Faksa se v NHL opět střelecky prosadil, rozhodl utkání mezi Dallasem a Anaheimem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Faksa se v NHL opět střelecky prosadil, rozhodl utkání mezi Dallasem a Anaheimem
Radek Faksa zaznamenal proti Ducks vítěznou trefu.
Radek Faksa zaznamenal proti Ducks vítěznou trefu.Profimedia
Začátek března vychází Radku Faksovi (30) z osobního hlediska skvěle. Zkušený forvard Dallasu v sobotním programu zámořské NHL navázal na týden starou trefu do sítě San Jose a prosadil se rovněž proti Anaheimu. Pátý gól útočníka čtvrté formace v sezoně byl nakonec vítězný – Stars porazili Ducks 6:2.

Anaheim – Dallas 2:6

John Gibson po třech zápasech dostal přednost v brance Anaheimu před českým gólmanem Lukášem Dostálem a Dallas mu připravil perný návrat na led. Jen v prvních dvaceti minutách na něj Stars vyslali 20 střel, z nichž se tři ujaly. Po 79 sekundách hry otevřel skóre Christopher Tanev a další dvě branky Dallas přidal v závěrečných minutách prvního dějství.

Faksa se prosadil v čase 18:56, kdy za Gibsona nasměroval střílenou nahrávku od Sama Steela. Český centr dal druhý gól za poslední tři zápasy a celkově nasbíral 13 bodů. Dallas i díky jeho příspěvku vyhrál počtvrté za sebou a udržel druhé místo v tabulce Západní konference.

Colorado – Minnesota 2:1p

Nathan MacKinnon bodoval ve 32 po sobě jdoucích domácích zápasech jako třetí hráč v historii NHL. Navázal na Guye Lafleura, jemuž se to před vlastními fanoušky povedlo ve 33 utkáních v řadě, a Waynea Gretzkého, který drží rekord se 40 domácími zápasy za sebou se ziskem alespoň bodu.

Vítěznou branku Avalanche dal Valerij Ničuškin, jenž se v sestavě objevil poprvé od 10. ledna. Ruský útočník vynechal 22 zápasů kvůli nástupu do hráčského asistenčního programu NHL.

Tabulka NHL