Rittich se blýskl v NHL 39 zákroky a pomohl k výhře Los Angeles. Kubalík byl u výhry Ottawy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Rittich se blýskl v NHL 39 zákroky a pomohl k výhře Los Angeles. Kubalík byl u výhry Ottawy
David Rittich byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.
David Rittich byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.Profimedia
Brankář David Rittich (31) v NHL 39 zákroky vychytal výhru Los Angeles 4:2 nad Nashvillem a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Ottawa s Dominikem Kubalíkem (28) porazila Detroit 3:2 v prodloužení a zvítězila podruhé za sebou. Z výhry 3:2 v prodloužení se radoval také Anaheim, jenž i díky pozdnímu vyrovnávacímu gólu zdolal hokejisty San Jose. V poraženém týmu vyšel po pěti zápasech bodově naprázdno obránce Jan Rutta (33).

Nashville – Los Angeles 2:4

Rittich se vrátil do Nashvillu, kde strávil sezonu 2021/2022 a v souboji se svými bývalými spoluhráči odchytal výborný zápas. Inkasoval dvě branky ze 41 střeleckých pokusů a dovedl Kings k první výhře po čtyřech zápasech.

Český brankář držel až do 46. minuty čisté konto. V závěrečné části nestačil na pokusy Filipa Forsberga a Phillipa Tomasina, víc ale Nashvillu v místy drtivém tlaku nedovolil a dovedl Kings k důležité výhře. Zápas zakončil s úspěšností přesahující 95 procent a poosmé z 11 zápasů, do kterých v aktuální sezoně zasáhl, inkasoval méně než tři góly.

Kings ukončili čekání na výhru v pravý čas. Nashvillu v souboji týmů bojujících o elitní osmičku Západní konference odskočili na rozdíl dvou bodů. "Doufám, že nám tato výhra pomůže otočit naše aktuální rozpoložení a že začneme sbírat body pravidelněji. Je skvělé, že jsme před pauzou zlomili sérii nezdarů, navíc proti týmu, s nímž bojujeme o divokou kartu zaručující postup do play off," řekl novinářům Rittich.

Důležité vítězství Kings řídil Alex Turcotte. Dvaadvacetiletý centr ve druhé třetině vstřelil první gól v NHL a ve třetím dějství přidal asistenci u vítězné trefy Trevora Lewise. "Jsem nadšený, že se mi podařilo konečně skórovat. Je to pro mě velká úleva," líčil pátý hráč draftu z roku 2019, jenž se prvních bodů v NHL dočkal ve čtrnáctém zápase.

Detroit – Ottawa 2:3

Ottawa zvládla druhé prodloužení za sebou a na Východě se odlepila ode dna tabulky. Výhru Senators na ledě Detroitu zajistil Shane Pinto. Hosté kontrolovali puk po celé prodloužení a v čase 62:05 přišla odměna.

"Když soupeři nepůjčíte puk celé prodloužení, je tu dobrá šance, že se vám podaří skórovat. Několikrát jsme s pukem radši vyjeli z útočného pásma a vyčkali jsme na správný okamžik. Myslím, že jsme odvedli výbornou práci," uvedl Pinto.

Detroit bodoval v jedenáctém z lednových 13 zápasů a s bilancí devíti výher, dvou proher v prodloužení a dvou porážek v základní hrací době se posunul na sedmé místo tabulky Východní konference. Deseti góly Red Wings k výborné lednové bilanci pomohl Dylan Larkin.

Kubalík naskočil ve čtvrté útočné formaci a za bezmála 11 minut zaznamenal jeden záporný bod ve statistice plus minus.

Anaheim – San Jose 3:2p

San Jose na ledě Anaheimu minutu před koncem základní hrací doby přišlo o vedení 2:1 a prohrálo 2:3 v prodloužení. Výhru Ducks vystřelil v 65. minutě Frank Vatrano, český bek Radko Gudas se neprosadil.

Tabulka NHL