Chicago vyhrálo draftovou loterii a bude vybírat příští jedničku draftu. Sáhne po Bedardovi?

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chicago vyhrálo draftovou loterii a bude vybírat příští jedničku draftu. Sáhne po Bedardovi?

Connor Bedard by měl být příští jedničkou draftu.
Connor Bedard by měl být příští jedničkou draftu.Profimedia
Draftová loterie rozhodla v pondělí večer o tom, že na následujícím draftu NHL bude jako první vybírat Chicago. A vedení Blackhawks si může opravdu gratulovat. V osudí letošního draftu je totiž i generační talent Connor Bedard (17) a bylo by opravdu velkým překvapením, pokud by si ho Chicago nevybralo. Jako druhý bude vybírat Anaheim, třetí pak Columbus.

Chicago, které mělo s 11,5 % třetí největší šanci na výhru v loterii, bude vybírat jedničku draftu podruhé v historii. V roce 2007 vedení klubu vsadilo na útočníka Patricka Kanea, což se později ukázalo jako skvělá volba, jelikož s klubem třikrát získal Stanley Cup. Shodou okolností právě Kane letos po 16 letech klub opustil.

"Když se naše logo otočilo, řekl jsem si: 'Wow,'" prohlásil generální manažer Blackhawks Kyle Davidson. "Víme, jaký dopad může mít první volba v celkovém pořadí, navíc v tomto roce. To, co jsme tu dostali, může změnit organizaci, může to změnit město a může to změnit éru v historii klubu," dodal pro webové stránky nhl.com.

"Myslím, že tento rok je silný," řekl Davidson. "Vše je dobře zdokumentováno. Tohle je dost zvláštní draft a my si budeme moci vybrat na jeho vrcholu. Budeme si moci vybrat, koho budeme chtít a nemusíme čekat, až nám bude diktovat osud někdo jiný," dodal GM Chicaga.

Je velmi pravděpodobné, že Chicago si na draftu vybere Connora Bedarda, který v této sezoně hrál za Reginu v juniorské WHL, kde v 57 zápasech posbíral neuvěřitelných 143 bodů (71+72), díky čemuž se stal nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem soutěže. Mladý Kanaďan je považován za největší talent od roku 2015, kdy byl do NHL draftován Connor McDavid.

Letošní draft NHL se bude konat v nashvillské Bridgestone Areně, přičemž první kolo je na programu 28. června, zbylých šest kol pak o den později.