Porce zábavy navíc. V NHL se prodlužovalo, výhru slaví New Jersey, Toronto i Vegas

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Porce zábavy navíc. V NHL se prodlužovalo, výhru slaví New Jersey, Toronto i Vegas

Hokejisté Devils zvítězili na ledě Rangers 2:1 v prodloužení.
Hokejisté Devils zvítězili na ledě Rangers 2:1 v prodloužení.@NJDevils
NHL měla v noci ze soboty na neděli na programu další porci zápasů play off. A třetí osmifinálové duely nabídly velká dramata. New Jersey se dočkalo prvního vítězství, když na ledě New Yorku Rangers zvítězilo 2:1 v prodloužení. Po 60 minutách hry se nerozhodlo ani v Tampě, kde nakonec ukořistilo cennou výhru a náskok v sérii Toronto. Až do druhé nastavené dvacetiminutovky došel zápas mezi Winnipegem a Vegas, který vyhráli 5:4 hostující Golden Nights. Jediným utkáním, které skončilo po šedesáti minutách, bylo střetnutí Seattle – Colorado (4:6).

NY Rangers – New Jersey 1:2p

New Jersey na domácím ledě prohrálo oba duely a do newyorské Madison Square Garden mířilo ve složité pozici. První utkání na soupeřově ledě Devils zvládli a udrželi se ve hře o postup. "Není jednoduché vyhrát čtyři zápasy. Devils jsou výborný tým, nečekali jsme, že bychom přes ně přešli bez zaváhaní. Teď už se soustředíme na čtvrté utkání," řekl po první prohře v play off kapitán Rangers Jacob Trouba.

Výrazný podíl na výhře 2:1 v prodloužení měl gólman Akira Schmid, který ve své premiéře ve vyřazovacích bojích inkasoval jediný gól z 36 střel. Český brankář Vítek Vaněček po dvou domácích prohrách sledoval zápas pouze ze střídačky. "Bylo to rozhodnutí, nad kterým jsme strávili spoustu času. Nepodílel se na něm pouze trenérský tým, ale i vedení v čele s Martinem Brodeurem. Nakonec jsme ukázali na Akiru a on odchytal skvělý zápas," uvedl trenér Lindy Ruff.

Tampa – Toronto 3:4p

Hokejisté Toronta uspěli v Tampě a po třech zápasech se ujali vedení v sérii. Výhru 4:3 v prodloužení řídil Ryan O'Reilly, který vstřelil jeden gól a další dvě trefy připravil. Kanadský centr minutu před koncem základní hrací doby zařídil prodloužení a v něm si připsal druhou asistenci u vítězné trefy.

"Ryan je hráčem pro vypjaté momenty. V poslední minutě vyrovnal, zablokoval nebezpečnou střelu Victora Hedmana a v prodloužení vyhrál buly před rozhodující trefou. Když ho sledujete v průběhu zápasu, zjistíte, jak důležitý je pro tým," chválil svého spoluhráče Morgan Rielly.

Právě Rielly v poslední minutě prvního prodloužení rozhodl o výhře Maple Leafs. "Vyhráli jsme, to je skvělé. Hrálo se skoro čtyři třetiny, takže jsem se radoval hlavně z toho, že už je konec," řekl střelec rozhodujícího gólu.

Winnipeg – Vegas 4:5p

Winnipeg ve třetí části duelu proti Vegas smazal tříbrankové manko a vynutil si prodloužení. V něm však obrat nedotáhl. Po necelých 24 nastavených minutách Mike Amadio využil chybu obránce Dylana Samberga a zařídil Goldem Knigts vedení 2:1 na zápasy.

"Každé dítě, které hraje hokej, sní o tom, že v play off dokáže rozhodnout zápas v prodloužení. Je to moment, který si budu pamatovat do konce života. Moc jsem nemířil, jen jsem hodil puk na branku a viděl jsem, jak se kluci radují," popsal klíčový moment šestadvacetiletý útočník.

Třemi body se blýskl útočník Vegas Jack Eichel. V dresu poražených zaznamenal tři asistence obránce Neal Pionk. Kanadský bek bodově zastoupil Joshe Morrisseyho, jenž kvůli zranění v dolní části těla zápas nedohrál. "Moc toho zatím nevíme, ale vypadá to, že pro něj série skončila," řekl na adresu druhého nejproduktivnějšího beka základní části trenér Rick Bowness.

Seattle – Colorado 4:6

Colorado o výhře na ledě Seattlu rozhodlo ve třetí třetině. Avalanche v závěrečné dvacetiminutovce vstřelili ti branky a došli si pro výhru 6:4. Shodně dvěma góly vítězství řídili Mikko Rantanen a Nathan MacKinnon.

Výsledky play off NHL