Toronto bude muset hledat náhradu za Klingberga, Švédovi v NHL hrozí předčasný konec sezony

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Toronto bude muset hledat náhradu za Klingberga, Švédovi v NHL hrozí předčasný konec sezony
Klingberg se potýká se zdravotními problémy.
Klingberg se potýká se zdravotními problémy.Profimedia
Toronto zapsalo v NHL na seznam dlouhodobě zraněných hráčů obránce Johna Klingberga (31). Informovala o tom zámořská média. Švédský hokejista, jehož zdravotní problémy klub nijak nespecifikoval, hrál naposledy před dvěma týdny. Není zřejmé, kdy by se dvojnásobný mistr světa mohl do hry vrátit. Klingberg již dvakrát podstoupil operaci kyčle a stejné potíže ho patrně trápí i nyní.

V létě se Klingberg dohodl s Maple Leafs jako volný hráč na roční smlouvě za 4,15 milionu dolarů. Odehrál 14 utkání a připsal si pět asistencí. Naposledy byl v sestavě 11. listopadu proti Vancouveru. S týmem sice odcestoval do Stockholmu k utkáním Global Series, ale ve Švédsku nenastoupil.

Od návratu ze severu Evropy ani netrénoval. "Pracuje na tom, aby si mohl vyhodnotit, jaké budou jeho další kroky," řekl neurčitě trenér Sheldon Keefe.

Klingberg patří mezi ofenzivní obránce.
Klingberg patří mezi ofenzivní obránce.Livesport

Podle hokejového experta stanice TSN Mikea Johnsona možná Klingberg už do této sezony nezasáhne. "Minulý týden říkal, že jde o něco, s čím se potýká celou kariéru. Je z toho zničený. Když jsme společně letěli ze Švédska, bylo zjevné, jaké má problémy při chůzi," uvedl Johnson.

Klingberg má v základní části NHL na kontě 633 zápasů a 412 bodů za 81 gólů a 331 nahrávek.