Fanoušci v Utahu přivítali nový klub NHL, zatím mu chybí tréninková plocha

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Fanoušci v Utahu přivítali nový klub NHL, zatím mu chybí tréninková plocha
Utah se může těšit na NHL.
Utah se může těšit na NHL.Profimedia
Fanoušci v Salt Lake City přivítali hokejisty Arizona Coyotes, jejichž klub bude ve městě ve státě Utah od nové sezony NHL působit. Hráče a trenéry čekala na letišti zhruba stovka mládežníků.

"Jsme skupina 70 lidí, kteří byli vyměněni ve stejný den a na stejné místo. Myslím, že to má v sobě něco magického a sbližuje nás to. Když chcete vyhrát titul, musíte společně překonávat překážky. Letos už jsme některé překonali," uvedl trenér Arizony André Tourigny.

Klub předtím sídlil ve městě Tempe, kde před týdnem zakončil druhou sezonu v dočasném působišti, hale pro pět tisíc diváků v kampusu Arizona State University. Kvůli neúspěšné snaze postavit vlastní arénu prodali majitelé klub za 1,2 miliardy dolarů rodině Smithových, která vlastní i celek NBA Utah Jazz.

V novém působišti zatím oddíl nemá vytvořeno ideální zázemí, chybí mu tréninková plocha. "Jediné, co potřebujeme, je led. Nezáleží na tom, kde bude. Pokud budeme mít led, budeme spokojení," prohlásil generální manažer Bill Armstrong.

Tým českého brankáře Karla Vejmelky se v letošní sezoně počtvrté v řadě neprobojoval do play off, v Centrální divizi skončil sedmý se třicetibodovou ztrátou na třetí Colorado. V Západní konferenci byli Coyotes třináctí a na druhou divokou kartu jim chybělo 21 bodů.

Výsledky play off NHL