubla v sezoně 1983/84.

Colorado – Anaheim 8:2

Dostál vstupoval do utkání s bilancí pěti výher ze sedmi startů a úspěšností zásahů 91 procenta. Ani v Coloradu dlouho nic nenasvědčovalo tomu, že by překonal výkon z letošního února, kdy mu Buffalo nasázelo sedm branek. S Anaheimem, který vyhrál venku předchozích pět zápasů, prohrával ještě ve 35. minutě jen o gól (1:2). Ve třetí třetině ale inkasoval z každé druhé střely.

Dostál si připsal třicet zákroků a za branky nemohl. V zápase jej dvakrát překonal Valerij Ničuškin, v obou případech tečí. Třemi body se podíleli na kanonádě Joel Kiviranta (1+2) a Cale Makar (0+3).

Anaheim nastoupil k šestému utkání v posledních deseti dnech a podle kouče Grega Cronina dolehla na jeho svěřence únava z náročného programu. "Nechci se na to vymlouvat," řekl Cronin. "Ale hráli jsme i včera v Nashvillu a nefungovaly nám moc nohy ani hlava. Hráli jsme špatně od začátku do konce. Na cokoli byste v naší hře poukázali, tak bych řekl, že ji musíme opravit a zlepšit. Neměli jsme svůj den," pokračoval.

Gudas asistoval u první branky Anaheimu, když jeho střelu od modré čáry tečoval Sam Carrick. "Skvěle vypálil. Všichni víme, že umí střílet a stačilo mi do toho jen vložit hokejku," chválil Carrick českého beka, který je ceněný zejména pro své defenzivní schopnosti. Český obránce navzdory osmi inkasovaným brankám dokončil zápas s kladnou bilancí +1.

Vancouver – NY Islanders 4:3p

Vancouver prohrával s Islanders po první třetině 0:2 a v polovině zápasu 1:3. Kanadský klub smazal ztrátu v přesilových hrách. Brock Boeser snížil a Hronek vyrovnal ve dvouminutové hře Canucks pěti proti třem. Český bek se prosadil střelou bez přípravy zpoza levého kruhu a jeho ráně naměřili rychlost sto kilometrů za hodinu. Zápas rozhodl Hronkův parťák z obrany Quinn Hughes, který měl i dvě přihrávky a stal se první hvězdou.

Vancouver se výhrou posunul do čela Západní konference a na Boston, vedoucí tým NHL, ztrácí jen bod. "Máme velmi dobrý tým a věříme si. I když jsme prohrávali, tak jsem celý zápas z týmu cítil, že si jdeme pro výhru," uvedl Hughes, nejproduktivnější obránce v sezoně (6+20). Hronek, jenž dal po letní výměně z Detroitu první gól v novém působišti, je mezi beky třetí (1+16). Neprotáhl nicméně deseti duelů s přihrávkou.

Edmonton – Seattle 4:3p

Hokejisté Edmontonu po slabém vstupu do sezony zřejmě chytili druhý dech, proti Seattlu si totiž připsali již třetí výhru v řadě. Ta se však nerodila vůbec snadno. Přestože Connor McDavid otevřel skóre zápasu, Seattle dokázal během druhé třetiny vstřelit tři branky a do závěrečné části šel s dvoubrankovým náskokem.

Ani to však hostům na výhru nestačilo. Závěrečné dějství totiž ovládl jeden hráč – Evander Kane. Kanadský hokejistita nejprve snížil na rozdíl jedoho gólu, aby následně minutu před koncem základní hrací doby poslal zápas do prodloužení. V tom Kane dokonal hattrick a dotáhl Oilers k důležité výhře.

Další zápasy NHL