Mrázek v NHL dotáhl Chicago k výhře nad Seattlem, Hronek si připsal další asistenci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mrázek v NHL dotáhl Chicago k výhře nad Seattlem, Hronek si připsal další asistenci

Mrázek patřil v NHL mezi hvězdy zápasu.
Mrázek patřil v NHL mezi hvězdy zápasu.Profimedia
Petr Mrázek (31) přispěl v NHL hokejistům Chicaga 33 zákroky k výhře 4:3 nad Seattlem. Vítek Vaněček (27) byl ve 34. minutě střídán po čtyřech gólech z osmnácti střel. New Jersey po změně brankářů otočilo ve třetí třetině zápas s New Yorkem Islanders z 2:4 na konečných 5:4. V deseti zápasech úterního programu bodoval z českých hráčů jen Filip Hronek (26), který pomohl Vancouveru asistencí k vítězství 3:1 nad Anaheimem.

Chicago – Seattle 4:3

Mrázek nedochytal ve svém posledním startu utkání v Columbusu, kde za necelých 33 minut inkasoval pětkrát z 18 střel. Český gólman se z nepříjemné situace oklepal a týmu pomohl v závěru při 63 sekund dlouhém oslabení tří proti pěti udržet vedení 4:3.

"Je úžasné vidět, čeho je člověk schopný, když je odhodlaný a soustředěný. Udělali jsme pár chyb. Taky jsme ale dali důležité góly v pravý čas, obětovali se při blokování střel, podržel nás brankář. Tak se vyhrávají zápasy. Jsem na hráče hrdý," rozplýval se útočník Chicaga Nick Foligno.

Chicago vedlo v jedenácté minutě 2:0 po trefách Borise Tkachouka a Jasona Dickinsona. Seattle ještě v úvodní třetině vyrovnal, prosadili se Matty Beniers a v oslabení Alex Wennberg, který obelstil Mrázka a zakončil průnik do prázdné branky. Domácím vrátili ve druhé třetině dvougólový náskok Tyler Johnson a MacKenzie Entwistle. Ve 47. minutě už jen zdramatizoval zápas Tye Kartye střelou z levého kruhu.

NJ Devils – NY Islanders 5:4

Vaněček přepustil své místo v brance podruhé za necelé tři týdny. Poprvé inkasoval už v čase 5:16, kdy využil Bo Horvat přesilovou hru precizní střelou z pravého kruhu. New Jersey otočilo na 2:1, ale Islanders v rozmezí 29. až 34. minuty třikrát udeřili a vyhnali českého gólmana na střídačku. Vaněčka překonal nejdříve z úniku Mathew Barzal. Poté se zblízka prosadili Cal Clutterbuck a Jean-Gabriel Pageau.

"Nehráli jsme před Vaněčkem dobře. Chceme mu to příště vynahradit a více mu pomoct," uvedl Nico Hischier, který s Jackem Hughesem smazal dvoubrankovou ztrátu. Prodloužení odmítl 23 sekund před třetí sirénou Curtis Lazar. V dresu vítězů vyšel Ondřej Palát naprázdno, navíc si připsal dva záporné body.

Další zápasy

Hronek je v soutěži mezi obránci třetí v počtu přihrávek a 21. asistencí si připsal u první branky zápasu, když jeho střelu dorazil Brock Boeser. Anaheim vyrovnal z přesilové hry, kterou využil Ryan Strome. Utkání rozhodl po 32 sekundách třetí třetiny Elias Pettersson a Boeser, jenž je se 17 trefami nejlepším střelcem sezony, v závěru zpečetil výhru Vancouveru.

Anaheim postrádal v obraně Radko Gudase, který utrpěl v minulém utkání zranění v dolní části těla. Jeho návrat by měl být otázkou dní. Za Ducks nenastoupil ani Lukáš Dostál, plnil roli náhradního gólmana. Ve stejné pozici byl i Karel Vejmelka. Český brankář kryl záda Connoru Ingramovi, který pomohl Arizoně třiceti zásahy k výhře 3:1 nad Tampou Bay a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Kuriózní situace nastala v Torontu, které zdolalo Floridu 2:1 po nájezdech. Někteří hráči včetně brankáře Josepha Wolla už byli v kabině a smiřovali se s prohrou, ale rozhodčí po zhlédnutí videa odvolali gól Evana Rodriguese. Záznam odhalil, že skóroval z dorážky.

"Vůbec jsem to nepostřehl, dokud mi někdo v šatně neřekl, že ať se nepřevlékám, že se ještě možná budu vracet," přiblížil Woll. V šesté sérii rozhodl o výhře Toronta Noah Gregor, který dal i jediný gól týmu v základní hrací době.

Minnesota porazila St. Louis 3:1, zastavila sérii sedmi proher a zpříjemnila trenéru Johnu Hynesovi premiéru na lavičce Wild. Kouč nahradil v pondělí odvolaného Deana Evasona. Na straně poražených byl na ledě u dvou inkasovaných branek Jakub Vrána, nebodoval v pátém utkání v řadě.

Connor McDavid si potřetí v řadě připsal alespoň tři body. Lídr Edmontonu vstřelil gól, na další dva nahrál a v rozstřelu rozhodl o výhře týmu 5:4 nad Vegas.

Kompletní výsledky zápasů NHL