Jiříček prožil první dvoubodový večer v NHL, Kubalík mírnil gólem porážku Ottawy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Jiříček prožil první dvoubodový večer v NHL, Kubalík mírnil gólem porážku Ottawy
David Jiříček prožil v zámoří významný moment.
David Jiříček prožil v zámoří významný moment.Profimedia
Talentovaný obránce David Jiříček (20) zaznamenal při svém jubilejním 30. startu v NHL první dvoubodový večer. Rodák z Klatov si při cenném vítězství Columbusu v Torontu 5:6 v prodloužení připsal dvě asistence a vylepšil tak svou dosavadní bilanci v sezoně na 1+6. Do statistik se ze čtvrtka na pátek zapsal rovněž Dominik Kubalík (28), jenž svou šestou brankou v probíhajícím ročníku pouze mírnil porážku Ottawy na ledě St. Louis (4:2). Brankář Daniel Vladař (26) pomohl Calgary k zisku bodu na ledě Minnesoty (2:3sn), zatímco Martin Nečas (24) přispěl k výhře Caroliny v Detroitu (2:1) asistencí.

Toronto – Columbus 5:6p

Jiříček své dvě nahrávky vměstnal do dvou minut a 29 sekund. Poprvé se do statistik zapsal v 29. minutě u gólu Justina Danfortha na 3:0 a o necelé tři minuty později připravil trefu také pro Jegora Činachova. V závěru druhého dějství zvýšil na 5:0 Johnny Gaudreau a zdálo se, že o osudu zápasu je rozhodnuto.

Domácí Toronto ale ve třetí části předvedlo mohutnou stíhací jízdu. Maple Leafs dali pět gólů a vybojovali prodloužení. "Nikdo nebyl naštvaný, nikdo nikoho neobviňoval. Byli jsme odhodlaní s nepříznivým výsledkem něco udělat. Columbus nás v prvních dvou třetinách před našimi fanoušky doslova ztrapnil. My jsme pouze chtěli vylepšit dojem," řekl o třetí třetině Auston Matthews, který dvěma góly v posledních dvou minutách zařídil vyrovnání na 5:5.

V nastaveném čase Maple Leafs velkolepý obrat nedotáhli. O výhře Blue Jackets rozhodl druhou brankou v zápase Kent Johnson. "Cítil jsem se výborně. Vstup do sezony mi příliš nevyšel, takže jsem rád, že se mi dnešní zápas vydařil," uvedl jednadvacetiletý útočník.

St. Louis – Ottawa 4:2

Hokejisté St. Louis o výhře nad otavou rozhodli v první polovině zápasu, kdy odskočili do tříbrankového trháku. Senators v 31. minutě zásluhou Kubalíkovy šesté trefy v ročníku snížili na 1:3.  Český útočník se prosadil v samostatném úniku. Rychlou kličkou zasunul puk mezi brankářovy betony a dal druhý gól za poslední tři zápasy.

Blues kontaktní branka nerozhodila. Náskok nepustili a přerušili čtyřzápasovou sérii porážek. Vítězství St. Louis řídil Robert Thomas, jenž dal úvodní dvě branky zápasu. "Není to jen o mně. Celý tým odehrál výborný zápas," řekl střelec dvou gólů.

Minnesota – Calgary 3:2sn

Vydařený zápas odchytal brankář Calgary Vladař. Rodák z Prahy pomohl Flames 30 zákroky k bodu za porážku s Minnesotou 2:3 po samostatných nájezdech. V rozstřelu se Vladař blýskl "haškovským" zákrokem, při němž vleže na poslední chvíli vytrčil nohu proti puku. Ani jeho skvělý zásah ale Calgary k bodu navíc nepomohl. Ve čtvrté sérii rozhodl o výhře Wild Matthew Boldy.

Detroit – Carolina 1:2

Nečas v páté minutě zápasu v Detroitu připravil úvodní branku Caroliny a bodoval v šestém z posledních osmi zápasů. Rodák z Nového Města na Moravě vylepšil svou bilanci na osm branek a 13 asistencí a je čtvrtým nejproduktivnějším Čechem v NHL.

Edmonton – Tampa Bay 4:7

Edmonton i přes výraznou střeleckou převahu (54:24) podlehl Tampě 4:7 a prohrál poprvé po osmi zápasech. Výhru Lightning čtyřmi góly řídil Steven Stamkos. Connor McDavid zakončil zápas se dvěma body za gól a asistenci a bodoval pojedenácté v řadě. Se 40 body se ikonický Kanaďan posunul do elitní pětky ligového bodování. V čele produktivity i díky třem bodům ze čtvrtečního zápasu zůstává Nikita Kučerov.

Další výsledky NHL