San Jose se může těšit na budoucí jedničku draftu, loterie zvýhodnila i Chicago a Anaheim

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

San Jose se může těšit na budoucí jedničku draftu, loterie zvýhodnila i Chicago a Anaheim

Macklin Celebrini bude takřka jistě budoucí jedničkou draftu.
Macklin Celebrini bude takřka jistě budoucí jedničkou draftu.Profimedia
V noci na středu byla v pozoru celá NHL. Před zápasem mezi New York Rangers a Carolinou totiž proběhla loterie, která rozhodla o jedničce draftu za rok 2024. Ze všech 16 organizací, které se letos nedostaly do bojů o Stanley Cup, se nakonec usmálo štěstí poprvé v historii na San Jose. Sharks se tak mohou s největší pravděpodobností těšit na kanadského centra Macklina Celebriniho (17) z Boston University.

Druhou příčku v draftové loterii získalo Chicago, které se radovalo loni (Connor Bedard). Třetí výběr obstará Anaheim, za nímž budou čekat na svou volbu Columbus a Montreal.

Kam se upře zrak San Jose? O tom v zámoří není pochyb. "Je vzrušující mít možnost vybrat si někoho, jako je Macklin," uvedl po loterii generální manažer Sharks Mike Grier a vzápětí dodal: "Máme za sebou těžkou sezonu a tohle nám udělalo obrovskou radost."

"Celebrini je vycházející hvězdou NHL. Byl vzorem elitní konzistence a nasbíral ocenění pro hráče a nováčka roku v Hockey East. Macklin hraje na záviděníhodné úrovni. Je opravdu působivé, jak se mu daří, má tu vzácnou schopnost čelit každé výzvě a generovat výsledky a zároveň se stávat lepším hráčem," uvedl v minulosti na adresu Celebriniho ředitel Central Scouting NHL Dan Marr.

Sharks budou navíc v prvním kole volit ještě jako čtrnáctí, volbu získali od Pittsburghu v rámci loňské výměny za hvězdného švédského obránce Erika Karlssona.

Draft 2024 se bude konat v hotelu Sphere v Las Vegas. První kolo proběhne 28. června, kola dvě až sedm pak o den později.

Pavouk play off NHL