Příprava NHL: Pastrňák už zase pálí ostrými. Proti Flyers se trefil dvakrát, Lauko se popral

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Příprava NHL: Pastrňák už zase pálí ostrými. Proti Flyers se trefil dvakrát, Lauko se popral

David Pastrňák hned na úvod přípravy dvakrát skóroval.
David Pastrňák hned na úvod přípravy dvakrát skóroval.Profimedia
David Pastrňák (27) začal přípravné zápasy na sezonu ve velkém stylu. Ačkoli Boston s Philadelphií padl 3:4 po nájezdech, on sám dokázal dvakrát skórovat a potvrdil, že i letos je při chuti. U první branky mu v rámci přesilové hry asistoval Pavel Zacha (26). Poslední český hráč v dresu Bruins Jakub Lauko (23) se zviditelnil bitkou. Gólman Calgary Daniel Vladař (26) byl blízko čistému kontu proti Edmontonu, nakonec se však musel spokojit s porážkou 1:2 v prodloužení.

Boston – Philadelphia 3:4sn

Pastrňák, který v loňské sezoně nastřílel 61 branek, v utkání dvakrát srovnával stav zápasu. Nejprve však po jeho chybě ve středním pásmu poslal Flyers do vedení Joel Farabee. Ve 13. minutě však své zaváhání odčinil, když z levého kruhu využil přesilovou hru. U této branky si připsal asistenci i Pavel Zacha, který by měl v letošní sezoně po odchodech Bergerona a Krejčího dostat daleko více prostoru.

Podruhé se český útočník prosadil ve 38. minutě, když potrestal špatnou rozehrávku hostů a tváří v tvář Erssonovi neomylně zavěsil nad lapačku gólmana. O 90 sekund později došlo i na bitku, ve které hrál hlavní roli Jakub Lauko, jenž se postavil Belpediovi.

Oba týmy se do konce základní hrací doby prosadily ještě jednou a tak o výsledku utkání musely rozhodnout nájezdy. V těch byla nakonec úspěšnější Philadephia, když se prosadil jak Brink, tak Frost. Na druhé straně naopak neuspěli Pastrňák ani Poitras.

Calgary – Edmonton 1:2p

Navzdory porážce má za sebou velmi slušný zápas také Daniel Vladař, jenž odchytal celé utkání v brance Flames. Český gólman zneškodnil 26 střeleckých pokusů a udržel si procentuální úspěšnost na hodnotě 92,86 %.

Dlouho to přitom vypadalo, že by mohl bývalý gólman Bostonu vychytat čisté konto. Minutu a půl před koncem třetí třetiny však Edmontonu zajistil prodloužení Dylan Holloway. V prodloužení se pak Oilers prosadili ještě jednou, když samostatný únik proměnil ve vítěznou trefu Malone.

Další zápasy

Jiří Smejkal málem bodoval i ve třetím utkání v přípravě. Ke dvěma přihrávkám mohl přidat gól, který ale rozhodčí neuznali kvůli přihrávce rukou. Ottawa zdolala Winnipeg 3:1 i bez příspěvku českého útočníka, který v zápase dostal hodně prostoru i v přesilových hrách (3:23). Na straně poražených odehrál téměř 17 minut Kristian Reichel a v závěru zahodil šanci, ze které mohl vyrovnat na 2:2.

Tampa Bay porazila Carolinu 4:0. Hlavní hrdina Jonas Johansson zlikvidoval všech 42 střel včetně pěti pokusů Martina Nečase. Dvěma góly podpořil výhru Anthony Cirelli, který se jednou prosadil v oslabení při vyloučení Gabriela Szturce.

Čeští hráči zasáhli ještě do utkání Montrealu s Torontem, které vyhrálo na ledě soupeře 2:1. Domácí Jan Myšák odehrál téměř 14 minut, hodně času dostal i v přesilové hře (3:49), ale neprosadil se. Na opačně straně nastupoval David Kämpf, i díky jeho práci Maple Leafs neinkasovali v žádném z šesti oslabení.

Gólman Jiří Patera sledoval jen ze střídačky výkon Logana Thompsona, který čelil pouhým deseti střelám a dovedl Vegas k výhře 3:1 nad Arizonou. Obhájce Stanleyova poháru zvítězil v přípravě poprvé.

Lukáš Dostál se minule blýskl proti San Jose 47 zákroky. Tentokrát ale nebyl ani mezi náhradníky Anaheimu, který prohrál s Los Angeles 3:4 a navíc přišel o brankářskou jedničku. John Gibson odstoupil z utkání kvůli problémům v horní části těla.

Výsledky přípravných utkání NHL