Sparta oznámila dvě nové tváře. Ze zámoří dorazil obránce Beaudin, z Plzně forvard Hrabík

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparta oznámila dvě nové tváře. Ze zámoří dorazil obránce Beaudin, z Plzně forvard Hrabík
Nicolas Beaudin odehrál v NHL za Chicago 22 zápasů.
Nicolas Beaudin odehrál v NHL za Chicago 22 zápasů.Profimedia
Sparta Praha přivedla po Zackovi Kassianovi (33) další posilu ze zámoří. Její zadní řady vyztuží v klíčové fázi sezony Nicolas Beaudin (24), který byl v roce 2018 do NHL draftován v prvním kole. V týdnu se dohodl na ukončení smlouvy s Montrealem, v Praze se pokusí o restart kariéry. Spolu s příchodem Beaudina Sparta potvrdila také přestup fyzicky zdatného útočníka Kryštofa Hrabíka (24) z Plzně.

Beaudina si do NHL vybralo Chicago. V jeho dresu stihl rodák z předměstí Montrealu za tři sezony odehrát 22 zápasů, v nichž zaznamenal celkem šest kanadských bodů. V říjnu 2022 ho však Blackhawks vyměnili za útočníka Camerona Hillise právě s Canadiens. Za ně pohybově zdatný bek na led nenaskočil. Místo toho nastupoval v AHL za Laval Rocket.

"Nicolas je skvělý bruslař s kvalitní rozehrávkou. Platný by měl být jak v defenzivě, tak v ofenzivě. Stále je to mladý hráč, který se chce posouvat. Zvýší konkurenci v naší obraně před nejdůležitější fází sezony," uvedl k angažování mistra světa z roku 2021 člen představenstva Sparty odpovědný za sport Tomáš Divíšek. Při svém jediném vystoupení za Kanadu na světovém šampionátu v Rize se Beaudin podílel na triumfu jednou gólovou přihrávkou v 10 utkáních.

Hrabík se Spartou podepsal smlouvu na dvě a půl sezony. "Dokáže hrát výborně jak na centru, tak na křídle. I když mu letos nevychází sezona podle představ, vidíme v něm potenciál do budoucích let," řekl na jeho adresu Divíšek.

V roce 2018 odešla nová sparťanská akvizice z Plzně do Severní Ameriky a dvě sezony strávila mezi juniory ve WHL. Na začátku ročníku 2020/21 hrál Hrabík za extraligový Liberec a prvoligové Benátky nad Jizerou, poté se ale vrátil do USA a působil v AHL v barvách San Jose Barracuda a ECHL v Allenu a Orlandu. V minulé sezoně sehrál sedm utkání v národním týmu a připsal si jednu asistenci.

V této sezoně české nejvyšší hokejové soutěže si rodák z Prahy připsal ve 40 duelech sedm bodů za tři góly a čtyři asistence. V extralize sehrál celkem 132 utkání a zaznamenal 38 bodů za 16 branek a 22 přihrávek.