Hronek ovládl gólem souboj nejproduktivnějších Čechů NHL. Při výhře Devils se prosadil Palát

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hronek ovládl gólem souboj nejproduktivnějších Čechů NHL. Při výhře Devils se prosadil Palát
Filip Hronek srovnával s Bostonem na 2:2.
Filip Hronek srovnával s Bostonem na 2:2.Profimedia
Útočník Ondřej Palát (32) devátým gólem v aktuální sezoně NHL pomohl New Jersey k výhře 4:3 nad Montrealem. Popáté v sezoně se prosadil obránce Filip Hronek (26), jehož Vancouver porazil Boston 3:2 v prodloužení. Branku dal také Filip Zadina (24), jeho trefa ale na výhru San Jose nestačila.

New Jersey – Montreal 4:3

Palát v závěru druhé třetiny zavezl puk do útočného pásma, vyzval ke střele Šimona Nemce a z dorážky srovnal na 2:2. V 54. minutě se prosadil Nico Hischier a Devils se poprvé v zápase dostali do vedení. Vítěznou branku domácích dal o tři minuty později Jesper Bratt. New Jersey vyhrálo po dvou prohrách a z devátého místa Východní konference ztrácí na příčky zaručující play off pět bodů

Vancouver – Boston 3:2p

Vancouver doma proti Bostonu protrhl čtyřzápasovou šňůru proher. Canucks prohrávali už 0:2, v posledních osmi minutách základní hrací doby ale srovnali a v prodloužení rozhodl Brock Boeser. Hronek při závěrečné hře bez brankáře napřáhl na modré čáře a v čase 58:49 poslal zápas do prodloužení. V dresu Bostonu nebodoval ani jeden z trojice Čechů.

San Jose – Nashville 2:4

Česká spolupráce z 50. minuty San Jose vykřesala naději na nadějný výsledek ze zápasu s Nashvillem. Obránce Jan Rutta s pukem objel branku, našel Zadinu a ten pohodlně snížil na 2:3. Více toho Sharks nestihli a padli 2:4.

Edmonton – Calgary 3:6

Brankář Daniel Vladař Calgary pomohl k vítězství v tradiční bitvě o Albertu. Český gólman v duelu s Edmontonem inkasoval tři branky z 35 střel a Flames i díky jeho výkonu vyhráli potřetí za sebou. Vítězství 6:3 řídil dvěma góly a nahrávkou Noah Hanifin.

Los Angeles – Anaheim 3:2sn

Z výhry se radoval také David Rittich, jahož Kings porazili Anaheim 3:2 po samostatných nájezdech. Český gólman zlikvidoval 22 střel, dva ze tří nájezdů a zápas zakončil s úspěšností 91,7 procenta. Jeho protějšek John Gibson pomol Anaheimu k bodu 48 zákroky.

Další výsledky NHL