První zápas v NHL za nový klub? Minnesota povolala z farmy útočníka Rašku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

První zápas v NHL za nový klub? Minnesota povolala z farmy útočníka Rašku

Minnesota povolala Adama Rašku.
Minnesota povolala Adama Rašku.iowawild.com
Adam Raška (22) se dočkal poprvé pozvánky z farmy do prvního týmu Minnesoty, která jej získala v listopadu ze San Jose. Odchovanec Kopřivnice v minulých dvou sezonách odehrál v NHL za Sharks osm utkání a další může přidat v barvách Wild. O jeho přesunu informoval klubový web Minnesoty.

Minnesota získala Rašku 8. listopadu spolu s výběrem v pátém kole draftu v roce 2026 výměnou za kanadského obránce Callena Addisona. Na farmě v Iowě odehrál 20 zápasů v AHL, připsal si jeden bod za gól a inkasoval 61 trestných minut. Před přestupem na začátku ročníku nastoupil v sedmi duelech AHL za San Jose Barracuda a nebodoval.

San Jose draftovalo Rašku v roce 2020 v sedmém kole na 201. místě. V české extralize absolvoval účastník dvou MS dvacítek a jednoho šampionátu osmnáctek za Třinec 11 utkání a jednou skóroval. V roce 2019 odešel do Rimouski do juniorské QMJHL a do Česka se krátce vrátil na startu sezony 2020/21 při pandemii koronaviru, kdy odehrál dva duely za Třinec a 11 zápasů za prvoligový Frýdek-Místek.