Kubalík nebodoval ani ve čtvrtém utkání sezony, Ottawa přesto deklasovala Washington

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kubalík nebodoval ani ve čtvrtém utkání sezony, Ottawa přesto deklasovala Washington
Kubalík si sice kanadské body nepřipsal, i tak mohl slavit další výhru svého týmu.
Kubalík si sice kanadské body nepřipsal, i tak mohl slavit další výhru svého týmu.Profimedia
Jediným českým hokejistou, který se zapojil do nočních zápasů NHL, byl Dominik Kubalík (28) v dresu Ottawy. Přestože jeho celek si na domácím ledě poradil s Washingtonem bez větších problémů 6:1, bývalý hráč Detroitu či Chicaga vyšel i ve svém čtvrtém zápase nového ročníku naprázdno. V dalším utkání se také radoval domácí tým, když Detroit přehrál Pittsburgh 6:3.

Ottawa – Washington 6:1

Kubalík, jenž v loňské sezoně nastřílel v dresu Red Wings 20 branek, se ve svém novém působišti na začátku sezony trochu trápí. Po čtyřech odehraných duelech nemá na svém kontě ani jeden kanadský bod a to přesto, že se Ottawě daří, což potvrdila i v zápase s Capitals.

Za třetí výhrou v řadě vykročili "Senátoři" už v 5. minutě, kdy Kuempera v brance Washingtonu prostřelil Vladimir Tarasenko. Ve 13. minutě se v přesilové hře prosadil i Josh Norris, jenž po lednové operaci ramene nastoupil ke svému prvnímu zápasu v sezoně. Hosté zásluhou obránce Carlsona na konci první třetiny snížili na 1:2, to však bylo z jejich strany vše.

V prostřední části hry se domácí celek prosadil hned třikrát a de facto rozhodl o své výhře. Na třetí brance Ottawy měl velký podíl i český útočník, který díky fyzické hře u mantinelu vybojoval kotouč, který následně putoval po trase Batherson - Norris. Kanadský bod si však nepřipsal, jelikož se kotouče nedotkl.

"První třetina se mi hodně líbila. Myslím si, že šlo o našich nejlepších dvacet minut v sezoně. Prohrávali jsme, ale věřil jsem, že to otočíme. Jenže ve druhé skončila každá naše chyba gólem," povzdechl si trenér Washingtonu Spencer Carbery. "Měli bychom více pomáhat obráncům, rychleji se vracet. Ani jsme ve všech třech zápasech moc nestříleli. Máme jednu výhru, ale klidně jsme mohli být bez bodu," uvedl útočník Capitals Dylan Strome.

Na straně Capitals ke svému 1100. zápasu v kariéře nastoupil švédský útočník Nicklas Backstrom, určitě si ale při tomto jubileu představoval lepší výsledek. Začátek ročníku nevychází ani jeho parťákovi Alexanderovi Ovečkinovi, který ještě ani jednou neskóroval. Navíc poprvé v kariéře ve dvou zápasech za sebou ani nevystřelil.

Z kabiny NHL: Kanadští fanoušci jsou znát. Smejkal? Otázka času, myslí si Kubalík

Detroit – Pittsburgh 6:3

Hned devět gólů mohli vidět diváci v zápase mezi Red Wings a Penguins. K radosti domácích příznivců jich šest skončilo za zády gólmana Jarryho. Hosté přitom začali skvěle, když Malkin po 53 sekundách hry otevřel skóre. Ve 13. minutě však DeBrincat vyrovnal na 1:1 a přidal už svůj čtvrtý gól v sezoně.

O osudu utkání následně rozhodla druhá třetina, ve které Detroit získal díky gólům Chiarota, Coppa a Perrona tříbrankový náskok. V závěrečné části hry se znovu prosadili Copp a DeBrincat, který je s bilancí pěti gólů a tří nahrávek aktuálně nejproduktivnějším hráčem NHL. "Máme široký kádr. Každá lajna může skórovat a pro soupeře je těžší je všechny pokrýt," komentoval DeBrincat dobrý start Detroitu, který jej získal v létě z Ottawy.

"Potřebujeme více blokovat střely a taky musíme hrát agresivněji před brankou, protože každý útočník se snaží clonit gólmanovi a získávat dorážky," hledal příčiny prohry Malkin, který v historické tabulce ruských střelců v NHL předstihl na třetím místě Alexandra Mogilného. Sedmatřicetiletý útočník nasázel 474 gólů a před ním jsou pouze Sergej Fjodorov (483) a Ovečkin (822).

Kanadské bodování NHL. (19.10.)
Kanadské bodování NHL. (19.10.)Livesport

Tabulka NHL