MacKinnon je před vlastními fanoušky nezastavitelný, doma skóroval ve 33. zápase v řadě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
MacKinnon je před vlastními fanoušky nezastavitelný, doma skóroval ve 33. zápase v řadě
Pracovitý Nathan MacKinnon se opět ukázal.
Pracovitý Nathan MacKinnon se opět ukázal.Profimedia
Nathan MacKinnon (28) si ve včerejším utkání NHL připsal gól a asistenci, čímž prodloužil svou bodovou sérii na 17 zápasů, zatímco doma uspěl ve 33 zápasech v řadě. Jeho trefa pomohla Coloradu porazit Columbus 6:1 a triumfovat v osmém utkání za sebou.

MacKinnon zaznamenal od začátku sezony v domácích vystoupeních 73 bodů (27 gólů, 46 asistencí), čímž vyrovnal rekord Wayna Gretzkyho (Edmonton, 1985/86) – druhá nejdelší série v historii NHL. Gretzky je také držitelem klubového rekordu v počtu bodů v domácím prostředí v dresu Los Angeles Kings, kde zaznamenal 40 zápasů.

"Rád ho trénuji, protože do své hry vnáší intenzitu a zápal, které podle mě nemají v lize obdoby," řekl trenér Colorada Jared Bednar.

"Jeho série je výsledkem tvrdé práce a odhodlání, které do hry každý večer přináší. Na střídačce není hráč, který by nevěděl, že ještě nemá bod, a když pak skóruje, všichni mají velkou radost," dodal kormidelník Avalanche.

Kanadský centr má na kontě 119 bodů (43 gólů a 76 asistencí) a je krůček od vyrovnání klubového rekordu Joea Sakica, který v sezoně 1995/96 zaznamenal 120 bodů. Slovenský útočník Peter Šťastný (1981/82) nasbíral 139 bodů ještě v dresu quebecké organizace.

Tabulka NHL