Nosek nahrál na vítězný gól Bostonu proti Tampě, Pastrňák si na trefu č. 50 počká

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nosek nahrál na vítězný gól Bostonu proti Tampě, Pastrňák si na trefu č. 50 počká

Boston i díky asistenci Tomáš Noska přetlačil Tampu 2:1.
Boston i díky asistenci Tomáš Noska přetlačil Tampu 2:1.Profimedia
Kanonýr Bostonu David Pastrňák (26) se jubilejního 50. gólu v sezoně NHL v utkání proti hokejistům Tampy Bay nedočkal, Bruins ale i díky asistenci Tomáše Noska (30) na vítěznou trefu zvítězili 2:1. Nejlepší tým ligy si připsal šestou výhru za sebou a zajistil si prvenství v tabulce Atlantické divize.

Boston –⁠ Tampa Bay 2:1

Nosek se podílel ve 38. minutě na rozhodujícím gólu Garneta Hathawaye. Český útočník vypíchl u hrazení soupeři puk, Matt Grzelcyk vypálil od modré a po zákroku Andreje Vasilevského dorazil Hathaway puk do sítě. Po první třetině byl stav 1:1 po brankách domácího kapitána Patrice Bergerona a hostujícího Victora Hedmana, jenž vyrovnal v oslabení.

Boston zaznamenal 56. výhru v sezoně a jedno vítězství ho dělí od klubového rekordu z ročníku 1970/71. Ve zbývajících deseti duelech základní části mohou Bruins atakovat i absolutní rekord ligy 62 výher, na něž dosáhly v sezoně 1995/96 Detroit a v ročníku 2018/19 právě Tampa Bay.

Nosek se zapsal do statistik jako jediný z pětice Čechů v zápase. Ve čtvrtečním duelu proti Montrealu vylepšil Pastrňák 49. brankou své sezonní maximum v NHL a útočí na magickou hranici 50 gólů, kterou v minulosti pokořili z českých hráčů jen Jaromír Jágr a Milan Hejduk. Jeho příští gól bude 290. v kariéře, čímž se osamostatní na osmém místě historické klubové tabulky.

Další výsledky NHL