Sparta šokovala diváky v O2 areně novou posilou, na kostce oznámila příchod Kassiana z NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta šokovala diváky v O2 areně novou posilou, na kostce oznámila příchod Kassiana z NHL

Zack Kassian je novou posilou pražské Sparty.
Zack Kassian je novou posilou pražské Sparty.HC Sparta Praha
Diváci v O2 areně byli v neděli svědky nevídané záležitosti. Vedení Sparty jim během zápasu s Třincem naservírovalo velmi zajímavou informaci, na kostce nad ledem totiž představilo novou posilu. A to ne ledajakou – Zacka Kassiana (33), útočníka s více než 700 starty v NHL. Kanadský tvrďák s pražským klubem podepsal smlouvu do konce aktuální sezony.

Kassian strávil ve slavné zámořské soutěži 12 sezon, během nichž postupně vystřídal Buffalo, Vancouver, Edmonton a naposledy Arizonu. Rodák z Windsoru nejdéle působil v organizaci Oilers, kde hrál v jedné formaci i po boku hvězdného Connora McDavida. Právě spolupráce s jedním z nejlepších hokejistů světa či Leonem Draistaitlem Kassianovi svědčila – dvě sezony po sobě nastřílel shodně 15 branek.

"Své kvality prokázal za mnoho let v NHL, hrál s těmi nejlepšími. Je to extrémně nepříjemný hráč, přesně takový, jakého každý tým potřebuje. Má obrovskou touhu k návratu na led a vítězit," uvedl na klubovém webu člen představenstva odpovědný za sport Tomáš Divíšek.

Zkušený útočník bude na českých stadionech vzbuzovat respekt nejen s ohledem na svou minulost v NHL, ale také díky tvrdé hře. Kanadský útočník posbíral v kanadsko-americké soutěži přes 900 trestných minut.

Zack Kassian naposledy působil v Arizoně.
Zack Kassian naposledy působil v Arizoně.Profimedia

Kassian původně po minulé sezoně oznámil konec hráčské kariéry, nakonec se ale rozhodl vrátit zpět na led. Za Spartu by mohl teoreticky poprvé nastoupit ve středečním zápase proti Liberci.

Juniorský vicemistr světa z roku 2011 v NHL odehrál 661 zápasů základní části s bilancí 92 branek a 111 asistencí. Dalších 45 startů (6+3) přidal v play off.