Dunn podepsal nejhodnotnější smlouvu dosavadní kariéry. Seattlu se upsal na čtyři roky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dunn podepsal nejhodnotnější smlouvu dosavadní kariéry. Seattlu se upsal na čtyři roky
Obránce Dunn odehrál v uplynulé sezoně za Seattle 95 zápasů.
Obránce Dunn odehrál v uplynulé sezoně za Seattle 95 zápasů.nhl.com
Obránce Vince Dunn (26) podepsal v zámořské NHL čtyřletou smlouvu se Seattlem. Dunn, jenž byl v pozici chráněného volného hráče, tak nemusí k arbitráži, kterou měl naplánovanou na pondělí. Místo toho se může těšit na celkem 29,4 milionu dolarů (636 milionů korun), v průměru si vydělá 7,35 milionu dolarů (159 milionů korun) za sezonu. Kraken o dohodě informovali na klubovém webu.

Vítěz Stanley Cupu se St. Louis z roku 2019 Dunn, jenž hájí barvy Seattlu od vstupu klubu do ligy před dvěma lety, má za sebou vynikající sezonu. V základní části odehrál 81 utkání a vytvořil si osobní maxima v bodech (64), gólech (14), asistencích (50) i hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách (+28). Ve 14 duelech play off přidal gól a šest nahrávek.

Vysloužil si díky tomu nejlepší finanční podmínky v dosavadní kariéře. Během předchozího dvouletého kontraktu měl plat čtyři miliony dolarů ročně. Celkem má Dunn na kontě v základní části NHL 421 startů a 201 bodů (53+148). Za 43 zápasů v play off stihl 18 bodů (3+15).

Další přestupy a spekulace v NHL